Мъж има лекарско позволение да шофира без колан, но трупа глоби

От полицията са категорични, че са спазили буквата на закона
22 апр 2024 11:19, Нели Христова
13
Мъж има лекарско позволение да шофира без колан, но трупа глоби
Снимка: Pixabay/5033181

Mъж твърди, че има документ, който му дава право да шофира без колан. Разрешението получил от тричленна лекарска комисия. Противно на очакванията му, отнесъл фишове именно заради шофиране без колан. От полицията са категорични, че са спазили буквата на закона.

"Имам протокол от медицинска комисия от Многопрофилната болница в Кнежа. Имам заболяване със стент, високо кръвно и диабет. Това е втори протокол, който ми издават. За първия знаеха всички в Кнежа и не съм имал проблеми. Сега обаче започнаха да ме спират", разказа пред NOVA.

По думите му полицаите, които го спрели за проверка наскоро, му написали фиш, макар че показал документа. "С мен бяха внуците ми, които останаха доста стресирани от случващото се", обясни той.

От ОД на МВР в Плевен обясниха, че направена от тяхна страна проверка по жалба на Минков не било установено превишаване на права от страна на полицаите. Органите на реда препоръчали на мъжа да мине преглед и на ТОЛЕК, където да преценят окончателно дали той може да шофира без колан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Общество
Социалните търсят майката на децата, спасени от пожара в "Люлин"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Темата настрнаа, ама " "С мен бяха внуците ми, които останаха доста стресирани от случващото се", " - Стегни ги малко тея. Стресирани лт проверка на пътя ... Да не са те спрели от Гестапо и ДС, бе бате?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Sotir- Е,баща ти има стрнДове,кръвно,диабет и може са кара с колан. А въпросния господин има стенТове,кръвно,диабет !
11
4
 
2
 
! Отговори
Sotir преди 3 седмици
Баща ми е със стендове и кръвно, ама си слага колана, за диабета нямам представа, какво му пречи на водача, пълни лигавщини, просто иска да си кара без колан човека:) да отива на ТОЛЕК!
10
2
 
3
 
! Отговори
Дб/ПП Роми преди 3 седмици
А полицаите дали могат да четат?
9
0
 
1
 
! Отговори
Дочо преди 3 седмици
До Безотговорност!изоПщо тук е пълно с *** и неграмотници!
8
5
 
12
 
! Отговори
Ss преди 3 седмици
Какво общо има кръвното, диабета и т.н. с колана?
7
1
 
1
 
! Отговори
БЕЛ хакер преди 3 седмици
верно ли преценят?
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако човекът е попаднал на средностатистическия ушев,е нормално да бъде глобен. Все пак ушев едва чете,а камо ли да чете с разбиране. За правопис да не говорим, добре че повечето неща от АУАН излизат автоматично на принтера.
5
13
 
20
 
! Отговори
виолета преди 3 седмици
Този убавец не трябва да се качва на волана.Не фиш, а с тея заболявания да му забранят да шофира.
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Високо кръвно и диабет имат половината шофьори в България. Със стент не знам колко са, но и те не са малко. Разбира се това не ги прави по-опасни от останалите шофьори.
3
6
 
18
 
! Отговори
Да не е преди 3 седмици
Бременен?
2
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Безотговорност!, и да вярваме, че това си го написал на основание твоята докторска степен в областта на медицината? Или си просто плювач на хонорар?
1
18
 
30
 
! Отговори
Безотговорност! преди 3 седмици
Имал стент, високо кръвно и диабет - този изопщо Не трябва да шофира, защото представлява опасност за останалите участници в движението!