Петър Москов: "Синя България" може да бъде дясното лекарство

Българите са разочаровани и погнусени
25 апр 2024 12:53, Стела Стоянова
46
Петър Москов: "Синя България" може да бъде дясното лекарство
Снимка БГНЕС

"Синя България" е десен консервативен политически съюз, алтернатива на либералните сглобки и левите евразийски политически проекти, каквито са БСП и "Възраждане". "Синя България" е стремеж към обединение и може да бъде дясното лекарство.

Това заяви Петър Москов на пресконференцията на "Синя България", на която бе представен съюзът от десни консервативни партии, както и водещите политики и решения, с които коалицията ще се яви в кампанията за Европейски парламент и за народни представители в българския парламент, предаде БГНЕС.

Москов подчерта, че "Синя България" предлага десни икономически решения. "Силна България" е стремеж към обединение", каза той и обясни, че лидерите на партиите в коалицията са оставили зад гърба си споровете кой е по-син.

"България трябва да има единна синя дясна алтернатива", категоричен е той.

Москов отговори и защо е нужна "Синя България". "Обществото ни няма посока. Обичайните победители от ГЕРБ и ПП изпразниха от съдържание думи като реформа и промяна. Българите са разочаровани и погнусени от същите тези победители заедно и поотделно", отбеляза той.

Москов подчерта, че "за да не живеем повече така, трябва да направим нови избори". По думите му, ако продължаваме да правим едно и също, ще получим същите резултати, както и ако не правим нищо.

"Синя България" може до бъде различното в следващия парламент", каза още той и добави, че "Синя България" може да бъде дясното лекарство.

Москов посочи, че политическата обреченост, в която живеем, има нужда от промяна.

Сред приоритетите на коалицията са дясна икономическа политика, насочена към растеж, с конкретни структурни реформи, с ясни цели, както и противоставяне на либералния ценностен разпад, защита на цивилизационния ни избор, ясен дневен ред за гарантиране на сигурността на България.

Москов заяви, че "сглобката" не е извършила никакви десни политики, а партиите, част от нея, просто са изглеждали "по-европейски до БСП".

От своя страна проф. Вили Лилков отбеляза, че политическата коалиция е продължение на идеята "Синя София". Той съобщи, че са подкрепени и от Атлантическия съвет.

Проф. Лилков коментира, че всички решения в "Синя България" се взимат с консенсус, а не с гласуване.

Никола Янков заяви, че България се носи по течението 20 г. почти по отношение на Еврозоната. "Ние трябва да дефинираме ясно своите интереси и да ги отстояваме твърдо", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от Общество
Трудни времена: Всеки втори пенсионер недоволен от пенсията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вий сте "Кафява България", възраждането на Кафявата чума.
16
1
 
6
 
! Отговори
Всичко преди 3 седмици
...хубаво бе Пепи, ама и вие ли тръгнахме срещу ГЕРБ и ДПС, а Позитано, Радев и Коце Копейката и Менкаджиите да минат на заден план ? Сиреч, като ще се борим за дясно пространство, ще плюем само десните? Тогава пак ще запеете в един хор с необолшевиките!
15
0
 
5
 
! Отговори
Не си мислеща преди 3 седмици
До МИСЛЕЩА Именно чрез размиването на ляво и дясно олигархичните структури по-лесно завладяват държавата, защото повечето олигарси са тръгнали от структурите на комунистическата партия с получени наготово пари и възможности, както например в по-ново време Терзиев, преди Банев, Бобокови и други! Точно тези лица желаят политици без ясна политическа физиономия, за да ги контролират по-лесно!
14
3
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
Ще гласувам за тях!!!За отпечатъците ... знаете ли че с тях намаляха над 60% фиктивните хоспитализации???
13
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 3 седмици
До Чудни Чуднев Неграмотнико-името е ЖиваГо!Нато не ти харесва-гласувай за ПееФски-Магнитски!
12
3
 
6
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 3 седмици
КОД- колективна обединена десница , а не консервативна ! Стягайте се иначе комунистите и ДС плюс рубладжиите ще се завърнат , а Европа може и без нас!
11
5
 
5
 
! Отговори
Чудни Чуднев преди 3 седмици
Д-р Живако защо не е в панделата???
10
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ваксината не може да разбере , че е политически труп .
9
8
 
5
 
! Отговори
И.Б. преди 3 седмици
Интересно, защо г-н Москов фаворизира "дясното" и то в синьо. В Германия например много групи се надигат вече срещу силните десни тенденции в тамошната политика.Когато забръска вятърът, обичайните посоки се губят. Политиката трябва да е от хората за хората.
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На снимката двама министри на Борисов и един партньор на Борисов в Софийска община. Дясното лекарство от същата септична яма е вадено.
7
9
 
17
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 3 седмици
Удивително е , че след цели 34 години "преход", хората все още боравят с категории като ляво и дясно, синьо и червено, комунисти и демократи. Хора, не разбрахте ли, че всички партии са функция на една и съща сила- мафията. Битката е на народа срещу мафията, а не ляво, дясно, център и прочее глупости. Казано е "по делата им ще ги познаете"!
6
9
 
6
 
! Отговори
Вили Лилков преди 3 седмици
Вили Лилков направи не лоша кампания на кметските избори. Терзията беше най-пеподходящият кандидат, но Бойко убеди избирателите на ГЕРБ да подкрепят Терзиев на балотажа-
5
12
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
видяхме го дясното след 1989 г реституирахте къде каквото можахте и сега критикуватекого и за какво сдс разби държавата и затова сме на този хал и продължавате да сенатискате за кокала няма наяждане при вас
4
5
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
отпечатъци на болните ще има ли пак?
3
3
 
12
 
! Отговори
Пепи преди 3 седмици
Пепи, дай гаранция, че ако влезеш в парламента няма да си патеричка на ГЕРБ и Бойчето. Щото си бил такъв и някак си хубаво говориш, че дясно няма, но пък що пък ти точно да си дясното в България ? А ?
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как не го е срам този пудел на Бойко, продаде се за жълти стотинки.
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А нещо за пръстовите отпечатъци, които въведе по болниците каза ли?