Д-р Николова за коклюша: Няма да остане без ваксина жена, която иска да се имунизира

Трябва да убедим родителите да доведат децата си, посочи личният лекар
Обновена: 10 май 2024 11:08 | 10 май 2024 10:51, Красимир Ангелов
10
Д-р Николова за коклюша: Няма да остане без ваксина жена, която иска да се имунизира

Здравните власти въведоха временни противоепидемични мерки срещу коклюш. Те включват имунизиране на бебета от шестседмична възраст, както и поставяне на безплатни ваксини на бременни жени. Как стартира ваксинацията?

Общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова заяви за Bulgaria ON AIR, че в момента има интерес към ваксините от възрастните хора. А бъдещи родители казват: "Чакаме бебе, искаме да бъде защитено и искаме да си поставим ваксина".

Д-р Николова подчерта в "България сутрин", че ваксините се закупуват и не се осигуряват от държавата. Държавата осигурява ваксините за бременните в последния триместър.

По думите ѝ ще се подсигурят необходимите количества ваксини и няма да остане без ваксина жена, която има желание да се имунизира.

Д-р Гергана Николова апелира родителите да доведат децата си и те да бъдат ваксинирани. Тези дни тя е имала случай с дете, което е издирвано от миналата година за поставяне на регулярната ваксина, но едва сега, притеснени от ситуацията, родителите му са го отвели в кабинета ѝ.

Общопрактикуващият лекар посочи, че преди седмица е имало проблем с намирането на ваксини, но сега има осигурени количества.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази ПРОДАЖНИЦА беше ежедневно по телевизиите по време на Конвид измамата. Щом тя препоръчва, бъдещите майки да бягат по-далечко от новата "ваксина"!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Коклюшната ваксина се прави 5 пъти в ранното детство. Имунитетът е около около 5 години. Ако майката не е ваксинирана скоро, няма антитела, които да предаде на бебето и да го защити, докато стане на 2 месеца за да може да бъде ваксинирано. Собствен избор! ?? Рискуваш бебето ти да умре или ще се ваксинираш?
5
2
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 1 седмица
Няма да остане неимунизирана жена.... това ми звучи малко като "да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ"
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"противоепидемични мерки срещу коклюш" - за пет месеца - 700 болни в цялата страна. "ЕПИДЕМИЯ" братче! Тия вацини няма да се продадат сами! Да идват "експертите" да ги рекламират! "Експертите" са се продали вече, евтинко при това!
3
2
 
13
 
! Отговори
ФАРМА МАФИЯ преди 1 седмица
Ако вече сте ваксинирани срещу болестта, НЯМА ПРИЧИНА да отивате да ви инжектират отново. Сега са измислили поредната не-ваксина на мястото на старата - преди ваксината се слагаше и работеше, сега новите не-ваксини ужким работят, ама за малко. Това е новата схема - почти-ваксини, които създават само частичен и краткотраен имунитет, дори за заболявания, за които имаше ваксини, създаващи доживотен имунитет.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак някой от яхта на Кариби се е загрижил много за на бай Ставри дъщеря му, да е жива и здрава. Даже може и от Брюксел да се безпокоят за нея..
1
2
 
17
 
! Отговори
Нали? преди 1 седмица
Само АКО иска, нали? Не да я принуждавате ВСИЧКИ НАСИЛА, нали? Нали?

Спонсорирани публикации