Ядем храна с изтекъл срок, от хладилни чанти, приготвена в бараки без вода и ток

Още от Helpbook: Градинката до Община Красно село е превърната в тоалетна
29 сеп 2023 19:00, Анисия Иванова
53
Ядем храна с изтекъл срок, от хладилни чанти, приготвена в бараки без вода и ток
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме жалба от граждани относно ужасните хигиенни условия, в които се налага да живеят, заради пространство превърнато в тоалетна от клиенти на заведение в близост.

"Изказваме категоричното си възмущение от драстичното увеличение на човешки и кучешки фекалии в градинката на Община Красно село и района около метростанция „Цар Борис ΙΙΙ“ - от страната на сградата на общината.

Клиентите на заведение (бул. „Цар Борис III“ № 124 ) използват за тоалетна храстите в градинката, площта зад отдушниците на метростанцията, под прозорците на блоковете и дори входовете. „Уханието“ се усеща навсякъде. Ежедневно, след прибиране на масите на заведението, блокът на изхода на метростанцията към бул. „Цар Борис III“ 124 се превръща в „бар“.

Приложени са няколко снимки от 13 септември. От тях става ясно, че видът на мястото е скандален и недопустим – фекалии, тоалетна хартия, бельо и т.н. Отчетете и факта, че се намира в непосредствена близост до административната сграда на един от големите столични райони, ежедневно посещавана от стотици жители и гости на столицата.

Множеството боклуци и непоносимата смрад са и предпоставка за развитие на болести, бактерии и микроби, което е недопустимо за европейска столица от XXI век, каквато имаме претенцията да е нашият град.
Въз основа на гореизложеното, молим спешно да се вземат необходимите мерки за почистването и хигиенизирането на района и съответните превантивни мерки това да не се допуска повторно", пише в сигнала.

Друг наш потребител закупил бисквити от известна верига хипермаркети, но по-късно установил, че въпросният продукт е с повече от месец изтекъл срок. "Недопустимо е да ни тровят с храни с изтекъл срок на годност! Моля да се извършат всички необходими проверки и да бъде потърсена отговорност на персонала на веригата, който не изпълнява добросъвестно служебните си задължения!"

Изненадата ни беше не по-малка от тази на наш потребител, изпратил следния сигнал: „На бул. "Ситняково" 48 /пред МОЛ СЕРДИКА е поставено нещо средно между барака и палатка за приготвяне на храна.

В търговският обект се предлагат "бургери", сосове, пържени картофи и салати.
В това нещо няма течаща вода, нито ток.
Около него има хладилни чанти по тротоара.
- Може ли да се приготвят меса, салати и пържени картофи, без да има хладилна техника?
- Може ли да липсва течаща/топла вода?
- Разрешено ли е съхранението на храни по този начин?“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
А добър ден преди 6 месеца
Наскоро, от "известна верига супермаркети", купих пилешки бутчета на промоция, които смърдяха и не ставаха за ядене. Мой познат от бранша ми разказа, че по принцип месото е старо, и го "изпират"по някакъв начин, но този път явно са забравили) Предупреди ме, да не ям кренвирши, защото, като почнели да лепнат, ги карали да ги "мият на чешмата".ХЕИ явно спи. Откак сме в ЕС, в БГ се вкарват тонове стари храни, преетикират се и се пускат на пазара от търгаши. А народа *** и мъмчи...
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кервана си вървиииии, кучетата си лаят.......Е, и..............
40
1
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 7 месеца
Институциите не работят,навсякъде е бардак за който плаща народа.
39
2
 
5
 
! Отговори
Кирчо преди 7 месеца
Това е навсякъде, не само в България. Да не би примерно САЩ да се хвалят с гетата си или местата , където царува беззаконието? А да не говорим за градовете, където да си с бяла кожа те поставя най-малко в неловка ситуация. И все пак опираме до въпроса. Трябва ли да е така? Не, не трябва, но докато пиявици ни представят и се наливат от нас, до никъде няма да се стигне! Нека първо да оправим нас и тогава да гледаме другите. Един народ сме, а не сто различни породи котки...
38
14
 
15
 
! Отговори
Еврогейец преди 7 месеца
Е нали искаме евроатлантически ценности, какво толкова станало?
37
0
 
27
 
! Отговори
Men преди 7 месеца
Това все едно Индия
36
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само ще допълня, че последните години има истински бум на гастро заболявания. Случайност!, не мисля.
35
6
 
