Хилари Клинтън: България изпреварва много страни по брой на жени лидери

Правата на жените са незавършеното дело на 21-ви век
Обновена: 18 май 2024 11:31 | 18 май 2024 11:30, Стела Стоянова
103
Хилари Клинтън: България изпреварва много страни по брой на жени лидери
Снимка БГНЕС

Правата на жените са незавършеното дело на 21-ви век. Нашата работа е да обединяваме хората, да поемаме ангажименти, да помагаме на повече млади жени да имат уменията и мечтите, а ако премахнем всички бариери, това ще увеличи драстично БВП на всички страни. Това каза бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън по време на срещата на създадената от съпруга ѝ Бил "Глобална инициатива на Клинтън" (Clinton Global Initiative – CGI).

България изпреварва много държави по брой жени лидери, а с директивата "Жените в управителните съвети" броят им само ще се увеличава и още един път благодари за значителните стъпки, които прави страната ни по отношение равенството на жените, каза още Хилари Клинтън.

Домакин на събитието в НДК е Кирил Домусчиев - съосновател на Domuschiev Impact, която е партньор на CGI и беше водещ спонсор на срещите на инициативата през 2022 г. и 2023 г. в Ню Йорк. Домусчиев е също и член на Консултативния съвет на инициативата на бившия президент на САЩ.

Срещата в София е част от "Пътя към септември" на CGI - целогодишни срещи за установяване на нови партньорства и намиране на начини за решаване на неотложни глобални проблеми. Финалът на срещите е в Ню Йорк на 23 и 24 септември, пише "24 часа".

Тазгодишната тема на форума "Разчупване на бариерите: Инвестиране в жени предприемачи" е фокусирана върху подкрепата на глобалния напредък на жените лидери в частния и публичния сектор. Сред участниците в срещата са и президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - съпругата на бившия британски премиер Тони Блеър и основателка на Фондация за жените "Чери Блеър" и други.

Гласовете на жените предприемачи остават нечути дори в наши дни. Време е за промяна, каза пък Кирил Домусчиев.

Всеки ден сме изправени пред нуждата от прогрес и да движим България и света към по-добро споделено бъдеще, добави той.

Домусчиев подчерта, че историите за жените лидери във водещите индустрии са вдъхновяващи. "Преди години г-жа Клинтън заяви, че правата на жените са човешки права. Тя помогна на жените да се развиват без ограничения. Целта на мен и брат ми Георги Домусчиев е да помогнем на новото поколение жени лидери и предприемачи", допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние го чакаме да,то в Бг идва!IZ-род ,точно със зетачка.Жалко,че нормалните хора,със съвест нямат избор ,признавайки истината.Ти и твоят б.***.,,ораленпрезидент,,сте същите пюююк като пууут.к.И.нВие бомбардирахте съсед и православна държава през '99 г,сега молодецът прави същото с Украйна!Слава на Украйна и Евровизия,че добре рита по кокалчетата рашкиподлоги,но дано час по-скоро в екип с оня перверз се озовете ДиректноВада!Цензура,моля!
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Обичайните брътвежи и световъртежи на една объркана жена, на която никой вече не обръща внимание, освен задгранични колонии като нашата......
86
0
 
8
 
! Отговори
Един там преди 2 седмици
Пуу да ти..... Да изчезваш от България изруд!
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хубаво е и джапанки да им давате не лидерите..
84
1
 
7
 
! Отговори
Грък преди 2 седмици
Нашите жени са мъжкарани , вашите мъже са *** ! НЕСЪВМЕСТИМИ СМЕ С ТАЗИ АМЕРИКА , ОНАЗИ ДО 2000г беше истинска , тази е фалшива !!!
83
0
 
2
 
! Отговори
език и мислене преди 2 седмици
Думата "лидер" не значи "началник". Нито "ръководител на висок пост". Английският, не само че е ИЗБРАЛ да е беден език, като е снижил нивото на съществуващоя ТАМ допреди 200 години официалне латински за наука и държавност, а и с агресивнптп му налагане силно снижава нивото на почти всички, които го ползват, като единствен или като единствен чужд)>
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
му Хаусчиеф жьонушка ли е
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жените са калинки и докара бг до обезлюдяване, ами евала
80
4
 
8
 
! Отговори
долу ес преди 2 седмици
ху кеърс какво казваш, марш оттука! жени директори, умираща нация правопропорционална зависимост. Вижте арабските страни, африка и азия, нямат такъв проблем..... факти само факти
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"63 прав си. Толерирани са от щатите защото всичките откраднати пари от България се изнасят за щатите и по офшорки за да се ползват от техните компании. Защо мислиш толерират Бойко и Цветелина Бориславова също?" отдавна сме коментирали това не само нашите крадци всички крадци от Соц. Блока дори и от Русия и Украйна си държат крадиният капитал там.
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
домус означава сланина :)
77
2
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 2 седмици
Тази жива ли е още? Станаха ли " дружки" с Моника Люински "???-:)А Бил Клинтън,какво ще каже по темата??-:)
76
1
 
12
 
! Отговори
7 преди 2 седмици
За какво е дошла тази ку,ка!Жените в България са много по-овластени ,отколкото в Америка!Да им имат нейните милиони,обагрени с кръвта на хиляди жени избити от Америка по света!Дошла е да опровергава безспорната истина ,че проблемът с правата на жените е преди всичко класов , а не феминистичен и либералистки!Дошла е да заблуждава !Но истината побеждава винаги!
75
2
 
3
 
! Отговори
Клин Клин преди 2 седмици
Килари е ползвала бат ви бойку като мъжка крува и после го пускала през прозореца със 200км/ч.
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Демократ ли е, мемократ ли е все тая. Факт е, че Домусът е поредното момче на Мама.
73
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Домус се праи на демократ...
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А в същото време сме последни във всичко в ЕС. Слочаенос?
71
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Социализмът изравни правата и Запада е изостанал от цивилизацията, защото не е имал социализъм.
70
2
 
16
 
! Отговори
републикън преди 2 седмици
Откъдето е минал демократ по света или война пламва после,или размирици,национално предателство и като цяло бедствия
69
1
 
15
 
! Отговори
американче преди 2 седмици
Демократите оправиха америка,сега сеят плевели по света!Права на жените-няма лошо,но да видим пресни пезултати от Бостън например?Азиатка кметица и лесбо губернатор.Резултат:ужасен градски транспорт,клошове навсякъде,имигранти живеят на международния терминал на летището.инфраструктура трагедия,стрелби и побойща в училищата.Въпросните убавици се показват посфактум на принципа запушваме дупки всякакви.Надолу по пирамидата е същото.И това Домус го внася за нон хау???