Елена Йончева: Аз определям дали мога да правя компромиси или не

За да има промени в България, трябват закони
25 апр 2024 10:21, Стела Стоянова
55
Елена Йончева: Аз определям дали мога да правя компромиси или не
Снимка БГНЕС, архив

"Свободата е в мен. Аз определям дали мога да правя компромиси или не. Не съм правила компромиси нито в журналистиката, нито в това, което съм правила в политиката", каза пред БНР евродепутатът Елена Йончева.

Йончева отбеляза, че с либералите и депутатите от ДПС, които са част от "Обнови Европа", работят заедно "по всички теми, които на практика засягат България" и познава позициите им.

Още по темата
"В последните години се борих много активно срещу целия модел в България, който не предоставяше медийна свобода, не предоставяше върховенство на закона. Водих много тежка битка с ГЕРБ. Тези промени, които тук инициирах, са част от тази битка. За да има някакви промени в България, трябват закони. Като не можем да ги направим в България, те трябва да дойдат от Европа", допълни тя.

"Имам много ясно отношение към това, което се случва в Украйна. Като военен кореспондент – отразявала съм много войни, била съм ранявана, отвличана, знам какво е война, винаги съм била за това, че едно нападение си е агресия", посочи Елена Йончева, запитана как позициите ѝ за Украйна ще се съвместят с тези на групата на либералите, към която ще принадлежи, ако продължи да бъде евродепутат, но вече от ДПС.

"Като евродепутат винаги съм призовавала Европа да бъде лидер не само по отношение на конфликта в Украйна, но и по отношение на Газа, на Палестина", изтъкна тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Общество
Цените на имотите във Пловдив, Варна и Бургас подгониха тези в столицата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 3 седмици
Типично за застаряваща жена в климактериум. Усещайки конкуренцията, на напористите е вървежни жени, си продаде дъто, където трябва.
23
0
 
5
 
! Отговори
Чоки преди 3 седмици
Е, ти компромиса вече го направи...
22
0
 
14
 
! Отговори
Политкоректен преди 3 седмици
Така е, срещу скромна сума всеки е склонен на компромис. Всъщност не толкова скромна? То само след един мандат евродепутатите вече са милионери, пък след втори мандат вече хептен не им пука за собствените им държави.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Разбира се, за това се договаряш с партия, чийто избиратели са някакви неграмотни ботове, които хабер си нямат от нещата извън тяхното село и гласуват както си знаят. Какво беше, кон да сложат, него ще изберат.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази не и дреме за принципи, морал... Щом сметката се пълни с евраци къв е проблема ? Преди време я даваха по една телевизия как си кара на червено по светофарите в София и не и пука . Мутроолигархическо държание ,какво може да се очаква от такъв човек.
19
0
 
12
 
! Отговори
Глупости и смех.... преди 3 седмици
ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ПРОСТИ И НЕ РАЗБИРАТЕ ---Е.Йончева е от червена рода на ДС/БКП , и свен с политика , с друго не може да си изкарва хляба!Нинова , натири в Брюксел , за да не и пречи , но сега след като свърши мандата на Йончева в Брюксел , ще остане без работа , като обикновен драскач , по форумите! ЗАТОВА-- йОНЧЕВА СМЕНЯ ПАРТИЯТА ---ЗА ДА ИМА КОЙ ДА Я ХРАНИ И ДА СИ ЖИВЕЕ ОХОЛНО , КАКТО ПРЕДИ---ПРОСТО И ЛОГИЧНО ЗА ЕДИН ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОДАЖНИК!--ВСИЧКО ДРУГО ---СА САМО ПРИКАЗКИ "НА ВОДЕНИЦАТА"!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
Хахаххаа преди 3 седмици
Е, ти, де. Иначе какво ще правиш тук?
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лице - мило, душа - червив ***. ТОВА Е ДЯВОЛА В ЧОВЕШКА КОЖА!
16
0
 
7
 
! Отговори
н.а.полк.Лили Иванов преди 3 седмици
Може много да се каже по казуса с Йончева, но като вземеш предвид, че там са Габриела, Майделката, Слабаков, Бареков беше, Джамбазки...смешшник до сммешника, че с какво тази булка Йончева е по-долу от тези изброените, даже мисля, че има повече класа от тях.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тая за огромната европейска заплата че продаде и майка си
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Важно е евраците да продължат да пълнят джобчетата..Кинтите - дали миришат ?Келепира показа за пореден път ,че е на първо място - и всичко друго е пунта Мара..
13
3
 
7
 
! Отговори
Накратко преди 3 седмици
Тая е типична руска номенклатура.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каквото и да си говорим,винаги става въпрос за пари.Все пак е на 60 а има малко дете.Още 5 г в европарламента и спокойни дъртини.
11
1
 
6
 
! Отговори
Нике преди 3 седмици
милиончева не става за любовница, стара е, грозна, крадлива и арогантна... Тя решавала, нали при демокрация избирателите решават??? Милиончева, като агент на КГБ, се мисли за велика, но не осъзнава, че ДПС се подигра с нея като я предложи за евродепутат на неизбираема позиция.
10
0
 
12
 
! Отговори
Кучка преди 3 седмици
Ти не определяш нищо! Теб те определиха, платиха и ще те употребят!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не мога да ви разбера.Когато се ч...ше с ислямисти в Афганистан и Ирак беше звезда, а сега не ви допада, че е в скута на Пеевски.
8
0
 
11
 
! Отговори
Самораздава се преди 3 седмици
Тежките битки предполагат тлъсти заплати.
7
0
 
16
 
! Отговори
Муахаха преди 3 седмици
за 20 000 еврака на месец и това основна заплата без допълнителните добавки, с които и 30 000 еврака на месец минава, К0мунде, не К0мпромиси, а направо Мааййкай си продава!
6
0
 
11
 
! Отговори
ПееФски преди 3 седмици
"Свободата е в мен. Аз определям дали мога да правя компромиси или не."-Буахахахахахаха
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
15 хилки в Евраци !Всеки месец !За да дрънкаш празни приказки !Какъв,по-голям компромис ?!?!