Сирийски мигрант загина при преминаване на българо-турската граница

Няма данни на насилие
41
Сирийски мигрант загина при преминаване на българо-турската граница
Снимка: БГНЕС

17-годишен младеж от Сирия е загинал при нелегално преминаване на българо-турската граница. Сигнал за това е подаден от фондация "Мисия криле". Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Ямбол, съобщава БНТ.

Сигнал за загинал мигрант е подаден до всички институции в събота. Според фондация "Мисия криле", загиналият е Фади Аббас Ал-Дахер от Сирия на 17 години. Младежът е бил без близки и е преминал границата с други мигранти. На няколко километра от браздата здравословното му състояние се е влошило и е починал.

В началото на тази гориста местност групата мигранти оставят своя спътник 17 годишния младеж и го заравят с обозначителни знаци като записват и координатите къде точно се намира.

Местоположението е открито между боляровските села Малко Шарково и Мамарчево. Направен е оглед на мястото."Казаха, че трупа се намира в спален чувал и е доста далеч оттук и затова имаме съдействието на полицията да ни помогне за да можем да го пренесем", каза фелдшер Георгиева.

Тялото на мигранта е откарано в ямболската морга. Работи се по установяване причината за смъртта.

По първоначални данни няма следи от насилие. Най-вероятната причина за смъртта е изтощение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 3 седмици
Чудесно ,че цитирате Мисия криле,но запознати ли сте с тази фондация?Какви са те и за какво се борят?Това е фондация ,финансирана от близкия изток която доста успешно и безнаказано подпомага нелегалната имиграция до и от България.
37
0
 
2
 
! Отговори
Мандо преди 1 месец
Не разбрах умрел е докато чака на опашката за контрол на самоличността или се е опитал да пресече границата незаконно , ако е второто не е мигранти , а престъпник . Внимавайте какво пишете
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аууууу, каква евроатлантическа трагедия ! Един нелегално преминал границата ни умрял и какви вопли и стонове от евроатлантическите антибългарски медии !
35
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Не е мигрант,а нашественик.Хан Пресиян спаси Европа от арабското нашествие.Днес ги допускаме без бой.Срам и позор.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакай да пусна една сълза. Ми не. Не стана.
33
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
***, колкото е по-беден, толкова е по-зъл!В България и да ги вържете, сирийците няма да останат. Хората са тръгнали да дирят по-добър живот, а не да се мъчат в дирника България!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да видим какво ще напишат западните медии.
31
0
 
13
 
! Отговори
Питащ преди 1 месец
А групата мигранти къде е?
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не бягат в ислямските държави, а тук, след като искат исляма си и джамиите си? Не приемам такова нашествие! Исляма не е религия, а военна доктрина!
29
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горкото дете, да беше умрял в Сирия, вместо да хване пътя за Запад и то през озверяла България (земя на крадци и убийци).
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мога да разбера защо не бягат в мюсюлмански държави, където да си изповядват религията и да си живеят с техния манталитет. Тичат в Европа където всичко е коренно различно от техния свят. Лошото е, че те не се интегрират, а превръщат Европа в едно мърляво и грозно място както е при тях. Човек като отиде на чуждо място трябва да се съобразява с порядките там, а не да налага своите. Забулените по улиците не са приятна гледка, като са дошли тук да махат тези чаршафи, те не са за няколко дни.
27
1
 
8
 
! Отговори
ако може и всички преди 1 месец
тук да го последват :)
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Al shami - що бягат от Турция? Там да не би да е опасно? Нека бъдем искрени, това са икономически миграции нямат общо с войната. Чиста проба нелегални имигранти, за които няма работа тук. Ние имаме 1,5 милиона българи избягали от България, тези какво ще правят тук като няма работа и за българите? До тридесетина години половината ще са изгнили без жени, без деца, да се чудим дали да теглим кледити първо за нашите пенсионери или за арабите дето лежат безработни по цял ден зад джамията в София.
25
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Доообре, хубаво. Добро начало!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за намереният пребит в Дупнишко сирийски наемем убиец,нито дума. Тази *** трябва да се прокуди.
23
1
 
17
 
! Отговори
... преди 1 месец
20 годишни мъжленца...мигранти...бягат...а жените остават...Пишлеметата бягат от страх, а жените не. Това е напаст, а не трагедия. И бягат към омразния, все още хрисиянски Запад.
22
2
 
19
 
! Отговори
супер преди 1 месец
дано всичките незаконни мигранти станат храна за печурките.
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минали границата спокойно. Сякаш деца минават на зебра.
20
23
 
5
 
! Отговори
Al shami преди 1 месец
Дано никога не ви се налага да бягате, че вижте долу колко сте гостоприемни. Така ще са и другите народи към вас.
19
3
 
17
 
! Отговори
Язък преди 1 месец
За малко се зарадвах, като реших, че нашите граничари са започнали да стрелят! А то какво се оказа!? Другия път дано и граничарите да ме зарадват хахахахахаха