Радев: Политиците се скриха във фейсбук или хванаха гората, чакам ги да се върнат

Очаквам да направят анализ защо се стигна до пропаст между българите и партиите, посочи президентът
12 юни 2024 12:42, Стела Стоянова
352
Радев: Политиците се скриха във фейсбук или хванаха гората, чакам ги да се върнат
Снимка БГНЕС, архив

"Очаквам участниците в изборите да направят своя задълбочен анализ за това защо се стигна до дълбоката пропаст между българите и партиите. Отказът на мнозинството да вземат участие в изборите е показателен – те не се идентифицират с черния ПР, с предизборните послания и най-вече с поведението и действията на партиите.

В една парламентарна република от партиите, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата. Тяхна е отговорността оттук нататък и те не могат да избягат от нея.

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Шабла", предаде БГНЕС.

Още по темата
Във връзка с думите на председателя на ДПС Делян Пеевски, че президентът работи върху бъдещ политически проект, Радев отвърна:

"Не коментирам паник атаките на който и да е политически лидер, тук има думата медицината".

Провалът на системните политически партии тласкат все повече граждани към наказателен вот и търсене на алтернатива. Всяка нова партия тепърва трябва да разкрива и да отстоява своите позиции и роля в Народното събрание, коментира Радев.

Запитан кога ще бъде свикано новото Народно събрание и насрочване на консултации с политическите групи, президентът отговори с въпрос:" Как да бъде свикано – едните лидери се скриха във Фейсбук, други избягаха по селата, трети – хванаха гората. Чакам ги да се върнат."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев и той много си е повярвал нещо. Като дойде време, народа ще му бие един звучен шамар, защото малко или много помни един вдигнат юмрук.
134
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев- затвора те очаква !!! СКОРО ...
133
1
 
8
 
! Отговори
Гризел преди 3 месеца
Аз пък искам точно обратното:политиците повече да работят,а по-малко да говорят и анализират.Заключенията ще ги правят обикновените граждани,на базата на делата и на свършената работа.На политиците точно заради празните приказки мнозинството им няма доверие и още дълго ще бъде така.Така наречените анализатори,социолози,политолози и т.н.,също и добре да се скрият и да не се правят на остроумни по студиата.
132
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ЧЕСТИТО! - Ако нашите умници са се съгласили на това, за трепане са. Май верно ще трябва да се протестира, ама не от диваните.
131
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако Радев ,направи партия и се яви на избори ,НЯМА ДА МИНЕ 4 % - товата⁹ бариера ...Той е случайно попаднал човек ,във власта ,благодарение на Кремъл !!!!
130
7
 
6
 
! Отговори
ЧЕСТИТО! преди 3 месеца
Хитрый план Киева с размещением F-16 на зарубежных аэродромах оказался убийственным для Польши, Румынии и Болгарии. Теперь под прицел России попадают сразу три страны НАТО
129
10
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Тука некви *** искат Президентска република, ама ако Рундю е президент ))))))))))) Ако е Боко не искат Президентска република :))))))))))))) Кръгли ******
128
6
 
8
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЙ! преди 3 месеца
Да живей Радев-каква снимка е постнал-да не остане по-назад от Путин.Докъде стигна в рекламата
127
9
 
20
 
! Отговори
оле преди 3 месеца
Троловете на Шиши и БиБи яко хейтят президента, защото само той остана пречка пред разграбването на страната!
126
6
 
17
 
! Отговори
До Гербера преди 3 месеца
Абе, какво се правиш на интересен, я си вижте подкрепата -187 000 избиратели. От 670 000 през април 2023 г. до 483 000 през юни 2024 г. И още ще пада. Слагал ви бил избирателят на първо място. Слага ви твърдото ви ядро, ама да видим докога ще твърдее и то. И, като сте на първо мяст, каква я свършихте миналия мандат? Същата и сега се очертава.
125
5
 
