Задържана е жената, крала кутии с дарения от магазини в София

38-годишната е осъждана за тежко умишлено престъпление
17 май 2024 12:38, Елка Василева
23
Задържана е жената, крала кутии с дарения от магазини в София
кадър: Нова тв

Задържаха жената, обвинена в кражба на четири кутии с дарения за болни хора от магазини в София. По информация на Софийската районна прокуратура 38-годишната е направила и пети опит за кражба, който останал недовършен.

Две от престъпленията са извършени в магазин на пл. "Велчова завера" в столицата на 5 и 6 май. Тогава обвиняемата А.М. отмъкнала две кутии с по 80 лв. Третата кражба е извършена на 14 май в търговски обект на ул. "Крум Попов". Задигнатите пари тогава били 600 лв. Около 20,00 ч. на същия ден жената откраднала още една кутия от магазин на ул. "Персенк", но не е ясно колко точно средства е имало в нея, съобщават от държавното обвинение.

Неуспешният опит за кражба е извършен часове по-рано в магазин на бул. "Христо Смирненски".

"Деянията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като А.М. е осъждана за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“. По случая се води досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда затвор от 2 до 10 години", поясняват от прокуратурата.

С постановление на наблюдаващ прокурор А.М. е задържана за срок до 72 часа. Предстои да бъде поискан постоянен арест, предаде Нова тв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз я познавам лично!Казва се Александра Методиева и си е чиста българка!Живее в съседния блок!Ние,българите крадем най много от всички!Малцинствата крадат на дребно-желязо,дърва,царевица...Ние сме алчен и крадлив народ и не се задоволяваме с малко!Я виж на какво поевърнахме държавата се-не остана вече какво да се краде!Уж всички сме честни,умни,красиви и патриоти! Бошлаф!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Я някой да ми обясни как съдържателите на кутиите знаят точното им парично съдържание,след като същите са запечатани - защото кутиите са прозрачни и има камери в помещенията, където се събират помощите. Може да не е съвсем точно установено съдържанието, но до плюс-минус 10 лева е точно! Ако твоят живот или животът на твоето дете зависеше от такава кутия, щеше да знаеш съдържанието. Да ти даде Господ да разбереш и ти как окрадените хора знаят колко пари е имало вътре, но тогава няма да ти е смешн
21
1
 
4
 
! Отговори
Честита демокрация преди 2 седмици
Бай Тошо добре ги лекуваше такива, само след 1 година курорт в Белене не можеха и да си помислят за рецидив, Кирил Рашков беше осъден на 30 години изправителен труд в Белене - това си беше смъртна присъда, но с полза за държавата да работи докато може. А Желю Желев го помилва и го пусна от затвора, защото бил репресиран незаконно и престъпникът Кирил Рашков при демокрацията стана Цар Киро, а после всички знаете какво стана. По 100 криминални регистрации имат, 50 висящи дела и са на свобода.
20
2
 
13
 
! Отговори
До 19 преди 2 седмици
"А.М. - Айше Мехмедова ли означава?" - Означава Асенка Маринкова, на дядо й Асан е кръстена. А бащиното име е на майка й Маринка, защото майката е самотен родител на социални помощи за 10-те си дечица. Айшета вече няма, всички сме българи.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А.М. - Айше Мехмедова ли означава?
18
17
 
3
 
! Отговори
Да питам преди 2 седмици
За какво е задържана за кражба на картонени кутии ли ? Защото пари не видях .
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
утре ще я пуснат и пак ще краде!!!загубена държава!!!!
16
6
 
16
 
! Отговори
Виждам Мустак преди 2 седмици
Тази на снимката не е ли Лена?
15
1
 
11
 
! Отговори
Пиян преди 2 седмици
Не ми се обръща езикът . А искам да кажа само. Крала клара кларнети.
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 6 - И като не е най-големия крадец да я пуснат да си ходи ли? Ама си е верно че най-големите крадци никой не ги закача щото са с партийни протекции.
13
13
 
22
 
! Отговори
тома неверни преди 2 седмици
Киро канадеца я издирвал да я включи в листите си....Ето с такива кадри се просперира-казал юнакът...
12
6
 
10
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 седмици
До 7. Съмнявам се,че има много банкноти ,защото хората пускат от недоимъкът си.Но дори и да има банкноти преброяването може да е само относително.Така си мисля.
11
14
 
26
 
! Отговори
А случайно преди 2 седмици
Да не е от партия ПП-ДБ?!?
10
4
 
30
 
! Отговори
КуКлус преди 2 седмици
Марш към Сливен !
9
9
 
18
 
! Отговори
Рендето преди 2 седмици
Е, защо се възмущавате, това са новите Нравствено-Морални принципи и норми на поведение в съвременното ни общество, свиквайте и "по-весело" ще става!!!
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Името защо е само от две букви?
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До АзъКанъАзъ7112136860 Ако са прозрачни кутиите може да се види примерно ако има банкноти.
6
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази жена ли е най- големият крадец в Бг? Била извършила тежко умишлено деяние? Какво е то? Плясвате една квалификация, без конкретика. Прекалява се с изтъкването колко са крадливи хората, докато през това време едни хора плячкосват милиони и милиарди от митници, обществени поръчки, евросредства и от къде ли не, безнаказано. А хора в Парламента са включени в списъка с най- корумпирани в световен мащаб персони.
5
30
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 седмици
Я някой да ми обясни как съдържателите на кутиите знаят точното им парично съдържание,след като същите са запечатани! Нещо не ми се връзва. А иначе и аз съм си покрадвал в социалистическите години попски парици.В Св. Петка една от металните кутии на балкона беше винаги отворена,а аз като сиромах ,няма -няма,пък си бърках в кутията и си пълнех джобовете. Не беше само заради мен.Гладните бяхме много. По онова време учех в Алианса френски език и купувах ПИФове и МОНДИАЛи на приятели.
4
44
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 седмици
И какво точно е откраднала като тези кутии са за нуждаещи се като нея? Тя си е взела това, на което има право. Горката жена.