Комисар и 7000 души искат от Радев вето на "ЛГБТ закона"

Съветът на Европа призова Радев да не слага подписа
12 авг 2024 19:16, Александър Попов
531
Комисар и 7000 души искат от Радев вето на "ЛГБТ закона"
Снимка: БГНЕС

Комисарят по правата на човека на Съвета на Европа е "дълбоко обезпокоен" от приетия миналата седмица от българския парламент закон срещу "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата и призова президента Румен Радев да не го подписва.

"Дълбоко съм загрижен за неотдавнашния закон за забрана на "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата", написа Майкъл О'Флаерти в социалната мрежа X.

"Призовавам президента Радев да не го подписва. Властите трябва да се справят с дискриминацията и враждебната реторика срещу ЛГБТ+ хората, включително в навечерието на изборите", добави О'Флахърти.

Коалиция „Заедно срещу насилието“ събра подписи от 73 неправителствени организации и над 6 000 граждани срещу приетия на 7 август Закон за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО).

С приетите от депутатите промени се забранява пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин – пряко или косвено, в системата на образованието на идеи и възгледи, свързани с "нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната".

Според Коалиция „Заедно срещу насилието“ гласуваният закон не подлежи на законово изпълнение и е в нарушение на Закона за защита от дискриминацията и на Европейската конвенция за правата на човека. В позицията си Коалицията посочва, че в пленарната зала народните представители са използвали реч на омразата и изцяло дискриминационни изявления, които тенденциозно подкопават устоите на демокрацията и правовата държава. Някои от тези изказвания биха могли да подлежат на санкция по Закона за защита от дискриминацията и Европейската конвенция за правата на човека.

Държавният глава все още не е подписал указ за обнародване на закона в Държавен вестник, като срокът за това е 15 дни от датата на приемането на закона. Той би могъл да упражни право на вето, т.е. да върне закона в Народното събрание за ново обсъждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Африканската държава Нигер, след Мали, прекъсва дипломатическите отношения с Украйна, обвинявайки Киев, че подкрепя "терористични групировки", пише АФП.Правителството на Нигер заяви, че ще поиска от Съвета за сигурност на ООН да обсъди агресията на Украйна.
351
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ХАХАХАХАХА НЮ ЙОРК Е РУСКИ ХАХАХАХАХАХАХ ЗЕЛЕНСКИ ДОБРЕ ЧЕ ГО Е ПРЕКРЪСТИЛ РЕЗИЛА НА НАЦИТЕ ДА Е ПО-ЯК
350
1
 
40
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Това е намеса във вътрешните работи, за което ние, нормалните, сме дълбоко загрижени. 7000 подписа били събрали, сигурно 2/3 от тях са фалшиви. Но и така да е, искате ли да съберем подписи в защита на този закон, да видим колко ще са!!!!!
349
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пО ВРЕМЕТО НА ппдб СЕ ИЗСЯКОХА НАЙ-МНОГО ГОРИ А ТЕ МИЛИТЕ СЕ ПРАВЯТ НАЙ-ЗАГРИЖЕНИ ЗА ... ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ.
348
1
 