19
 
! Отговори
То това е най-малкия преди 7 месеца
Проблем,от 20Г ЯДЕМ УКРАИНСКИ ФУРАЖ ВОДЕЩ ДО РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ!!! ТОВА БАБХ ЗАЩО НЕ ВИ ГО КАЗА???ХРАНИТЕ КОИТО СЕ ПРИГОТВЯТ ВЪВ ГОЛЕМИ ФАБРИКИ С НЕЗНАМ СИ КВИ ИЗИСКВАНИЯ ПО ЕВРОСТАНДАРТ СЪЩО СЛАГАТ МНОГО ВРЕДЕН *** КОЙТО ХОРАТА И ДЕЦАТА ИМ ГО ЯДЪТ!!! ПОЛОЖИНИТЕ С ХРАНИТЕ СТАВА ВСЕ ПО-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ! ЕС ЗА 20Г Е ЗАТРИЛ 200 ХИЛ СТОПАНСТВА В ЕВРОПА ИМА ГО ДОКАЗАНО! УСЕЩАМ,ЧЕ ЦЕЛТА ИМ ЕДНА ДА ЯДЕМ БУБИ СЛЕД 10Г ЩОТО НЯМА ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ИСТИНСКО МЕСО ВЕЧЕ!
34
11
 
37
 
! Отговори
Д@КастрирамеПаситто преди 7 месеца
Наскачахте ли се вече?Нали за това скачахте и пеехте:"Четиридесет и пет години стигат."Яжте отпадъците на западняците и фъшкиите на краварите,от които същите правят пари за сметка на вашето здраве.И спрете да скачате.Бай Тошо отдавна е в Рая и ви гледа сеира от там.
33
4
 
18
 
! Отговори
Последни навсякъде преди 7 месеца
Нищо! Поне сме народ с високо вирнат нос и за нас всички други са .всичко най-лошо.
32
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цялата държава е в подобно клинично състояние, все пак продължаваме да бъдем задунайска губерния по манталитет, нищо че ни има в ЕС! И на всичко отгоре, хората които се възмущават от нередностите и подават сигнали, биват заклеймявани като доносници и търсачи на внимание, вместо адмирирани...
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЕМИ ДЕМОКРАТИЧНО Е
30
0
 
45
 
! Отговори
Инспектор преди 7 месеца
Ако това "заведение" има регистрация в БАБХ ,инспектора който го е регистрирал да бъде уволнен веднага.И да каже колко пари е взел.
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Отивайте при кмета, докато не са минали изборите! :)
28
1
 
35
 
! Отговори
:) преди 7 месеца
Ум царува, ум робува, ум яде храна с изтекъл срок, от хладилни чанти, приготвена в бараки без вода и ток....
27
4
 
27
 
! Отговори
туззеленски преди 7 месеца
Браво обърнете се към евро комисара той ще помогне ха ха ха
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Където има капитализъм,пазарът изхвърля некоректните като хората не купуват от тях.У нас трябва някой да доносничи на някоя измислена служба,а те обикновено са поне 3 и никоя не носи отговорност,а само взимат заплати.Тук капитализъм няма!Сам търговецът не се ли контролира,значи не става!Не чакайте на назначени комунисти с връзки да ви оправят.Корупчии са или действат Сталински:''Има обект има проблем.Няма обект няма проблем!''
25
3
 
18
 
! Отговори
нафърфорий преди 7 месеца
Абе за ***/ьо е по-важно е да рече, че е "столичанин", демек "Софианец"! Останалото са подробности на бита му още от времето кога дойде от село - с външната му WC и селската баня! -)))) Е, па нема по грозен и неблагоустроен град от Софето, ще от време оно ама карай да върви нъл си има Метро! -)))))
24
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така така клюкарете,доносничете,унищожете всеки който иска да прави дребен бизнес.После обаче да не пискате,че няма един сандвич къде да си купите?!Ще се откажат хората да инвестират тук и ще се изнесат с парите си,където могат да изкарат пари без да ги наквасват разни скучаещи ''умняри''!
23
10
 
12
 
! Отговори
В най-реномираните преди 7 месеца
магазини и ресторанти продават и предлагат скапаните водки Белуга и Сирок! Като изпия литър и после ми става лошо.БАБХ, вземете мерки!