Ще се проведе втори национален протест срещу насилието над жени

В Стара Загора протестната акция ще е пред Съдебната палата
Обновена: 8 авг 2023 07:39 | 8 авг 2023 07:30, Анисия Иванова
48
Ще се проведе втори национален протест срещу насилието над жени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Втори национален протест срещу насилието над жени и в подкрепа на Дебора от Стара Загора ще се проведе днес. Протести ще има в много градове на страната.

В Стара Загора протестната акция ще се състои пред сградата на Съдебната палата. Също от 18 ч. пред Съдебната палата ще се проведе недоволството в София.

Основен обвиняем за жестокото посегателство над 18-годишното момиче от Стара Загора е Георги Георгиев, който беше задържан повторно след силната обществена реакция. Стана ясно, че той е бил освободен, защото нараняванията на момичето са определени като „лека телесна повреда“.

От оповестяването на случая в общественото пространство до момента последваха оставки и извънредно заседание на депутатите.

Вчера Народното събрание прие окончателно промените в Закона за защита от домашното насилие. Депутатите приеха на първо четене и два проекта за промени в Наказателния кодекс, с които се въвеждат завишени санкции за домашно насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: протестнасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преброяване на наивниците, втора част.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А насилието над деца,старци и хора в неравностойно положение.......Не трябва да се конкретизира само върху жени!
41
0
 
4
 
! Отговори
национален ?! преди 9 месеца
искате да кажете във всеки град по 20-30 протестиращи :)
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 41. Точно така е. Ако и да е бандит, ненормален, садист и т.н. на нея не и пречи стига да носи парички вкъщи. Обяснявали са ми.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Напечатали са плакатчетата от НПО-то така ли ?
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жените се интересуват само бандитът, с който живеят да не ги бие и убива. А народът се интересува да не му сменят празника, да му нахлузят фашизъм продажниците, да не го крадат, да не спират дерогацията и да му вдигнат горивата, тока. Продажниците ни готвят фашизъм, отмяна на демокрацията, отмяна на демократичната смяна на властта при парламентарна криза. Фашистите искат да управляват като хунта, шефът на БНБ щял да е служебен премиер. Фашизъм и терор ни готвят.
37
4
 
5
 
! Отговори
Организирано от? преди 9 месеца
Кои НПО-та ще яхнат отново протеста?!?Напечатахте ли еднакви лозунги и плакати за защита на ЛГБТИФШСТИ +?!? Да няма пак изненадани про100 Кирчовци като ги посрещнем пак с "Оставка!"
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аман от женски капризи на женоподобните.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стига сцени и пози. Връщайте се при сводниците си, престъпниците си, дилърите си, охранителите си на барове, убийците си и ги помолете да не ви бият.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сещам се за една позната педагог на деца от 4 до 7 клас, която разказваше за системен тормоз от няколко ученички над отличници в класа. Заплашвали съученици когато не им дават отговори за тестове, дори имало насилие когато откажат да бягат от час. Действието се развивали преди няколко години в Брезово. Една от тарторките изкарала лак за нокти.Учителка взела лака,а ученичката казала:"Върни ми лак веднага!Знаеш ли,че струва колкото половината ти заплата?Ще кажа на баща ми да те изгони от работа".
33
13
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 9 месеца
Въпреки че минаха 150 години от османското иго много българи гледам още носят фесове в разбиранията им са още като на араби.
32
1
 
13
 
! Отговори
Лайф преди 9 месеца
Колко клипчета се пускаха на бой между ученички?
31
1
 
8
 
! Отговори
Гаф преди 9 месеца
Колко ще ни струват депутските възнаграждения за тази спешна допълнителна работа? Другите хора не ги изкарват парите със секс и наркотици.
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако знаете какви остакерки има, как рекетират мъже и ги заплашват-ще се хванете за главата. Има жени бият мъжете като брашнен чувал. Като изпаднат в нервна криза бият децата си, та пушек се вдига. Не знаете колко агресивни жени има. Забравихте ли клипчетата с момичета ученички, които пребиваха съученик? Побойнички колкото искаш. Чукай да дърво да не ги срещнеш!
29
6
 
11
 
! Отговори
Panosh преди 9 месеца
А тези разголени жени по улиците не е ли насиелие към мъжете.То не се издържа ...
28
2
 
9
 
! Отговори
Право преди 9 месеца
Да я прибират в сливенския на сигурно място!
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не защитавам насилниците или насилието като цяло. Дори вербалното насилие ме отвращава. Но когато някои жени изпадат в нервни кризи, заплашват, хвърлят чинии или други предмети, хапят, дерат с маникюра, обиждат, скачат на бой, системно дразнят и тормозят партньора си-това не е ли насилие? А изнудването? Какво е изнудването на мъже? Насилието е насилие независимо дали е над жена, мъж или дете. Когато убиха онова момче от Цалапица, син уби баща си наскоро- това не е ли насилие?
26
4
 
8
 
! Отговори
Макенцето преди 9 месеца
Изкарала е късмет тоа можеше да я обезглави.
25
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Докато не се изчистват полиция и съдебна система от ***,нищо няма да се промени....
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези плашат ли ни?