Кой ще приюти МОЧА: Димитровград поискал паметника още преди 8 г.

Според Вили Лилков офертата все още важи
13 дек 2023 15:12, Петър Бойчев
64
Кой ще приюти МОЧА: Димитровград поискал паметника още преди 8 г.

Още през април 2015 г. Димитровград поиска да придобие Паметника на Съветската армия при евентуалното му демонтиране, припомни във Facebook общинският съветник от "Синя София" Вили Лилков.

"За по-малко разходи на столицата и за решаване на проблема със съхраняване на частите на ПСА" той цитира решение от 2015-а на Общинския съвет в Димитровград, с което "дава съгласие да придобие от Столична община Паметник на съветската армия при евентуалното му демонтиране, като го превърне в част от създадената през 2008 г. в Димитровград Алея на монументалното изкуство".

Със същото решение се възлага на кмета на Община Димитровград извършването на всички процедури, свързани с правилното и законосъобразно изпълнение на взетото решение. В гласуването са участвали 29 общински съветници, от които "за" са били 21, нито един - "против", а осем са се въздържали.

"Във връзка с това решение има изпратени писма от председателя на общинския съвет на Димитровград до Столична община, до министъра на културата, до председателя на Народно събрание и до министър-председателя. Нямам информация решението да е отменено, което дава възможност на столицата да реши бързо проблема с мястото на демонтирания паметник, да спести финансовите разходи по неговото съхранение, а паметникът да отиде в истински музей на тоталитаризма", пише Вили Лилков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
4
 
! Отговори
до 19-ти преди 5 месеца
Тогава са си мислили, че комунизма е бъдещето, тъй като някои днес си мислят, че либерастията е бъдещето. Разлика няма.
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Моля ви се спрете се със сорросоидната злоба и омраза нали сте на власт колите и бесите бетер от османците не ви ли е неудобно уж управлявате !?!
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
7- може да видиш как се развиват Куба, Китай, Северна корея, Венецуела- избирай- Комунистически Китай единственото което продава евтино е работната ръка- на 83 място по Индекс на човешко развитие, пенсии на селските стопани- 3дл....
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
7- пий си лекарства редовно- за тия дето са му повярвали- отворете КИК мин заплати по години....а и още нещо ако беше толкова хубаво защо фалира, защо 1984/1986г имахме 2 часа ток два нямаше, защо имахме купони защо бяха огромните опашки пред магазините....защо бяха огромните пенсии за активните борци против фашизма и капитализма- отвори ДВ бр25/март 1965г до трето коляно и по сватство- до 1991г защо децата на активните борци обраха активи за милиарди а ние бяхме със заплати от 3/5дл...
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз не съм бил член нито на БКП нито на никое СДС или ДСБ но смятам че промити мозъци са именно те т.н. психодесни които повтарят от сутрин до вечер фашиски опорки. Срамувам се от това нецивилизовано брутално разпарчодисване на паметника. Нали щяха да го демонтират а не това разпарчодисване. То е много брутално и злобарско пък уж сте на власт !?!
8
1
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 5 месеца
Не е лъжа, вие дс агентите доносници бяхте по свободни и богати
7
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ееее, какво изрази използват "тоталитаризъм" , хахаа, след като всички много добре знаят, че през соца бяхме много по-свободни и богати, но сега е мода да се очерня социализма и те така!
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ето решение на проблема. Софиянци не искаме в и без друго презастроения ни град да се запълват малкото зелени площи от разни чудовищно огромни бетонни конструкции с грозни калашници и пищови по тях. От провинцията все пищят като искаме да ги бутаме. Елате и си ги вземете. Даваме ви ги и даже ние плащаме транспорт, демонтаж и монтаж. Само и само да ги разкараме от града. Пък вие си ги забучете където искате. Само да не са тук. Ние си имаме на незнания войн до Ал. Невски в нормални размери!
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Още вчера чух за тази идея по радиото но вечерта виждам че вместо демонтаж се извършва потресаващо разпарчодисване което ме потресе до дъното на душата ми. Как е възможно дори дървета и храсти не се режат така както се видяха отрязани части от паметника. ДБ са брутални "хора".
4
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега минах покрай него, много добре е отцепен района и лека полека това извращение заминава в историята. Цървените продухани мозъци да ходят из музеите да се радват на тия съветски мизерии
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да го взимат, БСП може да организират ежегодни пенсионерски екскурзии до Димитровград за поклонение
2
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То и Димитров град е за смяна на името за да не срами цяла България със синонима на "тараба".
1
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Копейките да го качат върху чинията на Бузлуджа за символ на успеха на комунизма и величието на СССР