Шествие "Не на фашизма, не на Луковмарш" в София

Шествието мина под звуците на руски песни
11 фев 2024 13:28, Александър Попов
158
Шествие "Не на фашизма, не на Луковмарш" в София
Снимка: БГНЕС

Граждани се събраха пред Паметника на Незнайния воин в София, за да призоват "Хора, бдете", след което се отправиха на шествие под надслов "Не на фашизма! Не на Луковмарш!".

Шествието премина по ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Цар Освободител" под звуците на руски песни и завърши при фонтана пред президентството, съобщава БГНЕС.

Демонстрантите носят огромен транспарант с призив "Хора, бдете!".

Сред гражданите е и председателят на БСП-София и на групата на социалистите в Столичния общински съвет (СОС) Иван Таков.

"Искам да ви кажа за какво сме се събрали днес тук. А именно сме се събрали и все повече такива мероприятия и говорене трябва да има по антифашистката тема, защото виждате не само в България, а въобще в цяла Европа и в света как пъпли от неофашизма и неофашистките прояви", каза пред журналисти Таков.

По думите му всичко това е започнало още миналата година.

"Докато имаше обществено обсъждане за един паметник на децата, убити през войните в България, който беше абсолютно опорочен от един нови фашистчета, които бяха дошли. След това нещата видяхте как се развиха с поругаването на Паметника на съветската армия с чупенето на плочи и накрая се стигна до там да бъде абсолютно незаконно премахнат", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: Луковмарш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
9
 
2
 
! Отговори
Цирк преди 3 месеца
"Не на фашизма"а подкрепят фашистка Украйна???!!!
85
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Луков не е фашист. Всъщност е национален герой. Четете как 1918 на Царев връх е спасил Кюстендил сам с няколко пастира и 4 артилерийски оръдия от сръбския генерал Томич, докато останалите български войници под диктата на руската пропаганда напускат окопите вдигат глажданска война и отиват да правят преврат в Кюстендил. Някакви даже създават Радомирска Република... Ако не беше ината на Луков, днес, югозападна България щеше да е част от Сърбия.
84
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А за комунизма , защо нищо не се казва!?Както всички знаем, комунизма и фашизма са едно и също нещо, дори комунизма е избил много повече хора от колкото фашизма. В България са избити без съд и присъда 35 000 човека това е около два пъти повече от избитите през априлското въстание, а в Русия Сталин избива 6 млн руснаци в Сибир, като ги обявява за врагове без съд и присъда. Така че тези да бдят и срещу комунизма защото той е по голямо зло и от фашизма, или най малко равен на него.
83
3
 
18
 
! Отговори
### преди 3 месеца
Ах колко мило, комунистофашистите на протест срещу фашизма! Поканихте ли фюрера си Мухлин?
82
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Участниците в Карлуков марш са някакви комплексирани наркоманчета, лeнтяи, лyмпeни, чиято цел в живота е да вземат някакви пари отнякъде, да се дрогират, да се напият и дотолкова. Същите са финансирани от чужди служби с цел да запалят България за да има пyшечно месо срещу Русия. Подобни наркоманчета преди 6 месеца казаха по медиите, "че искат Майдан и кръв в България". Иначе, видяхме ги какви бойци са - Светльо-транжора го застреляха още в първата му битка в Украйна.
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ушeвмapш...
80
3
 
22
 
! Отговори
аха преди 3 месеца
В Германия по време на Хитлер и ВСВ идеологията не е фашизъм , а националсоциализъм, там няма фашистка партия, фашистка партия има в Италия, по времето на Мусолини!!!Четете история, ей, не се излагайте като кифладжии.................но на вас "умните и красивите" мисленете не ви е най-силната част..............ясно е , тъ@@пунгери!!
79
5
 
22
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Комунистите дето развяват червените знаменца,трябва да бъдат обявени за терористи и да започне операция по залавянето на тези бандити...чувстват се безнаказани,но техните бащи и дядовци ,са убийци!Няма да простим ,на тези бандити...
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И така, кога ще падне новия тоталитарен режим в ЕС.За съжаление към 2059.Първо като достигнат до датата, която за тях е свещена и нищо не са постигнали, а навсякъде е разруха, ще помислят малко какво да правят.Комунистите мислиха и измислиха, ще стават вече капиталисти.Помним прехода и липсата на всякаква лустрация в Русия и България.Зелените ще направят нещо такова в Европа тогава и естествено ще се присламчат към нова утопия.Знаете ли какво ще им дойде наум.Но това други ще го гледат.
77
3
 
10
 
! Отговори
Расист преди 3 месеца
Именно расизма може да ни спаси, а не да си губим времето с грозни малцинства и някакви недоразбрали пискливи простаци да ги защитават и да си мислят, че така правят нещо добро за обществото.Проблемът е, че нашите държави са подложени на инвазия от мигранти и ако това продължи ще доведе до изчезването на европейската и западна цивилизация.Тези маршове дават гласност на този проблем и надежда,че той може да бъде решен.Затова го подкрепям.Аз съм националист и патриот и искам най-доброто за нашите държави.
76
1
 
11
 
! Отговори
Фашизъм преди 3 месеца
има в Италия при Мусолини, той е диктатор, но унищожава мафията...............сега в Италия има демокрация, но мафията е много силна, а Италия има огромен външен дълг!!!
75
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ШЕСТВИЕТО Е СЪГЛАСУВАНО С РУСКОТО ПОСОЛСТВО.
74
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НРБ ОФИЦИАЛНО БЕ РОБСКА СТРАНА.
73
5
 
14
 
! Отговори
!!!! преди 3 месеца
Правете разлика между фашизъм, националсоциализъм, национализъм и патриотизъм!!Трудно ви се отдава мисленето и да видите разликите между тия идеологии и понятия, нали???Защото сте прости селян@@@дури................дори да живеете в София!!
72
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В НРБ имаше декари частна собственост за семействата, право на кола, гараж и апартамент, е и вила.Соца винаги е знаел, че е утопия.Затова винаги е поставял дати , в които ще бъде реализиран.Пример: Хрушчов налага 1980.Както днес зелените говорят за неутралност до 2050.Знаят, че лъжат, но го правят за ВЛАСТТА.
71
5
 
16
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 месеца
Частната ми собственост в НРБ, беше един ВЕФ!
70
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ШЕСТВИЕ ПРОТИВ ЛУКОВ МАРШ НА РУСКИТЕ ШПИОНИ
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как изглежда един зелен.Той е бесен човек, винаги се смята, че знае всичко, поучава, алчен е, обижда хората.В личен план е тотален провал, но смята, че трябва да управлява и властта му принадлежи.Зеленият не се различава от Троцки, Ленин и Сталин.Има подобен в Бг.Евгений Дайнов от НБУ.
68
3
 
13
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 3 месеца
Подръжници на най-големия нацист в момента викат не на фашизма...аааахахахаааа....
67
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ШЕСТВИЕ НА РУСКИ ШПИОНИ