Оръжието, с което дете застреля баща си, няма предпазител

Криминалист: Обученията в системата на МВР се неглижират
13 авг 2024 09:49, Елка Василева
90
Оръжието, с което дете застреля баща си, няма предпазител
кадър: Нова тв

Оръжието, с което 7-годишно дете простреля смъртоносно баща си, е било без предпазител, тъй като е модел за професионалисти, обясни криминалистът Иван Савов.

Още по темата
По информация на Нова тв детето е използвало служебното оръжие на баща си, който е бил полицейски служител. Инцидентът е станал в сградата на поделение на Специализираните полицейски сили.

„По принцип на обученията е забранено да има външни лица. Сега обаче е лято и много хора си водят децата на работа, защото няма кой да ги гледа. Оръжието е било заредено. Когато се тренира срелба, оръжието се почиства и изпразва, преди да се отиде в това помещение”, поясни той.

По думите му обученията в системата на МВР се неглижират. Савов определи инцидента като нелеп и ужасен.

„Притежавам повече от едно законно огнестрелно оръжие. Имам 3 деца, случвало ми се е да го оставя на нощното шкафче, бидейки убеден, че те  знаят какво правят. Положил съм усилия да са компетентни и оръжията да не представлява интерес за тях. Две от децата ми са големи и са наясно, че когато имат желание да стрелят, ги закарвам на стрелбището. Малкият ми син е на 5 години и беше трудно да му обясня, че оръжието не е играчка и може да убие човек. Грешката при този случай е, че има предоверяване и оръжието е било заредено с патрон в патронника”, каза още криминалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
как оръжието се е озовало в ръцете на детето? Какъв е този човек който така безхаберно се отнася към оръжието? Ей така стават трагедиите - от простотия и невежество. жалко и за двамата.
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В нашето село имахме едно здраво момче, работеше като тракторист. Но му писна и отиде в града да си търси работа. Понеже беше само с 8 клас неможа да си намери свястна работа и стана полицай. Винаги като видя полицай се сещам за него и си представям колко им е било трудно на всички полицаи да си намерят работа и затова са постъпили в МВР.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи застреляният прави така че малкият му син си играе с пистолет зареден с бойни патрони.Извинявайте ама баща му като отива на работа в районното в каубойски бар ли отива за да влиза с няколко оръжия с боен патрон в цевта ? Всички сме ходили в районното -еми не са толко драматични нещата та да ходят с по два заредени пищака и да се дебнат кой на кого ще пръсне главата първи.Седят си хората на бюрата пишат си документи.На кого е било нужно да ходи като рамбо. Очевидно нещо не е бил добре.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Винаги когато не се спазват инструкциите за безопасност се случва нещо фатално. За това са измислени тези инструкции. Когато нещо може да се случи, то ще се случи.
24
0
 
15
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
БЪЛГАРСКИТЕ професионалисти полицаи ги виждаме всеки ден какво предствляват ! 0 ,нула , зиро , нон ....иначе жалко за човека но глупостта и простотиятане прощава на никой ....а има мн такива хорица у нас за съжаление
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оръжието е Глок и има предпазител, журнали ожалени. Просто предпазителят е вграден в спусъка. Ясно е, че бащата е допуснал грешка. Всеки нормален човек с поне няколкостотин изстреляни патрона знае, че като си изстреляш пълнителя го вадиш, дърпаш няколко пъти затворния блок за да излезе патрона, ако случайно е останал такъв в цевта, и после правиш сейфти изстрел в земята на няколко метра напред за всеки случай. Бащата е сгафил.
22
1
 
