Адвокат: Разделението ще породи насилие в училищата

Могат да забранят каквото искат, но децата имат интернет, заяви Деница Любенова
9 авг 2024 17:45, Инна Ангелова
261

Спорните текстове в законопроекта в сряда предизвикаха протест срещу закона, забраняващ пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Протестът беше организиран във Facebook и премина под наслов: "Училища за всички! Да спрем закона на омразата!".

Деница Любенова, която е адвокат, но и съпредседател на ЛГБТИ сподели, че от чисто правна точка законът противоречи на Конституцията, на  международни актове, включително и Европейската конвенция по правата на човека.

“От друга страна в този закон се включват много неясноти. Няма информация как точно се ограничава тази ЛГБТ пропаганда. Дали това ще се случва в учебното съдържание, дали около училищата. Какво се случва с книжарниците, които продават книги на ЛГБТИ тематика? Какво се случва с един от най-големите ЛГБТИ бизнеси, който се намира срещу училище на по-малко от 100 м? Това са въпроси, които трябва да бъдат изчистени. Този закон бе приет в противоречие с Конституцията. И към това са ориентирани и исканията на протестиращите", заяви Деница Любенова в "България сутрин".

По нейни думи в нито един закон няма дефиниция какво всъщност е традиционната сексуална ориентация.

"Протестът в момента трябва да се измести в гражданското ни общество и заедно с широка коалиция събираме подписи на становището, което ЛГБТИ организация "Действие" е изготвила и ще внесе в президентството в понеделник с искането за налагане от президента на вето на закона. Не става ясно коя е традиционна сексуална ориентация. Когато се приемат дефиниции на законодателно ниво, трябва някъде да стане ясно каква е дефиницията. Не можем просто да използваме една дума в закон, без да е ясно какво означава", допълни Любенова за Bulgaria ON AIR.

Адвокатът сподели, че трябва да се даде дефиниция какво е пропаганда. Любенова допълни, че такава няма и това е спекулация на политическите партии,

“Всъщност този закон, идвайки сега, използва интересен тайминг със случващите се неща около Олимпиадата в Париж, но също така той прави една препратка преди 10 години в Руската федерация, където е приет подобен закон, така че да се стигне до ноември месец 2023 г., когато върховният съд на Руската федерация обявява ЛГБТИ движението на екстремистко", поясни Любенова.

Според адвоката не можем да забраним със закон нещо, което вече съществува и е факт.

"Със сигурност това, което законодателят не може да проумее е, че може да забрани каквото иска в училище, но децата имат достъп до интернет. Трябва да се научим като общество, че съществуването на едни отношения, каквито и да било, трябва да бъдат регулирани и да няма разделения в обществото ни, които сега ще породят много насилие в българските училища", категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иизвратеняците искат с нашите деца всеки ден да откриват Олимпиадата! А родителите не просто да седим отстрани и да гледаме, а да го правим с ентусиазъм! За да взимат тия типове едни пари!
199
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не работите нещо материлно полезно на род и родина да оставите кат майстор Колю Фичето и ред друг божи народ да ви запомнят с добро що за хора сте бе????забийте един пирон поставете едно паве б ааа си б а клукааа само с г ъз работи и за *** си и с него мисли анатема ви
198
0
 
17
 
! Отговори
АлоооуЛГБТ преди 1 месец
Спазвайте божийте заповеди не лъжи,не кради,не пожелавай децата на ближния си инак анатема и в ада нам вие мястото помнете покайте си
197
1
 
24
 
! Отговори
Изповед човек преди 1 месец
Аз деца нямам грижа се и обичам племенниците си научих едно от живота дицата са ангелчита божии не посягайте с мръсни помисли и ръце на тях дайте им грижи обич и божие възпитание а вие сатани долу ръцетя от нещо което е божие не ваше яснооо
196
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами що не им давате задължително наркотици да се ориентират децата и да изберат дали да станат пръцали с лява резба и или хора? Изчадия на ада гнусни.
195
0
 
13
 
! Отговори
Адвокат Денис Любено преди 1 месец
Деница Любенова изглежда на квотен адвокат(ка) и член на един особен етнос в България! На такива не трябва да се разрешава да се размножават!
194
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На този "госпожа" или тази "господин" искам да и кажа следното,ние българите сме много търпеливи.От всички страни да ни о*ождат,но стане ли дума за децата ни ще ги изметем до дъно.Нещо неясно????
193
0
 
7
 
! Отговори
То няма и нито преди 1 месец
Един закон който дефинира понятието "Човек"
192
1
 
15
 
! Отговори
Училището е мястото, преди 1 месец
където юношите, усетили своята нетрадиционна сексуалност, трябва да се научат, че това е част от строго личния им живот и не бива да се демонстрира. Той може да поговори за проблема си с училищния психолог или с лицето, на което са възложени медицинските грижи, или пък с класния си ръководител, но не и да го демонстрира. Подигравчиите пък също в училище трябва да научат, че следват безмилостни санкции за онзи, които се надсмива над природен дефект, с какъвто се е родил някой друг човек.
191
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще има бой не може 0,2%сбурканяци да рушст цял народ и държава
190
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забрана на всички НПО антибългарски организациии ааа ще станем партизани и д то да вие яко
189
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ква пртопаганда и то на ЛГБТ в училищата.Ьабрана на вдякаква пропаганда в училищата те са за учеие яснооо гадни и пи дали
188
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Смърт за *** България трябва да бъде прочистена от бндеровци
187
0
 
9
 
! Отговори
ГерболИННче, преди 1 месец
аре стига с тая ЛГБТИФШСТИ + ГнYсна пропаганда... Поне през уикенда ни спестете тия психонедонайе66ани ши33ита като това и33р0дясало грантаджи,на което давате трибуна да си ръси опорките,спуснати от $0р0$Ките "фондации" и разни НПО-та! Напишете някоя значима новина като например за пъпеша с цена 10К,за крокодила Гена и Мюмюнчо или за новото Бугати на Олена Зельоная...
186
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Трябва да приемем закон, че ЛГБТ е екстремистко и тогава арест за такива като тая извратенячка
185
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Емисарка на сатаната- що не скочиш в някой вулкан, ако не ще ти помогнем...
184
1
 
9
 
! Отговори
българина преди 1 месец
ще ти обясня как, ако ти влезеш в училище и си отвориш устата по темата, ще ти в затвори закона, ако не има кой
183
1
 
27
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Разделението ще предпази здравата част от обществото от извратеняците.
182
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля че е време и у нас да се приема закон за чуждестранните агенти като в Грузоя.
181
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си родят деца и да си ги възпитават както искат, да не посягат на моите. Аз съм ги раждала в мъки, стояла съм будна нощем, лишавала съм се от толкова неща за да са добре. Няма да позволя да дойде някой си да им обърка психиката и да ги лиши от нормален живот, да ги лиши и те да чуят думичката мама или татко.