Започват проверки за нерегламентирани превози на пътници по празниците

Проверките на леките автомобили се осъществяват съвместно с МВР
7 дек 2023 21:32, Анисия Иванова
9
Започват проверки за нерегламентирани превози на пътници по празниците
Снимка: БГНЕС

Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" засилва контрола на нерегламентираните превози на пътници и товари по време на коледните и новогодишните празници. Съвместно с Министерството на вътрешните работи и НАП започват проверки в различни райони на страната и по граничните пунктове.

Съвместният контрол с органите на МВР започва от петък, 8 декември, като са предвидени дежурства в курортите във връзка със студентския празник. Проверките преди коледните и новогодишните празници ще се осъществяват в различни интервали от време в отделните териториални структури на ИА "Автомобилна администрация".

От началото на годината досега при контрол на пътя са констатирани 174 случая на нерегламентиран превоз на пътници и товари, от които 75 са за леки автомобили, 6 на автобуси и 93 на товарни автомобили. За установените нарушения са съставени актове и са приложени принудителни административни мерки. Предвидените санкции в Закона за автомобилните превози са глоба от 2000 лв. и спиране от движение на превозното средство за срок до 12 месеца, чрез изземане на регистрационните табели и документите на автомобила.

Проверките на леките автомобили се осъществяват съвместно с МВР и други компетентни институции, тъй като инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" нямат законови правомощия да извършват самостоятелен контрол на леки автомобили, с изключение на таксиметровите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: НАПМВРпроверкипревози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега как ще заведа любовницата за уикенд в Банско? Ще ме спрат и вместо обикновено проверка за алкохол и документи ще ми изкарат и превозвач.
5
1
 
4
 
! Отговори
преди 5 месеца
Каквито съдиите такава и държавата, бангладеша на европата
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
4, съдия съм и при споделени пътувания отменям актовете на Автомобилна администрация, защото смятам, че това са законни и позволени форми на пътуване, в които подобна държавна намеса е недопустима.
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Свалете им регистрационните табели за по 3 месеца ако надвишават тарата на граничните пунктове...
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ко значи 'нерегламентирани' мамицатави комунистическа
1
2
 
27
 
! Отговори
aaaa преди 5 месеца
требва да се пълнат касичките ааа идват празници,а за дупки по пътната мрежа кога ще е акцията??