Теменужка Петкова: Василев никога повече няма да бъде финансов министър

Това е саботаж от ПП-ДБ
20 мар 2024 19:07, Стела Стоянова
124
Теменужка Петкова: Василев никога повече няма да бъде финансов министър
Снимка БГНЕС, архив

Това, което вчера Асен Василев изрече, е недопустимо и скандално. Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър, той няма да получи никога повече подкрепата на ПП ГЕРБ. Габриел е човек с достойнство и безупречна репутация. Ние няма да допуснем този човек да фигурира в кабинети по никакъв повод. Това заяви пред БНТ Теменужка Петкова от ГЕРБ.

Имаме споразумение за ротационно управление 18 месеца – по 9 месеца. Всеки един от министрите се е съгласил на това, когато е дал съгласието си в споразумението за ротация. Тагарев беше обсъждан в продължение на няколко дни, отбеляза Петкова.

Това е саботаж от страна на ПП-ДБ и нежеланието им да се състави кабинет с кандидата на ГЕРБ. От ПП-ДБ искат явно избори и всичко, което се разигра вчера, показва точно това, убедена е Петкова. Да припомня - Денков подаде оставката на кабинета, нямахме уговорка за дата 6 март, не фигурира в нито един документ тази дата, това беше без знанието на Мария Габриел и когато нашия кандидат беше в чужбина, в този момент ПП ДБ използваха парламентарна възможност да бъде включена точката в дневния ред на НС и така се гласува оставката на правителството. Това беше непочтен ход, заяви Петкова.

Всяко от имената, които са предложени от Габриел, е обсъждано с тях. За всеки министър сме водили дълги преговори, подчерта Петкова. ПП-ДБ поискаха да преговарят с нас. Те искат да тласнат България към предсрочни избори, целта им от началото е правителство с втори мандат. ГЕРБ иска стабилно управление. Ние сме отворени за разговори. Миналата година се отказахме да предложим кабинет с нашия мандат, а правителството беше подкрепено с мандата на ПП-ДБ, при положение, че те не бяха победители на изборите, припомни Петкова.

Няма вариант за кабинет с втория мандат. Имаме още време. Денков заяви, че те очакват преговори. С втория мандат няма да се получи нищо, ние няма да приемем преговори с втория мандат, каза Петкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 месеца
Ето тази загроби окончателно АЕЦ Белене. Щеше да търси инвеститор и всяка стъпка беше по 6 месеца. И така по 6 месеца, по 6 месеца и си изкара мандата с министерска заплата.
79
0
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ=Мафия преди 2 месеца
Мафията пак лъже.
78
0
 
5
 
! Отговори
ТЕМЕНУЖНИК, преди 2 месеца
НЕ СИ ПОЗНАВАЧКА
77
2
 
8
 
! Отговори
Бг преди 2 месеца
Дебела лелко - на мафиоти вяра нямаме ! Бърбори си кквото искаш - ОПГ Герб са мафия !
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще бъде! А Теменужка едва ли ще изкара и месец в партията на мафията.
75
4
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
До 74. Пътната карта е всъщност паметна записка от 2017. Ти тогава знаеше ли, че путин ще нападне Украйна? А цяла Европа си търгуваше свободно с русия. Та? -----///-----/. Първо, Путин не нападна Украйна, а нападна Европа. Украйна е само първата стъпка и за наш късмет той се спъна още в началото. И второ, всеки, който разбира от политика, никога не се е съмнявал, че в крайна сметка Путин ще нападне. Колкото до Тик Тик, той се надяваше да стане българският вариант на Лукашенко.
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Министерството на финансите е от малкото работещи добре министерства. Още преди Василев.
73
2
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Чета сачева теменужка кирчо асенчо се обвиняват едни други в льжи и измамиЯвно старите босове от 90 те са решили да обьркат сьвсем матеряла да се чуди кой и за каво льже вече
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И ти никога повече няма да бъдеш енергиен министър.
71
1
 
2
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Явно има някакви малки неуредици между някогашните босовеПредполагам ще изгладят нещата и кабинет ще има от тройната клалиция
70
3
 
5
 
! Отговори
Я видех преди 2 месеца
Теменужка, преди 8 години като енергиен министър при посещение в Иран продаде цялато оборудване от АЕЦ "Белене" на Техеран.Тези персийци защо не си го взеха ?
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще приемете и с втория мандат, спокойно. Иначе баце отива е затвора в Испания.
68
1
 
2
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
Направо да си се взимат с - пп/дбЯвно шефовете им са едни и сьщиОт времето на -90 теПоне аз напускам при пьрва вьзможност страната видно е , че от ония години промяна няма
67
5
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 месеца
До 74. Пътната карта е всъщност паметна записка от 2017. Ти тогава знаеше ли, че путин ще нападне Украйна? А цяла Европа си търгуваше свободно с русия. Та?
66
2
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Гербаджии -по та дбта всичко е в играта на мутрите от -90 теЧетох и занемях , каде живеемТрактори , паши , маджовци
65
1
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Делта гард", Каратиста и неговия приятелски кръг станаха обект на разследването 8-те джуджета, което разкрива как собственикът на завода е изнудван, за да прехвърли бизнеса си на посочени от рекетьорите лица. В специална декларация американският посланик Херо Мустафа не просто застана зад разследването на Антикорупционния фонд, създаден и финансиран от САЩ, но и предупреди българските власти, че всички замесени в казуса лица следва да получат незабавните си наказания. Всъщност, участието на брата на вътрешния министър Маринов в кръга, беше повод за
64
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Кой му даде на Пашата да управлява целия сектор Енергетика? Кой назначи счетоводителката му за министър на енергетиката? Кой назначи Каратиста, като приближен на Пашата, в борда на директорите на ЧЕЗ? Мутрите превзеха държавата!, попита пред бТВ адвокатът и бивш депутат Татяна Дончева, пише БулНюз.
63
1
 
4
 
! Отговори
До 72 преди 2 месеца
Днес слушах по новините, че съставът на проектокабинета може да бъде променен преди гласуването в петък. Явно това ще стане, ще има нов проектокабинет точно преди гласуването.
62
2
 
6
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Печенае теменужка още от как бе счетоводител - вие знаете кьде
61
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
финансов измамник с 2 дела,вие ни го назначихте за фин.министър.