"Баби под наем" в помощ на млади семейства

Възрастни помагат в гледането на деца и готвене
11 сеп 2023 21:36, Петър Бойчев
18
"Баби под наем" в помощ на млади семейства
Снимка Пиксабей

Подготвя се за старт онлайн платформа, в която опитни възрастни да предлагат своите услуги на млади семейства. Тази идея се зароди отдавна, разказа пред БНР Стела Балджиева, инициатор на „Рент а баба“ или „Баба под наем“.

„Повечето хора в големите градове живеят без семействата си и роднините им са далече, или пък нямат живи близки, на които да разчитат. Надяваме се, че ще оправдаем доверието, което доста хора ни гласуваха“, каза още инициаторката.

Платформата ще бъде отворена не само за баби, а и за дядовци, обясни Балджиева.

„Нашата идея не беше толкова финансово ориентирана, колкото социална. Искахме да намерим баба за всяка дете, което си няма. Това се превърна и в нещо, което може да носи финасови позитиви за възрастните хора. Ние няма да имаме отношение към договорките, които ще постигат страните. Много от възрастните хора, които се свързаха с нас, за да бъдат включени в каталога, всъщност го правят само за компания“, обясни още тя.

В сайта ще има регистрационна форма и 3 категории.

„Първата е за гледане на деца. Втората е „Баба ще ви сготви“. Третата е „Баба ще изпрати“, включваща предоставяне на зеленчуци или буркани, както и всякакви ръчно изплетени и изработени дрешки и продукти. Вече имаме и запитване и за „Дядо ще изпраща ли ракия?“.

Ще бъде посочен и телефон, на които ще се осъществява комуникация със създателите на сайта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
една преди 7 месеца
Търсят баби, защото мъжете, особено българските са готованковци, дето искат тях самите да ги отглеждат, ако може жена им от работа да избяга, та да им "сложела" обяда, да ги посрещнела , а резултатът - не ще никой да се жени......,
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тотално сбъркано мислене - ще имаме деца бабите ще ги гледат. Нищщо против баби и дядовци, децата имат нужда и от "зрели хора", но те не са длъжни да отглеждат внуците си. Детео има нужда и от РОДИТЕЛИ.
13
0
 
1
 
! Отговори
Познавам семейства, преди 7 месеца
които срещу заплащане поверяват и децата, и домакинството си на някоя пенсионерка, но те не са много и наетата жена им е отдавнашна позната, най-често съседка, с която се знаят от години. Лелката води децата на училище, на връщане пазарува каквото са й казали, после готви, след това отива да вземе децата от училище и следобяд ги наглежда докато си учат уроците. Трябва много добре да познаваш такава жена и да й имаш доверие. Има и заможни ергени, които наемат като икономка пенсионерка-съседка.
12
0
 
1
 
! Отговори
Киноман преди 7 месеца
Има и други сюжети. Наемат не за постоянно, а почасово тийнейджърка да стои при децата докато родителите са отишли някъде. Но момичето спретва шумен купон в тяхно отсъствие, или вика приятеля си, за да се забавляват, или неразумно отваря вратата на непознат, който звъни по вечерна доба. И става тя каквато става. Бабата е по-надежден кадър, стига да не е от маалата.
11
0
 
2
 
! Отговори
Ма много сте прости! преди 7 месеца
Тази идея не е възникнала, защото нейните автори са гледали много филми и от тях са научили колко често на Запад таткото се развжда, след като е било наето младо момиче да гледа децата. Децата са по-доволни и спокойни, когато видят, че млада, красива и лъчезарна какичка ще се грижи за тях.Друга тема са сюжетите на криминални филми, в които мръсникът убива прелъстената от него млада бавачка. Или демонична интригантка влиза в богато семейство като бавачка с цел да ги разведе и тя да се намести там
10
0
 
1
 
! Отговори
Деде под 60 г. преди 7 месеца
Може ли да пратят някоя баба на 37-38 г.?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Живея близо до детска ясла.Сутрин,когато се разделят с родителите си децата не плачат ,те се късат от плач .И така почти цял ден.Къде е вълшебното детсво за тези малки сладки дечица.Не знам що за идея е тази ,но парите са по важни за родителите от излъчената детски сърчица.И те оклюмали,загрижени бързат да не закъснеят и да полагат "градивен "труд.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По млади баби ще пращате ли ? Да речем около 48-54?
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
а деменциите,лошите навици,липса на хигиена и здравна култура,неприложимо е.
6
0
 
0
 
! Отговори
bl преди 7 месеца
"давам под наем тащата 1000лв на месец, плаща се предварително :)))" .. що ли си мисля ще ти навит и 1000лв на месец да платиш само и само някой да я вземе?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
A може ли таткото да си вземе м.мa под наем?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
давам под наем тащата 1000лв на месец, плаща се предварително :)))
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колко взема на час по наем баба Урсула :)))
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 1 - Ограничено закостеняло русофобско мислене, но не е чудно. Характерно за антитекезесарите, дето само са чували, че имало едно време някакво ТКЗС. Ти и да ги искаш, те няма да те изтърпят.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да, видяхме го това, ама искам русофобка да е, че телезесарки не мога да гледам. То русофилка баба с Интернет няма де, ама все пак.