Кольо Колев: Нинова срина лявото, "Величие" е дълбоко неестествено явление

Не изключвам вариант да отидем директно на нови избори, каза социологът
12 юни 2024 15:23, Стела Стоянова
212
Кольо Колев: Нинова срина лявото, "Величие" е дълбоко неестествено явление
Снимка БГНЕС

Не се изключва вариант да се отиде директно на нови избори, обяви пред БНР Кольо Колев, социолог от "Медиана".

"Нова формула на управление би могло да бъде експертно правителство - един опит да се спаси политическата система. Тези резултати показаха тежък удар върху нея.  Има търсене на политическа алтернатива, а избирателите не я намират на политическия пазар, отбеляза той.

"Когато има търсене, ще се появи и предлагане. Друг е въпросът какви ще бъдат измеренията на новата алтернатива. Не може да изключим появата на нещо екстремистко, фашизоидно. Случи се избиване в неполитическото", посочи Колев.

"Всички партии, които имат опит за политически платформи, губят. "Величие" е дълбоко неестествено явление. Досега не сме наблюдавали подобни процеси, когато буквално от нищото се появява нещо с такава скорост, настоя социологът.

Той не е убеден, че зад успеха на "Величие" стоят само социалните мрежи.

"Подозирам, че това е структура, която се е развивала по някакъв партизански, апокрифен начин. Трудно може да бъде хваната с публични социологически средства. Причина за възхода на подобни формации е "тоталното разкъсване между това, което избирателите чувстват, виждат и преценяват и това, с което ги облъчва политическият елит", обясни експертът.

"Огромно разминаване има в т.нар. "дневен ред" по отношение на Русия, на войната, на военните доставки за Украйна, за еврото. Недоволството не се появава от нищото. Отчитахме, че се търси политическа алтернатива".

Колев коментира и оставката, която Корнелия Нинова се престраши да хвърли за трети път.

"Нинова за седем години срина лявото в България. Загуби над 800 хиляди избиратели. Тази оставка е много закъсняла. Ставаше очевидно, че се върви все по-надолу. Не бих казал, че обръщането на Александър Симов, както и на голяма част от бившите нейни хора, е нещо изненадващо".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този дълбоко неестествено явление - експерт горе на снимката, не знае как да се обръсне, а бил социолог..... експерт от остатките на социализъма - чалгаризма!
165
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стрина Ниновица си изпълни поръчението да срине БСП и вече може да напусне партията. Само че зад нея стоят ИБ на НС, Националния съвет и те няма да допуснат БСП да остане без нея, иначе и членовете на Изпълнителното бюро и Съвета трябва да си ходят. Ще си отиде партията с по-малко от 4% електорат. Довиждане и на добър ви час!
164
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как се събаря военен завод Черно Море в гр.Варна без разрешително,без противопрашни мерки от 7.00сутрин до 20 часа в празнични и почивни дни? "Величие "знае.
163
5
 
13
 
! Отговори
Тарикат преди 3 месеца
Докато троловете се карате дали Величие са руски или американски проект, ние просто ще се подхилваме. Защото знаем, че са си изцяло български субект, ама ще ви изчакаме всички чуждопоклонници да свикнете с тази ужасна мисъл ;)
162
1
 
10
 
! Отговори
. преди 3 месеца
Чичо Кольо, ти естествено явление ли си?
161
3
 
1
 
! Отговори
тоя е трол бе,човек преди 3 месеца
До Стига с това!Одеве като му казах да не дрънка глупости,а да даде доказателства,той млъкна като утка в прани ***!То глупости всеки шапшал може да дрънка!А Том Круз вече 5 години ги загърби,ама отде толкова акъл да го види!Аман от опикано мислене!
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като казвате, господине, "дълбоко неестествено", това намек ли е за дълбоката държава?
159
0
 
3
 
! Отговори
Стига с това! преди 3 месеца
До Анонимен 160-165: Защо пълниш страницата с тези коментари, които нямат връзка с темата? За до се скрият тези, които наистина са по темата, за това ли?
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Представа си нямате с кой си имате работа Сектата има шпиони навсякъде в ДАНС и ЦРУ и нищо никой не може да и направи .. И който не е сектата ще яде дървото като всластта в България.. понеже сме най-слабата държава тука ще е теста.
157
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Известния сциентолог Марк де Турк, който е чест гост в студиото на Together Bulgaria на И. Михайлов е и съдружник с бишата си служителка Вергиния Къшева Накова във (фирмата ИДЕАС България) съпруга на Светлин Наков създателя на Софтуни - софтуерен университет. Справка в папагал бг - Търговски регистър
156
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сциантологията има своя тайна Служба .. Ето какво е бачкал Николай Марков последните години .. Как можеш да имаш 4-деца , вила на Цигов Чарк в Родопите. .със заплата на асистент в НБУ
155
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тайна служба на сциентолозите е OSA (The Office of Special Affairs (OSA), прочетете в Интернет, има и филми за тях, плашешто е. Нещо като мрежата от ,,Воини на светлината "на Марков, по книгата ,,Воини на светлината" на Л. Р. Хъбард създателя на Сциентологията.
154
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Американскита секта на кино звездите е естествено и коварно явление от деструктивен характер.
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Историческия Парк е ангажиран бившият служител на данс Ангел Кузманов Тодоров който е учредител на партията на пиратите в бг, има много видео. Той също е консултант по щастие, и живее във Ветрино или Неолит Рилски. Бил е и служител във Външно Министерство.
152
1
 
9
 
! Отговори
излъгано пингвинче преди 3 месеца
Ха ха ха! И понеже е неестествено явление, вие, социолозите изобщо не я забелязахте, че съществува.
151
1
 
6
 
! Отговори
Кокошката преди 3 месеца
На ериха си оправдание социолозите,че я пропуснаха в допитванията си.От Кипър как 24 годишен стана независим депутат,а и във Франция как 28 годишен получи двойно над Макрон?
150
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хайде по-кротко! За тази формация са гласували български избиратели и то съвсем не малко, на фона на другите "естествени явления", които провалиха държавата! Никой не печели като я заклеймяване. Те поне за сега не са творили правни абсурди и съдебни рИформи като "законотворците" от НС
149
0
 
3
 
! Отговори
колювщина преди 3 месеца
Кольо,Кольо,червен Кольо.Преди 2 седмици по ТВ дрънкаше че след изборите ГЕРБ+ППДП + ДПС няма имат мнозинство в парламента,нищо не каза за Величие.
148
0
 
4
 
! Отговори
тъпомер преди 3 месеца
Тия па ония били такива,а вие драскачите върнахте боко на бял кон,то май в България сте останали само злобюлчета,драскайте си не ни пречите.
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По интернет тече среща на живо в Панагюрище гледайте сектата.. след малко почва