Адвокат: Разделението ще породи насилие в училищата

Могат да забранят каквото искат, но децата имат интернет, заяви Деница Любенова
9 авг 2024 17:45, Инна Ангелова
261

Спорните текстове в законопроекта в сряда предизвикаха протест срещу закона, забраняващ пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Протестът беше организиран във Facebook и премина под наслов: "Училища за всички! Да спрем закона на омразата!".

Деница Любенова, която е адвокат, но и съпредседател на ЛГБТИ сподели, че от чисто правна точка законът противоречи на Конституцията, на  международни актове, включително и Европейската конвенция по правата на човека.

“От друга страна в този закон се включват много неясноти. Няма информация как точно се ограничава тази ЛГБТ пропаганда. Дали това ще се случва в учебното съдържание, дали около училищата. Какво се случва с книжарниците, които продават книги на ЛГБТИ тематика? Какво се случва с един от най-големите ЛГБТИ бизнеси, който се намира срещу училище на по-малко от 100 м? Това са въпроси, които трябва да бъдат изчистени. Този закон бе приет в противоречие с Конституцията. И към това са ориентирани и исканията на протестиращите", заяви Деница Любенова в "България сутрин".

По нейни думи в нито един закон няма дефиниция какво всъщност е традиционната сексуална ориентация.

"Протестът в момента трябва да се измести в гражданското ни общество и заедно с широка коалиция събираме подписи на становището, което ЛГБТИ организация "Действие" е изготвила и ще внесе в президентството в понеделник с искането за налагане от президента на вето на закона. Не става ясно коя е традиционна сексуална ориентация. Когато се приемат дефиниции на законодателно ниво, трябва някъде да стане ясно каква е дефиницията. Не можем просто да използваме една дума в закон, без да е ясно какво означава", допълни Любенова за Bulgaria ON AIR.

Адвокатът сподели, че трябва да се даде дефиниция какво е пропаганда. Любенова допълни, че такава няма и това е спекулация на политическите партии,

“Всъщност този закон, идвайки сега, използва интересен тайминг със случващите се неща около Олимпиадата в Париж, но също така той прави една препратка преди 10 години в Руската федерация, където е приет подобен закон, така че да се стигне до ноември месец 2023 г., когато върховният съд на Руската федерация обявява ЛГБТИ движението на екстремистко", поясни Любенова.

Според адвоката не можем да забраним със закон нещо, което вече съществува и е факт.

"Със сигурност това, което законодателят не може да проумее е, че може да забрани каквото иска в училище, но децата имат достъп до интернет. Трябва да се научим като общество, че съществуването на едни отношения, каквито и да било, трябва да бъдат регулирани и да няма разделения в обществото ни, които сега ще породят много насилие в българските училища", категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
16
 
! Отговори
ЛГБТ Е ПРИЧИНАТА преди 1 месец
поради която САЩ и ЕС ще загинат
159
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази на снимката трябва да се осъди за развращаване на децата ни, както това става в много страни. ЛГБТ пропагандата е едно зло, с което всички трябва да се борим!
158
0
 
15
 
! Отговори
питам ЛГБТ преди 1 месец
Освен в САЩ и то не всичси щати и ЕС къде се вихрите още никъде ни в Азия ни Африка Южна америка индонезия ниидъде мааарш в адаао
157
0
 
21
 
! Отговори
Cgffbj преди 1 месец
Адвоката да иде дето не е ходил..... съществуват само два пока мъж и жена.. няма друга простотия като тия измислени лгбтггкфькю
156
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И нахални бе. Искат да учат децата,че е нормално да си някакъв джендер. Като си се еб ат вкъщи никой не ги закача. И в работата не ги закачат. Ама все искат още и още. Да не отидем да гласуваме за Възраждане и изведнъж да ги подпукат всички,че вече много ни писна всеки ненормалник да изявява претенции за нещо
155
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз питам какво прави ЛГБТИ бизнес на 100 метра от училище? Къде е това?????
154
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Деница Любенова да обясни на съда защо нарушава закона, но в качеството на обвиняемо лице
153
11
 
3
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Копейките ги е страх за резбата им е много крехка и може да се поддадат на лгбт изкушението.
152
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този протест попада под ударите на новия закон и тази адвокатка също попада по ударите на новия закон и е време прокуратурата да се намеси и да спра тяхната лгбт пропаганда! Подавайте сигнали!
151
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този път така наречения Костя ви разкости! Дълго време му викахте Костя, а сега той ви плющи
150
0
 
17
 
! Отговори
гз ме боли преди 1 месец
Ама как всички природни грешки изскочиха от дупките като по команда.. явно "копейката" много успешно успя да разрине тоя кооптор от природни грешки и грантажии наречен лгбтквертипоследниятдазатворивратата
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен жените не са сексуални по принцип. Те са сексуален обект. Видно е при гълъбчето как мъжкият наобикаля женската, а тя се чуди какво става и се опитва да избяга или паунът се разперва, а женската търси син цвят без логика, при други танцът е важен, така и човека, женската се лепи за злато като магнит. За много жени, те искат да гушкат бебе или се изживяват като дърво, върху което растат плодове. Трудно е да се определи. Но Всичко е влак на банда и подражание. Това ги е страх родителите.
148
19
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
50% от българските ученици са хомосексуалисти. Как ще забраниш на половината български ученици да ходят на училище? Ще ги арестуване и ще ги пратите в затвора ли?
147
0
 
34
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
"Според адвоката не можем да забраним със закон нещо, което вече съществува и е факт." Душко, и хероинът съществува, да вземе да го разрешим, а?
146
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
А защо да няма училища само за обратни?!!
145
0
 
31
 
! Отговори
А ВИЕ НЕ ПИПАЙТЕ преди 1 месец
ЧУЖДИТЕ ДЕЦА, КАТО НЯМАТЕ СВОИ > РЪЦЕТЕ ЩЕ ви ОТРЕЖЕМ
144
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това нали е закон за училището, защо се изказват дърти хахахахахаха
143
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този адвокат му се ходи на драг шоу с малки момченца!
142
0
 
25
 
! Отговори
Пфффууу преди 1 месец
Гнъъъъс!
141
0
 
27
 
! Отговори
Със преди 1 месец
Закриването на "олимпиадата" да ги закрият и тия! Амин!