Окончателно: Битовите абонати на свободния пазар на ток от 2026 г.

Депутатите преодоляха ветото на президента
266
Окончателно: Битовите абонати на свободния пазар на ток от 2026 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите преодоляха ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за енергетиката и с това окончателно решиха, че се въвежда пълна либерализация на пазара на електрическа енергия за битовите потребители от 2026 година.

Според държавния глава с тази промени може да има рязък скок на цената на тока.

В мотивите си той посочи, че „стандартът на живот на мнозинството от българските граждани остава най-ниският в Европейския съюз, а предвидените промени биха могли още повече да затруднят именно хората, които и без това трудно посрещат базовите си житейски разходи“.

От управляващото мнозинство обаче са категорични, че измененията са нужни по Плана за възстановяване и устойчивост и няма да има шоково поскъпване на тока за бита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: ток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 6 месеца
Да работиш,и то съвсем открито, за унищожение на цял един народ, как се нарича? Геноцид, престъпление срещу човечеството, друго? При това собствения си (поне по документи...за повечето, че асен и киро не се знае дали и по документи са Българи)! Имате шанс, отменете решението си, отменете останалите си идиотии, отидете на нови избори! Радев и Служебното може да оправят бакиите! Стореното Няма да бъде забравено, няма да бъде подминато и няма да бъде простено НИКОГА! Но поне още грехове не вършете!
229
0
 
1
 
! Отговори
ВЪЗМЕЗДИЕ преди 6 месеца
На кой и защо беше нужно? Всичко се вижда, узуропатори на властта (защото сте такива - хората гласуваха за вас на основата на обещанията и клетвите ви ПРЕДИ изборите, а вие направихте точно обратното СЛЕД изборите неочаквано, т.е. поставихте хората пред свършен факт на "избор", който НИКОГА не са правили, т.е. нямате право да управлявате! Ако искахте-нови избори с честни намерения и ако ви изберат!). Унищожихте енергетиката и ни слагате на пазар с цяла европа, за да ни уморите! ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ!
228
0
 
2
 
! Отговори
Миньор преди 6 месеца
Тя в момента цената е два пъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъти по скъпа, как ще стане да не се вдига цената?
227
0
 
2
 
! Отговори
/// преди 6 месеца
"От управляващото мнозинство обаче са категорични, че измененията са нужни по Плана за възстановяване и устойчивост и няма да има шоково поскъпване на тока за бита."................................Какво ли е това шоково?..............Или както казват няма да е 100 %, а само 50%..................Схванахте ли?
226
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Аз Kaква 2026?? Смрадливият зелен чорап трябва да си ттръгне сега..
225
1
 
1
 
! Отговори
до 243 преди 6 месеца
До глас от северозападаВие от северозапада с кметовете от ДПС ли ? Пак си ги изберете заедно с червените убийци и пак ще сте последния регион в европа.Като не искате да Ви управляват умнокрасиви, ще ви управляват неграмотни малцинства.
224
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Българин 28 Не бъди толкова сигурен. Може да те изненадат и без да минават Дунава. То не може да напъваш до безкрай, накрая се къса.
223
7
 
0
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Не виждам защо е тази драма?!? 2026 ще се разбере кой е прав! Ако поскъпне здраво тока Радев ще има голям коз пред избирателите за нов мандат, но ако не поскъпне и ППДБ излязат прави да си ходи с 200 зеления чорап.
222
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Националната ни електрическа компания от 3 - 4 години се назначават все по некадърни хора, а тези които разбират ги уволняват, явно целта е унищожение и заграбване на всичко. ЕС искаше всичко да е разделено, но тия централизират всичко. Назначават пенсионери, а махат хора в активна възраст, страна работа.
221
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДАНО ГОСПОД да отнеме ЗДРАВЕТО, ЖИВОТА, КЪСМЕТА и ЩАСТИЕТО на децата и внуците не тези гласували за това унищожаващо българския народ решение!
220
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПРОКЛЕТИ да сте! ДАНО ви се случват само лоши неща! Нека НЕЩАСТИЯТА, БЕДСТВИЯТА, БОЛЕСТИТЕ и САМОТАТА да не ви изоставят никога и бъдат ваш верен спътник в живота докато го имате!
219
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
149 000 ВОЛГА
218
3
 
6
 
! Отговори
глас от северозапада преди 6 месеца
Искаме референдум за излизане от съставана българската мафиотска държава и присъединяване към Румъния!
217
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 180 Иидииот, това ти го написаха от външния ти мозък от сороското НПО нали? Тука повтаряш тези глупости като развалена латерна. Колко ти плащат на пост бе, търся си работа? Но като си взел да пишеш А кога нямало ток, вземи пиши и Б кога точно нямаше ток и какво беше преди това. А също вземи се преквалифицирай и пиши за "постиженията" на "демокрацията" от времето на СИК и ВИС
216
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 219, Е толкова ли не можеш да се сетиш? Нужно е, нужно е на посолството, а тези са му на каишка. Каквото е нужно на посолството, мигновено става нужно и за тях.
215
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До С всеки коментар все 233 А от твоя коментар мойто момче, става ясно че не си със всикия си. Само някой с тежко психично разстройство може да гласува за тези мафиоти и после да пише коментари като твоя. Ти мазохист ли си щом това, което става в България те кефи?
214
2
 
5
 
! Отговори
БРАВО преди 6 месеца
окончателно и последните който останахме е време да се изнасяме от потъчащият кораб "българия"
213
1
 
28
 
! Отговори
Горан преди 6 месеца
Пак пускайте за тези хомосексуалисти ,,дано ви дигнат тока по 3 ,данъците по 2 и газта по 3 . Прос народ ..
212
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Който е гласувал за тези мафиоти, е съучастник в разграбването на България.
211
0
 
35
 
! Отговори
Събудете се преди 6 месеца
Уважаеми българи ,един народ се унищожава и се заграбват територията му по няколко начина:1.Вируси и лиспващо адекватно достъпно здравеопазване.2.Ограбването на ресурсите на страната.3.Купуване на политическите *** слугуващи на чуждите интереси. 4.С война -цветна революция водеща до гражданска война.При нас действат първите 3 към момента.Въврим към 4 точка.Подчинението на ЕС и САЩ което вече 34 години руши държавата ни е токова очевидно ,че края на нацията ни се вижда след 2026 та.