Лекарят, прегледал дете за 1500 лв.: Законно е, здравеопазването е безценно

Не отговори защо е толкова скъпо и колко струва премахване на ушна кал
Обновена: 8 авг 2024 10:47 | 7 авг 2024 09:07, Елка Василева
466
Лекарят, прегледал дете за 1500 лв.: Законно е, здравеопазването е безценно
Снимка: архив, БГНЕС

Близо 1500 лева за преглед на дете. Толкова пари са платили родителите на 9-годишно болно момиче в „Златни пясъци“. Срещу сумата детето е било прегледано два пъти и са му предписани лекарства.

Още по темата
Д-р Здравко Дамянов, взел 1494 лева за прегледа, каза, че за него е важно здравето на пациентите, а финансовата политика е определена от друг.

Попитан къде е ценоразписът на направените услуги, той заяви, че зад гърба му в кабинета и всичко е регламентирано.

„Всичко е законно, а здравеопазването е безценно. Детето се подобри след предписаната терапия. Става дума за многократно страдание. То дойде с болки в гърлото, които се разпространяваха към ушите и носа“, обясни лекарят пред bTV.

Той уточни, че след предписана терапия момичето отива вкъщи и след 5 дни идва на контролен преглед.
 
След първото посещение на медицинския център на семейството от Литва не са поискани пари. Казват им, че ще платят при контролния преглед.

„Когато отидохме за втори път, ни прегледаха и казаха да продължи да си пие лекарствата. Аз първо бях в един кабинет, където преглеждаха дъщеря ми. След това отидох в друг кабинет, където е секретарката. И тя написа всички документи“, обясни Оксана.

Там разбира и сметката – 1450 лева. Или 765 евро.

Д-р Дамянов заяви, че ако не е била предприета терапията, детето е щяло да отиде вероятно в друга болница. И видя интрига в българската следа, която е в лицето на приятел на семейството от Литва.

„Никой не каза, че детето се подобри. А се създаде интрига, след като българин, приятел на родителите на болното дете, се включва. Все пак, ако беше нещо обичайно, нямаше да се постъпи по този начин. Детето е страдало от същите симптоми преди два месеца в Турция. Не знам защо не е назначено профилактично лечение“, каза лекарят, взел високата сума за прегледите и назначената терапия.

Той допълни, че при контролния преглед се вижда ушна кал при детето, която е почистена. По думите му именно това облекчава състоянието още повече.

Накрая на разговор д-р Дамянов обясни, че на българи пари не взима, а при въпрос дели ли пациентите си, той отговори: „Не деля никого, просто българи не идват при мен на „Златни пясъци“, затова не им взимам пари.“

А при пореден опит да се получи отговор на въпроса защо е толкова скъпо и колко струва премахване на ушна кал, той реши да прекъсне разговора.

От публикации в медии става ясно, че здравното министерство и районната здравна инспекция са започнали проверки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
0
 
21
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 1 месец
Преди няколко години,бяхме на почивка в Хисаря, дъщеря ми я заболя зъб. Събота вечер. Момичето на рецепцията ни каза, че не знае за дежурен стоматолог, но ни даде номера на нейни зъболекар. Обадихме му се и той каза да отидем при него. Човекът направи някакви процедури/ПЛОМБА ЛИ ИЛИ НЕЩО ДРУГО, НЕ ПОМНЯ ВЕЧЕ/. Попитахме колко ще струва, а той каза: ЗА ДЕЦА ПАРИ НЕ ВЗЕМАМ! БОГ ДА ГО БЛАГОСЛОВИ!
363
5
 
14
 
! Отговори
Номер2 преди 1 месец
ами леко, нежно, без много шум, този лекар трябва да бъде разстрелян!
362
14
 
6
 
! Отговори
112112 преди 1 месец
Възмущаващите се, я идете на частен прием при лекар в чужбина да видим колко ще ви излезе!
361
1
 
19
 
! Отговори
АК47 преди 1 месец
Не е луд който яде зелника.Ама за дете ... Зле си е постлал пред Господа.
360
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не напразно БИРНИКА е бил бутнат в калта! Щото макар той да не е виновен виновно е обществото което позволява да се съдират по 7 кожи от гърба на болните и нуждаещите се! Никаква хопократова клетва нама тук плащай или мри! Сигурно така им е казал на хората търговеца на услуги!
359
5
 
13
 
! Отговори
Така, преди 1 месец
след като разпорят трътката и разкъсат матката на алчния мошеник е редно да му се отнемат правата и бъде тикнат в затвора до края на живота си да се учи на морал и етика!
358
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По време на социализма здравеопазването беше БЕЗПЛАТНО!!!Образованието беше БЕЗПЛАТНО.Нямаше безработица.Помня го това време.При капитализма(тукашния)...ужас!Капитализмът в България се оказа едно недоносче.
357
2
 
14
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Абсолютни мошеници са всички лекари. За моя проблем няма лечение, защото нищо не откриват. Пълна ***. Сам се лекувай и не разчитай на тези мошеници.
356
2
 
7
 
! Отговори
Пипо преди 1 месец
Безценно е да, затова си се засилил веднага да го оцениш. Интересно какво си щял да направиш ако се беше оказало, че нямат да платят. Нашите ментори от Великата Американска Империя такива ги изритват от болниците без лечение...
355
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бахтинаглатаотрепка.
354
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А по времето на социализъма, всичко това и за малки и за големи беше безплатно. Държавата го осигуряваше.
353
4
 
23
 
! Отговори
BlackMetal преди 1 месец
Тез парички, да ги дадеш за свещички! Гадмръсна изродпроклет - пари за преглед на дете. Дано на твоето дете се наложи да даде такива пари за преглед!
352
5
 
7
 
! Отговори
Аман преди 1 месец
Защо докараха детето на бившия президент в България , а не го спасиха в Гърция бе абдали. Медицината навсякъде дере кожи.И тук пук пук, и там пук пук. И тук пук и там пук - навсякъде пук!
351
3
 
36
 
! Отговори
Ася преди 1 месец
По голяма мафия от болниците и лекарите няма. Източват здравната каса с фалшиви документи за лекувани хора. Източват на хората кръвчицата от лакомия. Дано се задават.
350
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НЯМАТ НАЯЖДАНЕНе всички са такива, не може да ги слагате всички под един знаменател!
349
2
 
22
 
! Отговори
Ася преди 1 месец
Дано на тоя доктор парите не му стигнат да се излекува!
348
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тези цени, ще се върне времето да действат като бандитите или партизаните от миналото, отвличат доктор да ги обслужва и излекува, след това го пускат да си ходи!
347
1
 
13
 
! Отговори
НЯМАТ НАЯЖДАНЕ преди 1 месец
НЯМАТ И ТОВА Е > САМО ЕДНА БУЦА ПРЪСТ В УСТАТА И ЩЕ СПРАТ
346
1
 
11
 
! Отговори
Разпорен Анус преди 1 месец
И гълта до асфалта: Така го виждам тоя доктор
345
3
 
38
 
! Отговори
Захари Потър преди 1 месец
Малкия ми беше с температура в Гърция миналата година, заведохме го в болница, прегледаха го без да платим една стотинка...мерси ама на черноморието точно никога няма да стъпя