САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия

Такова разрешение вече бе дадено от Великобритания
158
САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Вашингтон иска да помогне на Украйна да се защити, но не подкрепя удари с оръжия, произведени в САЩ, по руска територия“, заяви посланикът на САЩ в Киев Бриджит Бринк, съобщи „Свободна Европа“.

Украйна продължава да настоява пред западните си съюзници за оръжия с по-дълъг обсег. Партньорите се колебаят дали да доставят оръжия, които потенциално могат да бъдат използвани за нанасяне на удари на руска територия.

Володимир Зеленски заяви, че Киев няма да използва оръжия, доставени от чуждестранни партньори, за поразяване на цели извън границите на страната. Тези ограничения не се отнасят за оръжията местно производство, за някои от които се съобщава, че могат да нанасят удари дълбоко в Русия.

Още по темата
На въпроса как Украйна би могла да спечели войната, ако има ограничения от страна на САЩ за нанасяне на удари във вътрешността на Русия, Бринк заяви, че тази позиция остава непроменена от началото на пълномащабната инвазия.

"Първата част от подпомагането на Украйна да се защити е доставката на нашите оръжия и тези на нашите партньори, за да подкрепим усилията на вашите смели герои на фронтовата линия да си върнат териториите", каза посланикът.

"Нашата позиция от самото начало е, че не даваме възможност и не насърчаваме използването на нашите оръжия в Русия, извън територията на Украйна", добави тя.

Външният министър на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че Украйна има право да използва оръжията, предоставени от Лондон, за нанасяне на удари по цели в Русия и че от Киев зависи дали ще го направи.

Неотдавнашната поредица от удари срещу руската петролна индустрия предизвика критики от страна на официални представители на САЩ, които дадоха да се разбере, че Вашингтон не подкрепя насочването на Украйна към петролни рафинерии.

Украйна отвърна, че смята руските рафинерии за легитимни военни цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До ФСБ И КГБ му разбравяше на руския фашист в Кремъл, че ще посрещат армиите му с хляб и сол тези с "руско самосъзнание", а те го посрещнаха с Джавелини и и артилерия. Харков, град с изключително рускоговорящо население няколко десетки километра от украино-руската граница, смля всички опити да бъде овалдяна областта му.
97
10
 
2
 
! Отговори
Василев преди 4 седмици
Да водиш продължителна война , се иска да имаш ресурс, пазари и икономика!Русия вижда, че е в по-незавидна ситуация и усеща, че тази летва е високо вдигната дори за страна като нея с тези запаси на суровини!За това и започват да тръбят отвсякъде руските тараби по света и техните васали като наш Радев президент, за мирно решение и за прекратяване на войната, но забележете при сегашните реалности!!Животът е жесток, а американския гол смок с едно очо не прощава на никой, гони до дупка!Хамилтън!ЦРУ!
96
2
 
9
 
! Отговори
ФСБ преди 4 седмици
Василев, нещо да кажеш за правото на самоопределение на 17-те милиона граждани на Украйна, които са с руско самосъзнание и не желаят да са част от ЕС, а още по-малко от НАТО. Не всички там са бандеровци, както добрв знаеш. Или човешките права са само за лоялните към ЦРУ като косоварите?
95
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 101 Разрушаването на руски рафинерии произвеждащи гориво за руските танкове върви с пълна сила. Картофения диктатор поръча на министъра си да търси нефт, да помага на КГБ съучастника си в Кремъл. Нямало начин да няма.
94
4
 
13
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 4 седмици
американски лицемери и украински нацисти
93
0
 
1
 
! Отговори
ПанцерфаустБожурище преди 4 седмици
102 На тебе ти е време да ходиш на излет с Крум
92
1
 
0
 
! Отговори
манастира ляолин преди 4 седмици
До ПанцерфаустБожурище време ти е да си легаш
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
91 мишена си ти даже на твоите ти бандеровци Музичко от десен сектор се беше клел да убива руснаци и евреи. И го убиха бандерите ти. Чети наркоман. Правый сектор обвинил в убийстве Музычко министра внутренних дел Украины Арсена Авакова и пообещал отомстить ему[75][76]. По словам одного из бывших руководителей СБУ, целью спецоперации была нейтрализация Музычко[77].
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 95 Таман ще можеш да обясниш на съдиите в Хага, че руските фашисти не я признават. Дано това ги впечатли.
89
3
 
2
 
! Отговори
ПанцерфаустБожурище преди 4 седмици
Ханко Брат е пра дядото на Зеленски
88
2
 
3
 
! Отговори
Великото МакСлънце преди 4 седмици
БеГето е създадено от Македонците
87
2
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 4 седмици
тоест, ако се дръпнат три пет осем танка от тригодишната вече изложба в киев, и се докарат до софето ще може да напишеме че поне 2 милиона българи са я посетили. щото нема начин да не са я виделе, нале? чисто технически, не е лъжа.
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
90 нито сащ нито китай нито русия признават хага. В момента нетаняху се моли на сащ, не русия.
85
8
 
3
 
! Отговори
Василев преди 4 седмици
Не може в 21 век така да се разсъждава, че щом една страна е владяла някаква територия в отделен етап от историята, то тя има право и основание да си я окупира и завладее!Русия загуби технологичната и икономическата война, а и не предостави някаква алтернатива на англосаксонския модел на развитие!Поради тази причина Украйна се преориентира към ЕС и САЩ!Това е истината, дали ви харесва или не, това няма никакво значение!Агент Патси Шмидт!ЦРУ!!!
84
1
 
3
 
! Отговори
Мир, а не война преди 4 седмици
Дано разумът да надделее! Време е за мир и да си върнем животеца отпреди ковид истерията и войната. Лошото е, че сатанистката пропаганда промива мозъците на все повече хора и те доброволно биха се самозаличили. Защо вече няма шествия за мир?
83
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пак Холивуд. Това не дейсва в реалността. Приберее оскарите дома93032
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 83 "аха призна си най после." Няма нищо за признаване. Всеки военен обект на агресора е мишена.
81
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 86 Тъкмо ще можете да го зитирате пред Хага на процеса, който чака руските военопрестъпници. Дано ви свърши работа.
80
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
До Анонимен88хйомнозавър, я преведи славянин на немски, като си такъв лингвист? а да ти преведем българия от византийски?
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Малорусия (на руски: Малая Русь/Малороссия; на украински: Мала Русь; калка от старогръцки: Micra Rosia; на латински: Russia minor или Ruthenia minor; на френски: la Petite Russie; на немски: Kleinrussland) е историческа област в Източна Европа, в североизточната част на бивша крайна и съседни части от днешна Русия