За шофьорите: Ето кои от винетките стават безплатни

Поправя се пропуск, свързан с електрическите коли
Обновена: 25 апр 2024 08:39 | 25 апр 2024 07:11, Петър Бойчев
28
За шофьорите: Ето кои от винетките стават безплатни
Снимка БГНЕС

За шофьорите: Ето кои от винетките стават безплатни

Хората с увреждания ще имат право на безплатна винетка за електрически автомобили с мощност до 160 конски сили (к.с.), реши парламентът. Измененията в Закона за пътищата бяха внесени от Костадин Костадинов („Възраждане“) и група народни представители и приети вчера на първо и второ четене.

В мотивите към законопроекта се посочва, че с него се цели да се поправи пропуск в законодателството, свързан с използването на електрически автомобили от хора с увреждания.

Промените предвиждат на освобождаване от заплащане на винетна такса да подлежат не само леки автомобили с обем на двигателя до 2000 куб. см и мощност до 117,64 киловата (kW) (160 к.с.), но и електрически автомобили с мощност на мотора до 117, 64 kW (160 к.с.).

Георги Георгиев от „Възраждане“ каза, че в една община знае за повече от десет отказа за безплатна винетка на хора с увреждания, заради изискването в закона за кубатура на двигателя, каквато електрическият автомобил няма. Той посочи, че с настоящия законопроект отстраняват този пропуск, информира NOVA.

Настимир Ананиев от ПП-ДБ посочи, че от "Продължаваме Промяната" ще подкрепят законопроекта, макар да са били обвинявани от „Възраждане“, че не подкрепят добри предложения. Ето сега не е така, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Общество
Цените на имотите във Пловдив, Варна и Бургас подгониха тези в столицата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Мандо преди 1 седмица
Чета и не проумявам , камво има Украйна и Русия в тема за български винетки ....яко сте изперкали
23
0
 
2
 
! Отговори
плашила преди 1 седмица
Коклюшът е опасен само за новородените под 3 месеца.Нас,възрастните нищо няма да ни стане,ние сме имунизирани със старата ваксина .Не плашете хората !
22
0
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 1 седмица
Украинците са толкова руси колкото българите са сърби, въпреки че сърбите чертаят границите на велика Сарбия с включена Българиа като сръска територия
21
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знам повече за Украйна, поне от повечето от вас, защото съм бачкал там, почти 4 години. Основният им проблем беше руското зло им тровеше почти всичко, тия гнусари бяха плъзнали навсякъде. Но поне те имаха смелостта да им теглят една. А, че са по народ от нас, въобще няма, кво да го говорим. И в русия работих, за съжаление. А се отрекох от почти всичко българско, още през измисления социализъм. русия е зло и трябва да бъде наказано
20
6
 
9
 
! Отговори
до20 преди 1 седмица
Ми явно и ти си Българин и нищо не виждаш, може да сме Българи ама не сме слепи, а укренската кал са си руснаци, тва ,че са си направили друга държава няма как да ги промени. Понеже са много читави укрите и си досъсипаха и без тва съсипаната държава, те и преди войната си бяха по зле от нас, май не си ходил много много по тея земи а. А къде и за кого ще има място не си ти човека който да казва, ти гледай за европейците дали ще има място в европата както са я подкарали на л,и,б,е,р,а,с,т,и,я.
19
0
 
0
 
! Отговори
Миле преди 1 седмица
*** работа , по мощност трябва да се оценява застраховката ( kw /кг)В винетките трябва да са по екокатегория и тегло на превозното средство
18
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нищо не виждате, защото сте българи. Скоро няма да има място за вас тука, което е добре. Украинците не са виновни, че руската кал е гадно.
17
2
 
8
 
! Отговори
До18 преди 1 седмица
Е то виждаме украйна с украинците до де са я докарали, виждаме и бачкането им.
16
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За украинците всичко трябва да е безплатно, дано дойдат повече тука, че България с българи, видяхме, че не става. Бургас, Варна и по Черноморието, с българи вече никой не иска да се занимава. Дано дойдат повече украинци, те поне се оказа, че бачкат повече от нашите продъняци
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябва да има за всички хора винетки, за инвалиди, телкове , мелкове, трябва да е минимална таксата. Това "безплатното", винаги е изманно за обществото, комунизъм. Едни да плащат в общия кюп, а други да не плащат.
14
0
 
14
 
! Отговори
до14 преди 1 седмица
А ти къде я видя екологията и чистата природа, да изсичаш дървета и зариваш земеделски земи със бетон и стъклопластика му викаш екология ли, няма нищо екологично У вЕтърните мелници дето от векове са ги спрели поради не ефективност, със слънчопеците е същото, кво ще ги правят перките и химията от неефективната технология като почнет да дават фира, знаеш ли как се преработват тези неща а, явно не искаш акъл а *** и нямаш, а е да четем и се интересуваме повечко вместо да пишем глупости.
13
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От българи мнения не искам, за нищо не ви бива. Вие, собствената си държава не можете да оправите, за екология и приоритети се изказвате. Хубавото място, където живеете не е за вас. Екология и чиста природа или свиквайте, или се разкарайте.
12
0
 
4
 
! Отговори
Безплатна дупка преди 1 седмица
Минаването през някоя по-дълбока дупка струва доста пари, а нищо чудно и увреждания да получите.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За Една група от населението, която създава деца от връзка между много близки роднини в нарушение със закона, често непълнолетни , даже малолетни. И тези деца после обикновено се оказват с тежки малформации пак никой за нишо не търси отговорност. Казват било особеност на етноса. Ама закона е един за всички, не дели по етноси,пол,религия,политически убеждения и др.
10
0
 
18
 
! Отговори
Хм преди 1 седмица
Не знам кой ден и кой управляващ ще има смелостта да преосвидетелства изцяло всички хора с ТЕЛК. Изкл от числото хората,които наистина имат сериозни здравословни проблеми и травми. Визирам другите,на които има няма нищо,а имат ТЕЛК получен по един или друг начин. Познавам няколко такива наглвци. Които даже са горди как са прекарали държавата и как я доят. А са хора с пари! До като няма осъден лекар и осъден псевдо болен ще е така. Има цели населени места дето над 90% са инвалиди.
9
0
 
24
 
! Отговори
до7 преди 1 седмица
И защо да забраняват ДВГ и да го заменят с още по замърсяващата батерия, трябва да четеш повечко а не само да слушаш пропагандата на политиците, батерията е едно от най замърсяващите неща създадени от човека, а спасителите политици досега не са решили нито един проблем на хората.
8
3
 
14
 
! Отговори
Куц крак преди 1 седмица
Бравос бе,значи тия с фалшивите телкове ще получават винетка без пари.
7
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво, нещо хубаво. Това, че повечето продъняци не ги лови това, не го прави лошо. Забранявайте ДВГ.
6
1
 
27
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 седмица
E как ще имаш пари за електрическа играчка,а ще се романееш за винетка?Напротив,задължително и за тях винетка!!!Да не говорим,че замисъла на винетката е ,че с карането разваляш пътищата и парите отиват за ремонт.Тая играчка е два тона .ДВГ е един тон.Кой амортизира повече пътищата?Държава на абсурда!!!
5
0
 
9
 
! Отговори
GTI 2.3 V5 150 коня преди 1 седмица
демек пак нищо :)))