17
 
! Отговори
54232 преди 1 месец
След 20 години този случай ще го разказват инструкторите на новобранците и никой няма да повярва
21
4
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Второто е пистолет ТТ. Няма предпазител,а предпазителен взвод. Но за да стреляш трябва да опънеш удърника,ако има патрон в цевта или да заредиш. Но и той е много мощен пистолет,по мощен от Глог .По всяка вероятност е станало с Глог тъй като стана много популярен сред леваците,дето се мислят за професионалисти
20
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Семейството са ми съседи, точно до нашия апартамент, никога не съм виждал нещо нередно при тях, било то за отношение, купони, проблемни ситуации и тн. Напротив, винаги са помагали с всичко, а децата... прекрасни. Нямам думи. Нямам си и на идея какво се е случило в действителност, само който е бил там знае, ама ***, дето пишат кой какъв бил и какво си заслужавал... всичко се връща! Гнус ме е от такива ***, добре че виреете само в интернет.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главният изпълнителен директор на МВР е за арест . А не да ходи да се поздравява и пъчи сред тези които го защитават. Защото е човек на Шиши. И не да обвинява пловдивския началник на МВР и да го съкращава. Не че и пловдивският началник не е виновен . Много нарушения са направени. Всеки да понесе отговорността си. МВР не е детска градина за да се водят деца там. Пълен абсурд!!!!
18
3
 
11
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Така е, системата и държавата са в анархия, вие си го избрахте, защото иначе е ерархия и диктатура, но не съдете така строго! Молете се и правете необходимото, за да не се случи и на Вас! Сигурно, всички които притежавате някакво оръжие сте перфектни и хич не го вадите от касата, а!? С автомобилите перфектни ли сте - маса нередности всеки ден?
17
5
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Първото за което се сещам е пистолет Глок .или винтовка Мосин. Тъй като дете няма как да стреля с Мосин,защото отката е много голям значи е Глок. Този пистолет не го предпочитам.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе той модела може и да е бил за професионалисти,ама тоя е бил пълен кухар,да си оставиш пистолета зареди и безнадзорен и той да попадне в ръцете на малки дете което незнайно какво е правило там!
15
2
 
18
 
! Отговори
776457446 преди 1 месец
Според мен трябва да се изключи версията за инцидент, щом го е убил на място с първия изстрел. Инцидент ще е ако гръмне към пода докато го разглежда. Изобщо ако наистина е било детето, как е решило да насочва пистолета към татко си, а не към някоя мебел, представете си какъв модел на подражание има вкъщи. Затреляният се е държал като гамен а уж трябва да дресира спецполицаи, майко мила. Стане ли някаква престрелка до вас на улицата бягайте от ченгетата и се
14
1
 
11
 
! Отговори
61 преди 1 месец
"Ама май няма законно оръжие бе предпазител" ... Има, има. Съществуват класове пистолети, където традиционното копче за предпазител липсва, и вместо това има вътрешни механизми за предотвратяване на случаен изстрел. Когато оръжието е в ръката и пръста е на спусъка, това не е случайно и оръжието трябва да е готово да стреля. Предпазителят е да не се дава оръжието на когото не трябва.
13
0
 
32
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Този ка.ун на снимката сам се дискредитира, като казва как и къде държи оръжието си понякога при наличието на цели три чав.ета в къщата. Ама двете вече били големи. Да, но и те някога са били малки, а той пак си е оставял оръжието понякога на нощното шкафче. И този пъ.пеш да обясни това на детето на убития си колега, което цял живот ще живее обременено, за огромно съжаление...
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Револверите по принцип нямат предпазител.
11
3
 
8
 
! Отговори
до минусите на 12 преди 1 месец
Е, правилно ви е писал 12 и защо му поставяте неодобрение?!! При Макаров сигурността е най висока, защото не само, че има предпазител, но и дори да поставите патрон в цевта, при поставяне на предпазител, чукчето полита напред и след снемане на предпазителя се иска сила върху спусъка, за да отиде назад, политне и произведе изстрел! Докато при други пистолети когато поставите предпазител, чукчето си остава в задно положение! А този няма и предпазител.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е все пак и от интелекта... но уви
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само една куха кука може да се върже на тая скалъпена история. Намерете кой е истинския стрелец!