Оръжието, с което дете застреля баща си, няма предпазител

Криминалист: Обученията в системата на МВР се неглижират
13 авг 2024 09:49, Елка Василева
90
Оръжието, с което дете застреля баща си, няма предпазител
кадър: Нова тв

Оръжието, с което 7-годишно дете простреля смъртоносно баща си, е било без предпазител, тъй като е модел за професионалисти, обясни криминалистът Иван Савов.

Още по темата
По информация на Нова тв детето е използвало служебното оръжие на баща си, който е бил полицейски служител. Инцидентът е станал в сградата на поделение на Специализираните полицейски сили.

„По принцип на обученията е забранено да има външни лица. Сега обаче е лято и много хора си водят децата на работа, защото няма кой да ги гледа. Оръжието е било заредено. Когато се тренира срелба, оръжието се почиства и изпразва, преди да се отиде в това помещение”, поясни той.

По думите му обученията в системата на МВР се неглижират. Савов определи инцидента като нелеп и ужасен.

„Притежавам повече от едно законно огнестрелно оръжие. Имам 3 деца, случвало ми се е да го оставя на нощното шкафче, бидейки убеден, че те  знаят какво правят. Положил съм усилия да са компетентни и оръжията да не представлява интерес за тях. Две от децата ми са големи и са наясно, че когато имат желание да стрелят, ги закарвам на стрелбището. Малкият ми син е на 5 години и беше трудно да му обясня, че оръжието не е играчка и може да убие човек. Грешката при този случай е, че има предоверяване и оръжието е било заредено с патрон в патронника”, каза още криминалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Профффессионалииист!
7
4
 
15
 
! Отговори
бл преди 1 месец
Да си беше останал с Макаров немаше да стане беля, ама дай да ползваме (сигурно) Глок щото е по така за професионалисти...
6
2
 
37
 
! Отговори
"Експертът" преди 1 месец
"Сега е лято и много хора си водят децата на работа"Е това е .Превърнахте МВР в забавачница.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Родителите забравиха да учат децата си, че "От играчка става плачка". Гордеят се да виждат как децата им пипат оръжие, насърчават това в едно умозабравено възгордяване и имаме този резултат.
4
2
 
25
 
! Отговори
Пряк ръководител преди 1 месец
На убития е Иван Елшишки,който беше сред уличените за полицейско насилие при протестите от лятото на 2020.Няма отърваване от Калин .ките на ГЕРБ.
3
0
 
36
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 1 месец
...пореден "криминалист", който открито признава, че не съхранява оръжието си по законно определения начин. И е убеден, че няма да бъде изхвърлен от системата за това си противозаконно поведение. Това е положението в българската полиция, насладете се на интелектуалното ниво...
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За детето това е било играчка. Полицаи и военни трябва да си оставят оръжията на работното място, не да ги мъкнат вкъщи. И сега имаме 7 годишен убиец. Травма за цял живот.
1
0
 
44
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Този *** си оставял оръжието на нощното шкафче и обяснил на децата си че това било опасно!Това е по опасно от това да караш пиян и дрогирн едновременно в насрещното на магистрала!И как се водят и учат деца да стрелят това е абсолютно безхаберие и малоумие и този се изживява на психолог!Незабавно такива трябва да им се отнеме не само оръжието ами и служебната карта и дисциплинарно уволнение от системата.И още повече това го казва в национален ефир за пример ли ?