Фермерският съюз осъжда думите на Денков, че зърнопроизводителите са терористи

Секторът излиза на протест заради липсата на диалог
16 сеп 2023 17:00, Стела Стоянова
352
Фермерският съюз осъжда думите на Денков, че зърнопроизводителите са терористи
Снимка БГНЕС, архив

Остро осъждаме използваната квалификация от премиера акад. Николай Денков, че земеделските производители са терористи затова, че отстояват правата си. Протестите са демократично средство за изразяване на позиция и защита на интересите във всяка страна - член на ЕС.

Това е позицията на Българския фермерски съюз, член на европейската земеделска организация "КОПА - Коджека", във връзка с изразеното мнение от министър - председателя, че "не преговаря с терористи", пише БГНЕС.

"Правителството и земеделският министър Кирил Вътев вече 100 дни отказват да си говорят с браншовите организации за проблемите и оказването на помощ. Изцяло имаше липса на комуникация. Решиха да седнат на масата за преговори, когато дойде време за протести", коментира Георги Стоянов, председател на БФС.

Още по темата

Според него именно заради липсата на диалог, за първи път от години целият сектор излиза заедно на общ протест. "Искаме да подчертаем, че за нас демократичните протести, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български гражданин, което никой не може да ограничава, нарушава и отнема. Апелираме за спазване на демократичните практики, своевременно пресичане на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на насилие от всички страни", подчерта Георги Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Реват силно срещу земеделците щото не са на тяхно място! От завист! Нито един довод срещу! Що не питате Н. Овчаров - главния иманяр на държавата откъде са му парите? От държавна субсидия за разкопки. В които какво се намира никой не знае! Въпроса е принципен и задяга поведението на страната ни и непоследователната угодническа политика. Сложиха горкия човечец на пангара и ще му видят сметката. Натиска в/у негоненогромен. Ако не изпълнява е свършен като учен и човек. Ще го отровят с новичок...
232
8
 
7
 
! Отговори
ОМЕРТА преди 8 месеца
Не искам Денков да бъде на площада Тянанмън ! Не искам и да е в колония в Сибир! Не искам даже да е в турски затвор. Искам това нищожество да бъде качен на комбайн,без климатик и да ,,стриже от 5 до 20 часа в продължение на месец! Само това и ако това джудже успее да оживее ще му кажа евала Цезаре,прав си! Ако откаже с този експеримент,с кеф бих го наб.л !!
231
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
До пак отговор 3...Виж какво,аз не съм някой фантазьор ..Имам,..всъщност имах собствен бизнис още от 89-та..Работил съм със съответните институции в цялата страна /без Видин/...Имал съм връзки с депутати...И знам много добре какво става в нашата Територия..-Това,което става си е чиста проба съвременен,"мек" фашизъм..Всъщност,брутален такъв,лустросан в празните високопарни бръщолевиници на лъжливите крадци...Това го чувствам като лична обида..За това..
230
5
 
8
 
! Отговори
Bad Face преди 8 месеца
С това правителство България е посмешище за света и всички си правят гаргара с нея.Галя от Козяк казва на книжният плъх да пръдне и той на момента се насира
229
4
 
7
 
! Отговори
Я преди 8 месеца
Важното е че Б.борисов е изпран и може да започне на чисто живота си ! Честото пенсиониране милярдер!
228
3
 
5
 
! Отговори
До 226 преди 8 месеца
А румънците, поляците и другите, които не вдигат ветото не са ли получили?
227
7
 
8
 
! Отговори
протест преди 8 месеца
Утре всички трактори пред ПарламентаpHaTa сграда, не утре понеделник
226
1
 
7
 
! Отговори
до 223 преди 8 месеца
Тези, които са получили пари няма да са на протеста щото чакат още да получат.
225
0
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 8 месеца
Ако някой знае за български бизнес, който да е "подпомогнат" с около 30 милиарда, моля, нека да го напише. Аз знам само за българските земеделци. Други няма.
224
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До пари - а американците като бомбиха Либия, Сирия, Сърбия, Афганистан терористи ли са? Не са ли освободители? И стига с това колко пари са получили! Питай кой им ги даде, как и защо? На тебе ако ти дадат ще избягаш ли?
223
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама пак ще си проведем протеста по български - мирен протест под моста, да не ни забележат! Плеснаха с ръце и се прегърнаха!
222
6
 
5
 
! Отговори
пари преди 8 месеца
Около 30 милиарда дотук са получили зърнарите. Второ - Денков каза, че се държат "като терористи". Утре щели да блокират София. Е, какви са?
221
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как така от Американското посолство .защо никой не пише за договора който подписаха Бойко Пеевски и Киро преди дни с Турция и Русия Може би с тия протести искат да прикрият нещо.Пълно мълчание от медии и телевизия!
220
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зърнена мафия!!!
219
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вежди Рашидов им разби къщичката по БНТ 1- всички команди идват от американското посолство. Държавата се управлява от нашите американски приятели!
218
7
 
2
 
! Отговори
ало ало преди 8 месеца
тоя книжен плъх ще яде мазната опашка! хак да му е- като е продажник!
217
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
""Власт",която може да смачка всеки бизнис НЕ е власт,а МУТРИНСКИ ТЕРОР !" - А власт, кяото е нспособна да спре бизнесът, да изкупи ВСИЧКО, каква е?
216
1
 
2
 
! Отговори
пак отговор 3 преди 8 месеца
До ПроСоТо - За четвърти път - ВСЯКА ВЛАСТ! Става и днес, и сега, навсякъде по света! У нас да си чувал как държавата изпратила - НАП, прокуратура срещу съответния бизнес/бизнесмен??? Чувал си. И отново - слез на земята, в реалността. И стига си писал за фашистка власт - такава отдавна вече няма! Тя е нещо съвсем друго. Чети бре човек!
215
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков каза, че в държавите, където не искали украинско жито и не вдигали ветото - това било защото им предстоят избори. Този каслъъф за вечен ли се има? Кабинета пада до Коледа максимум.
214
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 219 - Знаеш ли, обаче, куха главо, защо е тази разлика?