Бивш шеф на ЦСБОП: Митниците се разглеждат като касичка от различни субекти

ДАНС избърза с операцията, смята ген. Тихомир Стойчев
17

Обиски и изземвания от ДАНС в кабинета на директора на Агенция "Митници" Петя Банкова и заместника ѝ Людмил Маринов бяха извършени преди ден. Твърди се, че операцията е свързана с разследване на сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал.

"Изострянето на политическата ситуация, не само в България, отражението върху икономиката и икономическите субекти, създава предпоставки и за изостряне на политическата борба вътре в страната. Появиха се нови политически субекти, а по традиция всеки политически субект, сдобивайки се с опит, разбира че Министерството на финансите, Агенция "Митници" като част от него, са изключително важни. От началото на прехода ние виждаме, че митниците се разглеждат като касичка от различни субекти", заяви бившият шеф на ЦСБОП ген. Тихомир Стойчев в студиото на "България сутрин".

Още по темата
По думите му е необходима прозрачност по случаите с разследвания в институциите, а не обществото да трябва да гадае какво се случва вътре в тях.

"ДАНС не знам защо бърза да проведе тази операция точно в този момент. Доскоро бяха атаките срещу председателя на ДАНС с опита за неговото отстраняване, който се оказа неуспешен. Видимо всички служби и институции в момента са поставени под лупата на политическите партии и всеки се опитва да завоюва позиции, защото предстоят избори", коментира Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

"През 1998 година НСБОП, след като дълго време Националната служба за сигурност и нейните структури по места са събирали информация за контрабандните канали, провежда обща операция между НСС и НСБОП. Паскал е един от задържаните, но са задържани много количества товари, които се оказват свързани с политически лица", разказа гостът.

Бившият шеф на Централната служба на борба с организираната престъпност коментира и идеята за обединението на НАП и Агенция "Митници".

"Няма смисъл. Това са сътресения по службите. Единствената им цел е тези служби и ръководните постове да им бъдат благодарни и подчинени, за да продължава да се върши това, което се върши 30 години. Никой от тях не иска реална промяна и никой не иска реална битка с престъпността", подчерта Стойчев.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
ХРОМАТОГРАФ преди 1 месец
КРАДЕ СЕ ВСИЧКО,КРАДЕ СЕ ОТ ВСИЧКИ - ПОЛИТИЦИ, БИЗНЕС, ЖУРНАЛИСТИ, ПЕВЧЕСКИ Г Л И С Т И, ПСЕВДОАКАДЕМИЦИ, СОЦИАЛНИ ЛИНГВИСТИ С БЛАГОСКЛОННАТА ЛИЦЕМЕРНА РОЛЯ НА НАТО И ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ,А ПОСЛЕ СЕ ТЪРСЯТ ВИНОВНИ,ОСЪЖДАТ СЕ НЕВИННИ И СЕ ДАВА ПРИЕМ ЗА НАЙ-ХАЙ КРАДЦИТЕ!!...
13
0
 
2
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Видяха че става напечено и някой се обадил както става винаги на някой и той задеиствал машинката за заличаване на данн ха ха..само предизборни пушилки!!
12
0
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Е там още през 2008-10 година като минавахме курсовете организирани от Валъо Танов за митничари ни даваха опция или да взимаме и снасяме по веригата нагоре, или ако си много честен има нощни смени. Така че нямаш особен избор ако искаш да работиш. По 10 евро таксувахме на камион, за да го пуснем претоварен с 20 тона отгоре над допустимото. Ама рушал асфалта, абе боли те. Преброй камионите умножи по 10евро и питай Тиквън откъде са пачките с евро и кюлчетата:)
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
различни субекти смятат и държавата за дойна крава, а народа за роби... но и голяма част от народа явно обича да го доят и докарват до изнемога от работа за жълти стотинки
10
0
 
3
 
! Отговори
обикновен българин преди 1 месец
Аз пък установих , че и Банка пощенска и тя е касичка за някои от Наужким институция , но дърпа от сметките на клиентите си.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен митници и Дружество Топлофикация София е касичка за някой от Общината. И още много други
8
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
затова мислете на изборите виждате в какво плачевно състояние е държаватаи вината е на всички вас които гласувате като ........... без да мислите с кого сиимате работа има ли нещо да върви в българия
7
0
 
5
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Обаче вдигне ли се малко повече шум и всеки се прави на ощипана мома, ааа, не бях аз, нищо не съм видел, нищичко не знаем, нямам идея. Специалисти сме по кръшкае, замазване, сформиране на комисии от които резултат няма никакъв. Всички в бстраната са родени далавераджии, трябва им само леко побутване и стават спецове
6
0
 
6
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Целата държава е мафия, всеки е мафиозо, всеки докопа ли се до държавни парички на момента изкарва курс - как да краднем качествено но без да ни хванат и от всеки става супер печен мошенник. България е на челно място по мафиоти на глава от населението.
5
0
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Абе разбирам населението на страната ни да е 10-20 млн а то сме една шепа хора дето всеки иска да прецака другия, постоянно се играе играта прецакай комшията. Населенето не е много умно
4
0
 
11
 
! Отговори
Ужас! преди 1 месец
Това е отвратително! Държавата ни е обсебена от мафиотски структури, които са проникнари дори в службите, които действат като бухалка срещу тези, които разбиват каналите на мафията на митниците! Тжва става ясно от статията!
3
1
 
10
 
! Отговори
Разбирам от тук, че преди 1 месец
"Единствената цел на данс и ръководителите й е да подчиненят управляващите политици, за да продължава да се върши това, което се е вършило вече цели 30 години... Никой от тях не иска реална промяна и никой не иска реална битка с престъпността" - тона разбирам аз от интервюто... Колко жалко за милата ни Родита!
2
0
 
7
 
! Отговори
Зрител преди 1 месец
И затова ще продължавате да пиете мазно турско кафе.Седнали в скута на Лойко и Шишко.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ДАНС кой ше го проверява за рушвети :)))