Окончателно: Край на рекламата на хазартни игри в медиите

Изключение ще има за държавната лотария
196
Окончателно: Край на рекламата на хазартни игри в медиите
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха окончателно промените в Закона за хазарта, с които се забранява рекламата на хазартните игри в медиите, включително телевизии, новинарски сайтове и преса.

Депутатите решиха да допуснат само реклама върху билбордове, които трябва да бъдат на разстояние не по-малко от 300 метра от образователни заведения - училища, детски градини, университети.

Хазартните оператори могат да се рекламират и върху своите зали.

Депутатите направиха изключение за тотото, защото то задължително разпределя печалбите си за спорт и култура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: хазартЙордан Цонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
9
 
! Отговори
Сак : до 78 преди 1 месец
Кво ще диря в нелегален сайт?!?! Май не схващаш.... телевизията я гледа всеки, всеки е в интернет и абсолютно отвсякъде изскачат реклами за хазарт. Сега ще се рекламира в нелегални сайтове с минимален брой посетители. А за Фейсбук....нещо хич не ми се вярва да станат точно там нещата. Имат си много стриктна политика.
90
10
 
1
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Драги ми наивници, дето бързате да се радвате и да си въобразявате, че наистина идва краят на хазартните игри ! Запомнете едно, на всяко действие има равно по големина, но с обратен знак противодействие!
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е що по морето остават ,явно израелците са ходатайствали да има казина там ,за да имат като дойдат в България да има къде те да играят ))
88
0
 
2
 
! Отговори
Сак до 81 преди 1 месец
Ами няма много общо....маркетинговите отдели си наемат фирми, които се занимават изключително и само с "производство" на реклама. По твоята *** логика да благодарим на ит сектора за филмовата индустрия?
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споко това е само до изборите. След изборите ще го отменят закона. Това се знае отдавна от хората в рекламния бизнес. Нека минат изборите и пак ще потекат парите от хазарта.
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изборите са хазард!
85
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Между другото, сега ако някой български отбор в европейските турнири, срещне отбор който носи име на букмейкър на екипите си, трябва да им бъде забранено да излязат на терена с тези екипи или да забранят изобщо да се играе мача! Разбира се нищо такова няма да бъде направено! Поредното безумие
84
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вратички ще се намерят!
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ред е и на небанковите финансови институции, които раздават бързи кредити !
82
3
 
6
 
! Отговори
Хмм... преди 1 месец
А наркотиците и детската проституция кога?
81
1
 
4
 
! Отговори
до 77 САк преди 1 месец
Да. Те видеоклиповете ги снимат на лента и после ги прожектират на бял чаршаф. Нищо общо с ит сферата.
80
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Това е само прах в очите за наивниците! Те уж спряха и затвориха и толкова сайтовете за разпространение на филми, ама пак си ги има и хората си гледат, даже по-способните и си теглят филми, които евентуално биха видели по жалките телевизии евентуално и може би, поне след 5-6 години.
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес бг също ядибахура с това законче
78
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сак : - ти за Бацо ли спамиш? Кое не влиза? Данъците от операторите на хадарт, тея от разработчиците на реклама? Или тея от медийте на светло? Нещо май не си разбрал. Сега предстои да не влизат, когато същата и два пъти по агресивна реклама те залее през Фейса и нелегалните сайтове които "разбира се" ще са на Бахамите и в Офшорните зони! Кое точно не ти е ясно? А тея със залите ги чакай - имат три години да ги премахнат. Нещо да не е "ясно"?
77
2
 
7
 
! Отговори
Сак : преди 1 месец
Очаква се голям рев от страна на медии и най-вече сайтове. Основните им спонсори ги наритаха. А това, че половината ит сектор е обвързан с хазартната индустрия....първо не е вярно и второ-как този закон за рекламата влияе на ит специалиста? Все пак говорим за видеоклипове най-често....нищо общо с ит сферата
76
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега казината ще имат повече пари за награди и ще привлекат още повече клиенти, вместо този бюджет да отива в спорта, медиите и рекламните агенции.
75
1
 
32
 
! Отговори
Бонус след бонус преди 1 месец
Чудесна новина! Най-после ще си отдъхнем от непрестанните меркантилни реклами. Хазартът е зло.
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха, не ми дремеза закона пак ще съм си на печалба от залози
73
1
 
19
 
! Отговори
Сак : преди 1 месец
Очаква се и да се забранят залите в жилищни сгради и/или търговски центрове. В общи линии бе премината една линия от страна на хазартната индустрия. Честно казано, надали обществото се интересува как ще се издържат спортните клубове. Имало ги е преди, ще ги има и след...А някакви икономисти ни обясняват как държавата ще загуби 300-400 млн на година. Това са пренебрежимо малки цифри на фона на десетките милиарди, които реално влизат в сайтове и зали. И това са пари, които не влизат в икономиката
72
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сак : - а на бас?! Хазартно зависими няма да се излекуват николко! Ти видял ли си такъв да гледа телевизия или да чете вестник? Как ще "ограничиш" Фейсбук? Обаче, едно мога да ти кажа - данъците ще спаднат с около 350 - 400 милиона! Кой ще опати? Тея дето чакат от тях - социално слаби, пенсионери. Отделно, че грижата за хазартно зависимите е последното което имат Братя Шишовци наум! Разчистват терен за някой ортак - предстои да видим кой! А как го поднасят на простолюдието - друг въпрос!