48
 
! Отговори
Хараламби преди 1 месец
Един добър закон да направят и дай сега да не влезе в сила. Тогава да съберем 6 милиона подписа в подкрепа на решението! Виждаме новата идеология - на запад не знаеш кой какъв е и дали въобще е човек, някой се възприемат за животни.
347
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЛГБТ ОБЩНОСТТА ТРЯБВА ДА ОТСТОЯВА ПРАВОТО СИ НА РАВЕНСТВО С ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРСКИ ОБЩНОСТИ И ГРАЖДАНИ, А НЕ ДА ОСТОЯВА НЕПРЕКЪСНАТО НОВИ И НОВИ ПРИВИЛЕГИИ. ТЕ НЕПРЕКЪСНАТО ИСКАТ ПРИВИЛЕГИИ.
346
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АСЕН ВАСИЛЕВ СПУСНАТИЯ ОТ ЗАПАД ЕКОЛОГ И ФИНАНСИСТ ИСКАШЕ ДА ПРОДАДЕ И ИЗСЕЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ. ЕТО ТОВА Е ППДБ ВСИЧКО ДАВАТ ЗА ОЛИГАРХИЯТА И НИЩО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
345
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЛИЦЕМЕРИТЕ И ПОДЛЕЦИТЕ ДОШЛИ ДА ОГЛЕЖДАТ БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ КАК СЕ СЕКАТ, КАК СЕ СЪБИРАТ КЛОНИТЕ И ПРОЧИЕ, САМО ЧЕ ЛИЦЕМЕРИТЕ И ПХОДЛЕЦИТЕ ОТДАВНА СА СИ ИЗСЕКЛИ ПОЧТИ НАПЪЛНО ГОРИТЕ. НАПРАВИЛИ СА ОТ ГОРСКИТЕ СИ ЕКОСИСТЕМИ ЕКОКАТАСТРОФИ И ДОШЛИ ДА НИ СЕ ПРАВЯТ НА ЗАГРИЖЕНИ. АЙДЕ МАРШ КЪМ БРЮКСЕЛ ЛИЦЕМЕРИ И ПОДЛЕЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЛКОВА ИМ ПУКА И ЗА БЪЛГАРСКАТА ЛГБТИ ОБЩНОСТ.
344
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Непрекъснато по телевизията се вихрат лидерите на ППДБ а представителите на ЛГБТИ общността ги няма. Кой ги спира от телевизионни участия, ами най-вероятно самите лидери на ППДБ.
343
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естественото място на ЛГБТИ общността е в БСП, а не при фашистите, които реват и призовават за пиночет, за Адолф, рушат антифашистки паметници. ЛГБТ общност събудете сде и намерете партия, която справедливо ще защитава справедливите ви права, не лъжците от ППДБ.
342
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА БЕ КАКВО СТАВА С НАШИТЕ МНОГО РЕФЕРЕНДУМИ КОИТО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НЕ ДАВА И СЕ ПОДИГРАВА НА ПОДПИСИТЕ НИ...
341
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
иСКАТ ДА ОСИНОВЯВАТ ДЕЧИЦА, ТОГАВА МОЖЕ НО АКО ДВОЙКАТА Е ОТ МЪЖЕ ГЕЕВЕ ДЕТЕТО ДА Е МОМИЧЕ, АКО СА ЛЕСБО ДА Е МОМЧЕ. но защо ли те искат точно да осиновяват наобратно на логиката. НЕ Е ЛИ ПО-ВАЖЕН ИНТЕРЕСА НА ДЕТЕТО...
340
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ми се вярва да има 7000 *** у нас. Кой знае за какво са се подписали ако изобщо има подписи
339
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО СЕ ГОВОРИ НА МАСОНСКИТЕ СБИРКИ НА ППДБ - БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ДОРАЗПРОДАДЕ ДА НЕ ОСТАНЕ ЛЕВ ДЪРЖАВНО ИМУЩЕСТВО. ТОВА Е НАЙ-ВРЕДНАТА ПАРТИЯ В ИСТОРИЯТА НА ПРЕХОДА. АБСОЛЮТНИ КОРУПЦИОНЕРИ ВИДЯХТЕ ПУДЕЛА, АБСОЛЮТНИ ПОДЛЕЦИ ВИДЯХТЕ ЗАПИСА, АБСОЛЮТНО НЕКОМПЕТЕНТНИ ВИЖДАТЕ РЕЧИТЕ НА ПРО100 КИРО.
338
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои ЛГБТИ активисти съзнателно тикат общността към ППДБ, а там мнозинството са най-анти настроени и най-нетолерантни към ЛГБТИ, предвид пребоядисаното им комунистическо и/или фашистко минало. Тези ЛГБТИ активисти съзнателно предават интересите на своите съратници.
337
1
 
16
 
! Отговори
Емили тротинетката преди 1 месец
Айде 7000 розовки зайчета да се качат на тротинетките, и към дупките от където изпълзяха!
336
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изводът какъв е, че без пропаганда няма как да се присъединяват дечицата към тези общности ли, ами тогава наистина пропагандата на ЛГБТАБВГДЕЖЗИЙКЛМНОПРСТ... Е ВРЕДНА ЗАЩОТО МАНИПУЛИРА СЕКСУАЛНАТА ОРИЕНТАЦИЯ НА ХОРАТА. НАЛИ НИКОЙ НЕ ПРОПАГАНДИРА ХЕТЕРОСЕКСУАЛНОСТ В УЧИЛИЩЕ ЩО ЩЕ ПРОПАГАНДИРА ДРУГА СЕКСУАЛНОСТ?
335
1
 
30
 
! Отговори
Панелен пАвиАн преди 1 месец
Нямам нищо против хoмoсeксуалистите.Имам против обаче ЛГБTи активисти, които без изключение се държат, все едно са следващо стъпало на еволюцията, или, че откриването на изненадваща нова функция на дебелото им черво ги е надарила с мозък на Айнщайн...
334
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хетеросексуален===До 17 май 1990год. хомосексуализма съществува като диагноза/психическо разстройство/ в списъка на Международната класификация на болестите/МКБ/ на СЗО. До този момент хомото са ги лекували в специални клиники. След развихренето на джендъризма тези клиники са забранени,а медиците се наказват по специално сътворен за целта закон! Сега работят много клиники за смяна на биологичния пол,влючително и на деца!Родителите нямат право на възражение защото им отнемат децата!
333
0
 
29
 
! Отговори
ЛГБТАБВГ12345_=+/ преди 1 месец
Вижте живеем в демокрация. Не може 7000 човека да се налагат над 6 млн. Айде ако обичате регистрирайте си партия, явете се на избори с кампания, че ще прокарате ЛГБТ+-=/$%@! идеология в училищата и ще я направите новата религия на България, напишете си платформата, обявете я и ако народа ви избере, бъдете живи и здрави. Ама е така 7000 ... да си мислят, че ще се налагат само щото те така искат, ще ме хванете за шмайзера!