Спряха временно ТЕЦ "Марица 3"

Това стана след проверка на РИОСВ
Обновена: 5 окт 2023 16:03 | 5 окт 2023 16:02, Стела Стоянова
29
Спряха временно ТЕЦ "Марица 3"
Снимка БГНЕС, архив

Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) "Марица 3" в Димитровград временно спря работа след проверка от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, съобщиха от екоинспекцията.

На 3 октомври редовният мониторинг на РИОСВ - Хасково установи изпускане на неорганизирани емисии в значителни количества от производствената площадка на горивната инсталация. Констатирано е, че причина за излизащите от сградата на котелното неорганизирани емисии е технически проблем на един от димните вентилатори. На оператора е дадено предписание незабавно да се отстрани техническият проблем, пише БТА.

На следващия ден - в сряда, 4 октомври, парогенераторът на ТЕЦ "Марица 3" АД е погасен. В допустимите норми са стойностите за серен диоксид и фини прахови частици от началото на тази седмица досега. Постоянният мониторинг на данните, постъпващи в реално време от измервателната станция в Димитровград, сочи, че не са отчитани превишения на средночасовата норма за серен диоксид, допълват от РИОСВ. От там уверяват още, че се извършва постоянен контрол и наблюдение на оператора в Димитровград.

Миналата година ТЕЦ "Марица 3" бе временно спирана на няколко пъти, а проблемът влезе и в съда. Работниците от дружеството бяха и на протестен поход в София заради затварянето. Централата бе проверявана и от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Държавна агенция "Национална сигурност".  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ТЕЦ Марица 3РИОСВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Няма значение преди 7 месеца
И на снимката ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3 - едната от американските централи. Журналистите сте просто племе и това си е!
22
7
 
7
 
! Отговори
хаюха преди 7 месеца
ае ,хаирлия да е да повлече крак и другите ТЕЦ0ве да затрварят ,кюмюра в музея на социализма,мито ДИМ И ТРОВЯ АД си го заслужава
21
6
 
7
 
! Отговори
Байчо преди 7 месеца
*** народ, слаба държава. Спрял ТЕЦ за нуждите на Димитровград, ама що не го усетили в София. Ами по вашата логика на мен не ми трябват медицински хеликоптери, защото от къщи не мърдам. Значи да не ги купуваме изобщо. И другарите от София да ходят да си закриват остарелия ТЕЦ и ще видиш как зимата ще се върнат по родните села. Ама там с какво ще се отопляват - с дърва. Ама те зелени, как така? Ами във всяко село ще строим соларен парк. Ще вдигаме и перки. И ще пътуваме с Ел.самолети, Ел.кораби
20
12
 
8
 
! Отговори
Така се прави преди 7 месеца
Спирайте! Да затваряме всичко!Спирайте и тока и водата на всички!Българите не разбират от добро!Ха да видим *** ще седи ли пак на дивана с ракийката пред телевизора!
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Реално в тия места не се диша ако не си местен като минеш и за 1час те заболява главата от гадния въздух който мирише ужасно..
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Захранва химкомбината и циментовия завод. Дори да са на ДПС, те пък хранят Димитровград и още колко земеделци и строителни фирми!
17
3
 
7
 
! Отговори
САБОТАЖ! преди 7 месеца
Ехее ... интересно, как па баш, в най-удобния моемнт се случи това ... А казахте ли, че им е изгоряла базат с данни от камерите? А? ТОВА КАЗАХТЕ ЛИ ГО!
16
13
 
8
 
! Отговори
Фен на Ники Джъстис преди 7 месеца
Дано да е за постоянно! Мястото на ТЕЦовете е при комунизма -на бунището на историята!
15
4
 
8
 
! Отговори
Галин Костов преди 7 месеца
Една наистина добра новина в днешния ден!
14
10
 
10
 
! Отговори
Сега за малко, преди 7 месеца
а по-късно за постоянно. На тези, които казват да се спрат, за да има по-чист въздух, ще отговоря, че не никой не знае в момента до какво ще доведе това, но едно е сигурно - по-евтин няма да ни стане тока ако не построим АЕЦ Белене.
13
10
 
14
 
! Отговори
Дишай преди 7 месеца
ТЕЦ овете ни тровят от години, но това се харесва на оскотелите българи! Важното е да има кучешка радост и ракия. И ***, разбира се.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази снимка е на американската ТЕЦ "Контурглобал-Марица - исток 3", не ги бъркайте с оная гробница в Димитровград, която има две морално остарели кошници по 25 мегавата, които тровят всияко на около.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До евроатлантист 1. Ако си ***, трябва да го криеш, а не да го развяваш като байрак.
10
3
 
11
 
! Отговори
Шегобиец преди 7 месеца
Ми да свикваме от рано :)
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че ТЕЦ Димитровград само един парогенератор ли има?
8
7
 
23
 
! Отговори
За войводата преди 7 месеца
Костадинов е наш'та гордост, Костадинов е наш'та чест! Костадинов е наше знаме, той е лидер лъв, боец! Поглед, като от стомана, твърди речи, ум - бръснач... Той е наше гордо знаме, чук ковашки, пръв водач!
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
СлучаЕност е. Чиста случаЕност. Няма нищо общо с протестите.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
почна се :)))
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
кирчу обеща до 4 пъти по евтин ток ако закрием тецовете и аец козлодуй :)))
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И като го спряха, защо токът не спря?Нали без тях нещело да има енергетика в България.