МВР хвана 34 пили шофьори, петима - с дрога

13 са ранени при катастрофи
22 апр 2024 18:45, Стела Стоянова
6
МВР хвана 34 пили шофьори, петима - с дрога
Снимка БГНЕС, архив

За изминалия ден са установени общо 34 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. От тях 18 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а други 16 - с над 1,2 на 1000, шестима са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират петима водачи, а четирима са отказали тестване.

Общо 10 957 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 214 водачи и пътници. Съставени са 3 129 фиша и 647 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Общо 13 души са ранени при 12 тежки катастрофи в страната през последното денонощие по данни на МВР. В София са регистрирани едно тежко и 23 леки пътнотранспортни произшествия, а един човек е пострадал, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: МВРпили шофьори
Още от София
В район “Изгрев” ще са с изцяло ремонтирани тротоари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Ivan преди 1 седмица
Всеки ден статистиката е същата,защо ни занимавате с пр.ос.тотиите си?!Малко повече от водач на област(те са 28 в БГ).Това ли е проблема по пътищата-ЕСТЕСТВЕНО НЕ!Нищо не прави КАТ,както винаги-само констатации,които на всички са ясни!М.ал.оумно. раннопенсиониращо се шуробаджанашко племе от т.ю.флеци с пищови на кръста,които продължаваме да хрантутим до гроб.Главните виновници за всичко по пътищата сте ВИЕ,защото отговорността е ваша и затова ви плащаме заплатите и пенсиите.ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
5
0
 
4
 
! Отговори
Така се прави преди 1 седмица
Първо им я продаваш после ги фащаш
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тридесет и четири пили,и двама орли, покрай милю нищо нимой да прифърчи.
3
0
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 1 седмица
Сутринта един го даваха че е доказал с кръвен тест че не е пил.
2
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия къде искат да се отмени конфискацията на колите на пияни и дрогирани шофьори ако пияният те блъсне теб утре ще знаеш ли много ?
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много успешна работа на полицията!