България на първо място по желание на младите за собствен бизнес

Страната ни е привлекателна дестинация за чуждестранни инвестиции
12 фев 2024 19:24, Анисия Иванова
34
България на първо място по желание на младите за собствен бизнес
Снимка: Министерството на иновациите и растежа

България е на първо място по желание на младите хора да започнат свой бизнес, според последните данни на "Евробарометър".

"У нас има развита предприемаческа култура, нарастващ брой стартъпи в технологичния сектор и в биотехнологиите. Министерството на иновациите и растежа съдейства за сътрудничеството на иновационната екосистема с академичния сектор", заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева. Това стана по време на дискусия за развитието на иновационната екосистема в България, организирана по инициатива на Министерството на иновациите и растежа.

Целта на форума е да представи и добри практики и опит от Финландия за развитие и внедряване на иновациите и техния принос към икономическия растеж. Министър Стойчева подчерта, че Министерството на иновациите и растежа работи за подобряване на средата за стартъпи, за насърчаване на инвестициите в научни разработки и в създаването на иновативни продукти.

"Иновациите са хоризонтална дейност - обхващат редица сектори и ни обединяват. Чрез иновациите можем да направим промяна - днес и за бъдещите поколения. Иновационната екосистема в България, с нейната процъфтяваща стартъп култура, с акцент върху модела на "отворената иновация", който обединява всички заинтересовани страни, доказва силата на сътрудничеството и адаптивността", каза още тя и допълни, че България стратегически се позиционира като привлекателна дестинация за чуждестранни инвестиции чрез иновации.

"Министерството на иновациите и растежа създава регионални и стратегически партньорства. Сигурни сме, че това е правилният път. Чрез създаването на партньорства, обмяната на опит и идеи можем да покажем нашия потенциал, че имаме, визията за България, че можем да бъдем център на Балканите и Югоизточна Европа за иновации", категорична е Стойчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не се възгордявайте, то това е от зор. При тия мизерни заплати хората си казват "по-добре да пробвам нещо, отколкото да робувам за без пари, пък, ако не стане да заминавам за чужбина"... Аз също старирах бизнес от зор, защото не можех да намеря читава и нормално платена работа...
30
0
 
0
 
! Отговори
Друг преди 2 месеца
В България всеки иска да е шеф! Това е мечтата на младите, а кой ще произвежда?
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименНапротив, дава им се възможност, за да им откраднат после бизнеса :)
28
0
 
1
 
! Отговори
Ми нормално преди 2 месеца
Като са учили за бизнес,ще им е мечта и да го направят но въпроса е дали държавата ще ги подкрепи или ще продължава да баталясва българският бизнес???
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Два пъти опитвах в бунгуристан, всички чиновници се препъваха да пречат. Сякаш нарочно. Върнах се в Англия, точно за две седмици всичко тръгна по вода. Минаха 2-3 години, викам си я да опитаме с клон у нас, току виж са се отправили да, ама не. Още по-зле, тройно повече чантаджии, пречки, усуквания, срокове не се спазват. Съдружникът ми е норвежец, първо мислеше, че някой го мрази, защото е скандинавец, после реши че на мен ми имат зъб, накрая вдигна ръце и каза, че е по-зле от Африка:))
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рободателите на червената мафия Гроб не са харесвани!! Изваждат ти душата, крадат ти парите, лънготрят те по всякакви схеми!! Общата работа и таралежите не я харесват!
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е единствена възможност за младите . Ако учиш вишу за да не работиш на държавна ясла там вече има дърт *** на доживотни ясли така че за младия няма бъдеще . В чорбаджизма не се знае дали въобще ще си вземеш парите и други дърт ппиватизатори които нямат опит в това което правят ще ти пречат да си вършиш работата . В западните вериги си като роб . Няма възможности заради членството в ЕС . ЕС в бич за младите . Той поддържа разни доживотни арендатори и други олигархии .
24
2
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
Стъкмистика от класа! Че то всяко такси се регистрира като ЕООД или ЕТ и хоп, голям процент бизнесмени, хаха! На хартия имаме 50000 млади предприемачи, реално имаме 50000 таксиджии!
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде младежи, първо в казармата. Да ви избием мераците за честен бизнес
22
5
 
4
 
! Отговори
А преди 2 месеца
Разбирай, най-мързеливите младежи в Европа.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха ха ха ха
20
0
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 2 месеца
Като бях младеж,имах желание да стана боклукчия,защото много ми харесваха как въртяха казаните към оранжевата Шкода Мадара тъмните венци.Някак си намирах в това изкуство!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само песимисти тук. Карай де.. всеки сам си реди живота. Пожелавам здраве на всички !
18
3
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 2 месеца
Провалено поколение от ***.Поклонници на чалгата,фейсбук,тик ток.Не могат да забият един пирон.Ще станат кредитни бизнесмени.И накрая ще си сложат въжето!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те желание може да имат ама няма да им се даде възможност. Бизнеса е за определени хора.
16
11
 
0
 
! Отговори
Георги преди 2 месеца
България е най-доброто място в Европа за развиване на бизнес ! На стратегическо място сме, има евтини имоти по селата, няма много конкуренция, все още имаме читаво население.. в европейските държави всички бизнеси се държат от семейни фамилии. При над мутрите заграбиха държавните предприятия, но нямат капацитет да ги подържат. Реално нямаме промишленост, но имаме инфраструктура за такава. Трябва да подновим това което правеше бай Тошо, нищо повече !
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България винаги е била и ще бъде мутренска държава поради близостта и с Русия. Вижте че има българи които подкрепят рекета на Русия срещу Украйна. Затова никой не иска да произвежда тук, защото ще дойдат мутрите и ще го смачкат.
14
0
 
12
 
! Отговори
този преди 2 месеца
Пълни глупости. Никой не иска да произвежда. Всички искат да са консултанти, брокери, инфлуенсъри, тиктокъри и прочие шит. Защо не видях някой да иска да гледа крави или картофи? А алчните и *** държавни чиновници само гледат как да "усвоят" някой грант.
13
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
Да започват да инвестират в активи. Няма как да стане иначе.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Потискане. Искат младите да се втурнат, но потока пари да минава през нашите хора пък на младите колкото остане. Затова и ще си ще си дърдорят празни приказки во веки веков.