15
 
! Отговори
мхм преди 3 месеца
До ЕВРОПЕЕЦох дано да му направят импийчмънт, че да влезе в изпълнителната власт! Да видиш двамата дебели и измислените герои как ще изчезнат, Радев най накрая ще сложи ред в тази територия, той е единствената ни надежда!!!!
124
12
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
До ЕВРОПЕЕЦ.... Рундю трябва да го разжалват за пораженство пред лицето на врага.
123
11
 
7
 
! Отговори
МУРЗИЛКА преди 3 месеца
Радев умело играе на патриотичната струна на българите.Защо никоя мисирка не го попита за наградените мафиоти с най-голямото отличие?Те ли му финансираха кампанията?За съжаление черта на българите е да разбират нещата,когато е много късно.Когато Цвъко спря атаките с/у него(ако някой още си спомня)и Радев спря атаките към ББ.Планът е ясен-трябваше им такива като Промяната,в/у които да се излее гневът от мутрите,за да могат отново да дерибействат ББ+Шиши+Радев.Късата памет ще ни изяде главата.
122
13
 
7
 
! Отговори
Герен преди 3 месеца
ВИНАГИ СЪМ ТЕ УВАЖАВАЛ ПРЕДИ. НО НЕЩО СЕ СКРИ И ТИ.??! мъничкото ти юмручи СЕ СЧУПИ. ВСИЧКИ СТЕ ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ. БЛЯ БЛЯ БЛУ БАНДЮГИ В БЕЗДЕЙСТВИЕ СТЕ ВСЕ.
121
16
 
14
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 3 месеца
Дойде време за импийчмънт г-н Радев! Време е! За национално предателство бих ви понижил в длъжност старшина ! Крайно време е да отговорите на много въпроси ! Нарушихте конституцията седем пъти !
120
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обожавам Г-н Президента. За никого друг никога няма да гласувам, особено след тази снимка с водолазния костюм. Феноменален лидер и човек.
119
6
 
2
 
! Отговори
няма пропаст преди 3 месеца
и политиците и народа крадат,народа повече,но това не е толкова важно,какво биха направили българите ако имаха политици като в другите страни и ги обложат с днъци,за да получиш заплата и пенсия трябва да работиш и т.н.,намерили че премерили,това са самозабравилите се българи,мислят,че всички са им длъжни,а те да не правят нищо,само да си крадат,което пак тези "лоши"политици са им позволили,вместо да благодари народа и всеки ден свещ да пали на политиците си, се оплаква от тях,неб лаго дар ни ци
118
19
 
9
 
! Отговори
фатмак преди 3 месеца
Водолазът мистър кеш е забележителен наг лец , под лец и лице мер ! Под неговия болшевишки юмрук , в разрез със закона и брутално погазване на конституцията се пръкнаха и нароиха неговите ГМО русофило-фашизоидни шарлатании , които за 3 години ни разказаха играта !!!
117
8
 
8
 
! Отговори
До Гербер преди 3 месеца
Не демокрацията, вие така работите. Години наред с колеги и семействата ни гласувахме за Герб, в оня му период когато се строеше и нещо се правеше. Откакто взехте да се сглобявате с тия, дето уж са ви противници и щяха да ви борят като мафия и чегъртат, и оттогава тръгна един тригодишен застой, не гласуваме повече за Герб. Защото това не е предишната Герб и Борисов отвадвна не е предишният. То гънене, то слагане, то отстъпки, то само Украйна, само и само да е на власт. Ами, не, мерси!
116
6
 
8
 
! Отговори
Феминистът. преди 3 месеца
САЩ ли са виновни, че огромен брой от избирателите не са участвали в изборите? Тогава можеха да подкрепят Възраждане - те със сигурност не са американски лакеи. Но неучастващите избиратели не пожелаха дори и това, те не можаха да надскочат "ТЕ" комплекса. "Други са ми виновни", нали. Никой не ви е виновен неучастващи избиратели. Вие сами сте си виновни, вие сте роби, но не на САЩ, а на собствените си предразсъдъци. Ами стойте си роби тогава, нямам нищо против.