Оръжието, с което дете застреля баща си, няма предпазител

Криминалист: Обученията в системата на МВР се неглижират
13 авг 2024 09:49, Елка Василева
90
Оръжието, с което дете застреля баща си, няма предпазител
кадър: Нова тв

Оръжието, с което 7-годишно дете простреля смъртоносно баща си, е било без предпазител, тъй като е модел за професионалисти, обясни криминалистът Иван Савов.

Още по темата
По информация на Нова тв детето е използвало служебното оръжие на баща си, който е бил полицейски служител. Инцидентът е станал в сградата на поделение на Специализираните полицейски сили.

„По принцип на обученията е забранено да има външни лица. Сега обаче е лято и много хора си водят децата на работа, защото няма кой да ги гледа. Оръжието е било заредено. Когато се тренира срелба, оръжието се почиства и изпразва, преди да се отиде в това помещение”, поясни той.

По думите му обученията в системата на МВР се неглижират. Савов определи инцидента като нелеп и ужасен.

„Притежавам повече от едно законно огнестрелно оръжие. Имам 3 деца, случвало ми се е да го оставя на нощното шкафче, бидейки убеден, че те  знаят какво правят. Положил съм усилия да са компетентни и оръжията да не представлява интерес за тях. Две от децата ми са големи и са наясно, че когато имат желание да стрелят, ги закарвам на стрелбището. Малкият ми син е на 5 години и беше трудно да му обясня, че оръжието не е играчка и може да убие човек. Грешката при този случай е, че има предоверяване и оръжието е било заредено с патрон в патронника”, каза още криминалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Топ експерти в тая територия от първия *** до премиера. Затова сигурно сме се утрепали от просперитет...
47
2
 
6
 
! Отговори
ааа 2 преди 1 месец
"нАРОДА " е яко зле българският !
46
4
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Не обучението е виновно, а немърливоста. Баща ми винаги си е оставял оръжието на видно място, но нито аз нито брат ми го е пипал. Това е въпрос на възпитание. Много от сега служилите не са ходили в армията и не знаят прости правила. Например, че пушката гърми веднъж и празна.
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали уж оръжието не се преотстъпва на други лица, камо ли полицейско....маймуни...като даваш оръжие основна практика е да се провери дали е заредено..
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това П-Р-А-С-Е Иван Савов ще спре ли да обикаля студиата като цветарка?!
43
4
 
26
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 1 месец
МВР ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКРИТО И ПРЕОСНОВАНО.ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЕЛЕМЕНТАРНА ГРЕШКА НА СЕРИОЗЕН СЛУЖИТЕЛ.ТЕ СЕ МИСЛЯТ БЕЗНАКАЗАНИ И МОГАТ ДА ПРАВЯТ ВСИЧКО.ЖАЛКО.
42
2
 
19
 
! Отговори
ааа 2 преди 1 месец
и двете е ! простите хора обиковено са и нагли !
41
2
 
48
 
! Отговори
Това преди 1 месец
пистолета на нощното щкафче и децата, е тотално нарушение на ЗВВООБ. Този е или много tъп, или нагъл. Прокуратурата би трябвало да се самосезира!
40
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия дето се кефите, че човек е умрял, всичко се връща. На какво се радвате, че две малки деца остават без баща ли? Какъвто и да е бил човекът, бог да го прости, никое дете не заслужава такава съдба, никоя майка също! Дано се справят след такава случка. Ако детето наистина го е застреляло... не ми се мисли, да се изяждаш от вина цял живот, пълен ужас.
39
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този пък си оставял оръжието на нощното шкафче, а ние мислехме, че това с Борисов е изключение, оказва се практика в МВР, има три деца, едното на 5 години, чакаме да чуем къде си държи оръжието министърът, без който не можем
38
2
 
19
 
! Отговори
хехе преди 1 месец
всичко у БГ е ала - бала портокала - най-вече народа !
37
2
 
19
 
! Отговори
аааа 2 преди 1 месец
всичко у БГ е пълен таша***к ! от полицията до пркоратурата, съда , иконмиката и тн .....за голямо съжаление и народа е пълен таша2к за това и държавата му е на тоя хал !
36
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
криминалистът Иван Савов. - "Имам 3 деца, случвало ми се е да го оставя на нощното шкафче, бидейки убеден, че те знаят какво правят." и "По думите му обученията в системата на МВР се неглижират." Явно се отнася и за него .....
35
0
 
29
 
! Отговори
Сайга 12 преди 1 месец
Оръжиета е ГЛОК 17. Не знам точно коя генерация. Няма предпазител в класическия смисъл, на затворния блок. Това е доста опасен и неприятен пистолет за непрофесионалисти. Но за професионалите е може би най-предпочитаното оръжие от този клас. И за 7 годишно дете е почти невъзможно да издърпа затвора и да вкара патрон в патронника. В случая имаме нарушение на поне 2 закона и няколко инструкции. Но това си е трагедия, и не искам да ставам съдник на никого!
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
как така неглижират, нали незаменимият Стоянов е въвел железен ред
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пистолетът е Глок. Масово използван в Америка. Докато е в кобура е на предпазител, извадиш ли го е готов за стрелба.
32
2
 
15
 
! Отговори
смехххх преди 1 месец
навремето когато едни сърби поръчваха и правеха убийства у нас на разни босове нашенски казаха че бъгларската ПОЛИЦИЯ не става за нищо ....и че дори защитавали мутрите . дали досега се е променило нещо ?!?!?!?!? я познайте !
31
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що за хора сте бе!? Как може да пишете, че си го е заслужавал, знаете ли какво е малки деца да растат без баща, а майка им да се чуди как да се справи???
30
2
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 1 месец
Предпазителите на глок са няколко, но те пазят само от неволенизстрел при изпускане на оръжите. При натискане на спусъка, глок стреля. При макаров ударникът бива блокиран от предпазителя, който е на затвора. Това е по-добрият вариант.
29
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още един рамбовец, че го дават и по медии акъл да ръси. А според мен Дори и 20 г дете не би следвало да има достъп до личното му оръжие. А по малките въобще не трябва да му виждат оръжието, дори и когато го носи. Аматьори, а не силовици на които им е гласувано доверие.