Социолог: Няма алтернатива на Главчев за служебен премиер

На политическата сцена ще има нови обединения
6 авг 2024 13:12, Стела Стоянова
77
Социолог: Няма алтернатива на Главчев за служебен премиер
Снимка БГНЕС

Важно е кой е служебният премиер, защото той ще организира вота, а избирателите трябва да имаме честни и прозрачни избори. Чухме и мнението на Димитър Главчев, че се е справил прилично, но оценката за работата на политиците я дават гражданите. Неговото преизбиране изглежда сигурно, тъй като няма алтернатива.

Това каза социологът Елена Дариева в ефира на NOVA.

Тя посочи, че Рая Назарян е отказала, тъй като ако приеме да стане служебен министър-председател, няма да има право да участва в изборите.

Още по темата

Политологът Цветанка Андреева посочи, че на политическо ниво се прави опит да се смени парламентарното мнозинство. „Идеята е да има друга фигура, която да е базирана на антиГЕРБ коалиция в парламента. Това обаче трябва да е синхронизирано с президента Радев, който има политически интерес Главчев да не е служебен премиер. Такова мнозинство би взривило възможността в следващ парламент да се изгради проевропейско правителство между ГЕРБ и ПП“, посочи тя.

Дариева не смята, че на политическата сцена ще се появи нов играч, но ще има нови обединения, каквото е това на БСП. Андреева обаче посочи, че е скептична към опита на партията да овладее ерозията.

Социологът е на мнение, че на избирателите трябва да се обясни първо какви бъдещи обединения могат да бъдат направени в новото народно събрание. Политологът допълни, че трябва да се разкаже и защо се правят такива коалиции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още си спомням песконференцията след гласуването на промените в конституцията. Кирил Петков специално благодари на Бойко Борисов и Делян Пеевски за държавническото поведение и оказаната подкрепа за промените в конституцията. И заяви че с тези промени в България нещата вече ще се случват по правилния начин и няма да има повече зависимости в служебния кабинет.... Каква ирония е това днес..
49
5
 
6
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 1 месец
до Анонимен 38 и Анонимен 36....Не ми отговори на тютю-тютю въпросчето: На кого викат ШАРЛАТАНИ и НЕМОЖАЧИ ...?
48
16
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Никой освен ПП-ДБ неможе да управлява България правилно! Затова Октомври месец всички да се размърдат и масов да гласуват за ПП-ДБ!!
47
7
 
8
 
! Отговори
Партиен секретар преди 1 месец
За да няма алтернатива на този екземпляр, значи ДЕМОКРАСИТО се изчерпа?
46
7
 
6
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Заради конституционната реформа, ПП ДБ заслужават да не влезнат в следващото НС!
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бай Танас До едно време. И тогава ще се питаш ква стана.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 33 Ти май много си я подкарал по инерция. Винаги отговорно е правителството в момента, без значение редовно или служебно. Тогава защо развалиха сглобката? Или толкова можеш да мислиш.
43
4
 
4
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 месец
През дедовия ми е кой ще е премиер и дали ще е служебен или редовен. Аз си работя за себе си и съм си добре
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старият гербер е избор не само на Борисов и Пеевски, но и на Атанас Атанасов, Кирил Петков и Христо Иванов и венец на тяхната законодателна мисъл и възможности. Следващият път когато някой от ПП или ДСБ ви каже, че се бори срещу модела Борисов и Пеевски, погледнете към делата им и ги зaплюитe.
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 33 Държавата е цялата обхваната от пожари. В Констинброд продължава да гърми и имаше трупове които не е ясно дали въобще са изнесени от там. Мизерията в държавата е пълна, а някой се опитват да пробутват абсурдното схващане, че нямало кандидати за премиери. Ако това не е абсурд в коет оживеем, то какво е?
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До наблюдател от ООН Ами, да. Аз СЪМ за тая "велчова завера", за която се говори. Защото щеше да стане много по-добре за България. Ама коня можеш да го добуташ до реката, но насила не можеш да го накара да пие.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ГацоБацоФиуйЪрьь Да, но Ники ще пътува, а Глафчев ще си пощи бълхите.
38
6
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 1 месец
Така се получава защото по времето на кабинета Петков и Денков държавата се движеше още по енерция от предходния управляващ. Не случайно всички бюджети, програми и планове са 2-3 до 5 годишна рамка. В момента точно берем плодовете от управлението на Петков, а след месеци и от кабинета Денков.
37
3
 
6
 
! Отговори
ГацоБацоФиуйЪрьь преди 1 месец
По добре Главчев отколкото"Ники няма да пътува" ....
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До наблюдател от ООН Ботев много добре го е прозрял преди повече от 150 години: " У нас свестните считат за луди.." И така си я караме. България прилича на едно училище, превзето от двойкаджии и хулигани, а отличниците са натирени в ъгъла, осмивани и хулени от оставачи и откровени ***.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Временното като стане постоянно това значи че сме минали на постоянен хитлеризъм, а България не търпи такива идеологии!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма алтернатива на палячото ли? Палячовска държава ли сме станали вече?
33
3
 
5
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 1 месец
до Анонимен 28...Имам само едно малко тютю-тютю въпросче: На кого викат ШАРЛАТАНИ и НЕМОЖАЧИ ??? Ако ми отговориш ще ти бъда много благодарен!!!!Ето ти и едно джокерче: Прослушай "ОНИЯ ЗАПИС" -на Радостин Василев ,там всичко е казано много ясно кой кой е и какви ВЕЛЧОВИ ЗАВЕРИ разиграва в политиката!!!
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе толкова ли не ви прави ввпечатление, че при Денков всеки протестираше за щяло и нещяло, медиите отразяваха истерично всякакви стачни комитети, хора се плюнчеха по телевизиите срещу ППДБ, а сега държават буквално е тръгнала на самотек и сериозно не знам как ще я добутаме до изборите: пожари, влакове се палят, складове гърмят. Ама медиите едни тихи и по-ниски от тревата. Толкова наивен и заблуден народ.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боже, как може въобще този да се смята за подходящ, че чак нямало алтернатива. България пропада.