Лоши са перспективите за пострадалото при взрива в Елин Пелин момиче

То е с тежки изгаряния, вдишало е и отровни газове
26 юли 2024 08:40, Нели Христова
59
Лоши са перспективите за пострадалото при взрива в Елин Пелин момиче
Снимка: БГНЕС

В момента се борим за живота на 20-годишното момиче, което е с доста обширни изгаряния и с инхалация на отровни газове, което прави ситуацията по-сложна.

Това съобщи проф. Николай Габровски  на извънреден брифинг от "Пирогов".

Състоянието на 20-годишното момиче е тежко, тя е със заплаха за живота. Прави се всичко необходимо, но перспектива е много лоша.

Той потвърди, че 48-годишният мъж е издъхнал късно снощи, въпреки усилията на лекарите.

„Имаше пълна мобилизация на всички екипи на болницата, с интензивна комуникация с МВР, МЗ. Бяхме готови да поемем всичко, което е възможно. Само двама души са за момента”, каза още проф. Габровски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
29
 
! Отговори
Бозан Баничаров преди 1 месец
Към работилата по публикацията *** Христова - моме, с капан на Витоша ли ви ловят? Не можеш ли просто да цитираш лекарите, ами си измисляш заместващи думички? В медицинския речник за състоянието на пациент няма перспективи, а прогнози и за живота няма заплахи, а опасност. Някаква разлика виждаш ли?
15
0
 
12
 
! Отговори
До Пенсионер преди 1 месец
И да имат, да не мислите, че е за висока сума? В най-добрия случай, че изплатят на наследниците 12 заплати (15-20-25 хиляди) при това след доста време, за да си покрият разходите по погребенията. Застраховката живот в България не е като тази в цивилизования свят, за която биха те убили. А и друг е въпроса - дали има застраховател, който би издал полици за толкова рисков труд? Чувал съм, че на полицейски автомобили не правят каско, както и на таксита.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Задължително е добра климатична инсталация и взривобезопасна ел инсталация и електрически уреди.
13
2
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Дали работещите в тези складове имат застраховка живот ? Ако е така, ще бъда много изненадан.
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега пишман-бизнесмена, който се е занимавал с това, от което не му разбира главата и не знае да си организира охраната, трябва и да го вкарат в затвора и да плати и щетите.
11
4
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До Анонимен 8 И от твоя талант на неудачник и вечен мрънкач трябва да са пазим.
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"тя е със заплаха за живота" - кой я заплашва? Журналяста напирал тази глупост е заплаха за средното ниво на интелигентност на нацията....
9
21
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
В страна с президент рускк иБРИКСчия и Ту луп путински под гьзник, е така. Трябваше вече да не е останал индивид с рузки паспорт в БГ и да не е останал небит "русофил"... Такива като Иво Христов, Ал. Малинов или Волгин, вече трябваше да са утилизирани...
8
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пазете се от таланта на Габровски!
7
1
 
14
 
! Отговори
Фактор преди 1 месец
Явно при промяна на времето след големи жеги, във въздуха се трупа статично електричество и най-малка искра може да предизвика пожар или експлозия. Хората, заети във взривоопасна среда трябва да бъдат особено внимателни. Да се избягват механични манипулации, да не се заседяват, да не се струпват, да се проветрява и да се поддържа влажност.
6
4
 
23
 
! Отговори
мисирките преди 1 месец
"тя е със заплаха за живота" wtf?!? Може би е с опасност за живота ?!?
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами още от едно време се знаеше, че с над 30% изгаряния има голям риск да не оцелее. В някои напреднали болници експерементират с покриването с разни модерни материали, но това е по-скоро до "статично" обгаряне. При нас повечето пострадали са с няколко проблема, все животозастрашяващи. Вчера някъде писаха, че е с 85% изгаряне, а с над 50% вероятността да оживее е много малка.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен0011 преди 1 месец
При някои наранявания смъртта се явява спасител. Дори да я закрепят по магически начин жива, с 85% изгаряния животът имаше бъде мъка. При такива инциденти най-тежко страдат бачкаторите, които са за едната заплата. Като нищо могат да изкарат нея виновна.
3
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се, че са лоши, Пирогов е структура от некадърни сребролюбци, начело с началника им
2
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Синът на собственика и той умира и още един има вътре. 4 загинали. Зеленият чорап трябва да обяви в понеделник ден за национален траур.
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На изхода на София в посока Бургас,след Врана има млад пенсиониращ се шуробадженакорушветчийски лапач с камера,щавещ и малкото останали живи.