Синдикат: Употребата на МВР в политически разговори влияе лошо

МВР не влияе на изборния процес, убеден е Станимир Миланов
13 авг 2024 12:46, Анисия Иванова
35

Полицаи от управленията на Вътрешното министерство протестираха в София заради натиска кой да бъде служебен министър на МВР. Отделни партии изразиха позиция това да не е Калин Стоянов. Номинираната за служебен премиер Горица Кажарева още не е избрала и обявила официално на кого ще възложи поста.

"Мантрата, че МВР влияе на изборния процес, е грешна. МВР е един от основните фактори за осигуряване на честни и прозрачни избори. Употребата му в политически разговори влияе лошо на служителите", коментира Станимир Миланов от Синдикат "Огнеборец" в предаването "България сутрин".

Той сподели, че идеята за следващ вътрешен министър, която изразяват от синдиката, е, че трябва да се поддържа високо ниво на социален диалог между ръководството на МВР и синдикатите. Важно е да бъдат осигурени необходимите средства за човешки ресурс, за материална техническа обезпеченост и безопасни условия на труд.

"Не може да останем безучастни след всички упреци. За закупуване и продажба на гласове Министерството не може да носи тази отговорност, която му я вменяват. Тези задължения не са само на Министерството на вътрешните работи. Вътрешният министър има задължения за осигуряване на средства, налагане на адекватни политики, защита на населението при бедствия и пожари", каза Миланов пред Bulgaria ON AIR.

Миланов обобщи и ситуацията с пожарите в страната.

Вчера в горски масив в Община Вършец е получен сигнал за пожар. Пожарът е погасен, но има пострадали пожарникари. Противопожарен автомобил се е преобърнал. Остава бедственото положение в Община Харманли. Пожарът гори между селата Коларово и Изворово. В Община Брезово - Дондуково и село Златосел, има 11 екипа и два хеликоптера. Късно следобед беше локализиран, но 400 дка гора са изгорели. В Рила, в района на Самоков, 450 дка са изгорели. На метри от къщите в село Алино е спрян друг пожар и е локализиран. Остава драмата със Славянка на българо-гръцката граница.

"Имаме нужда да завали дъжд и да спаднат температурите. Справяме се, доколкото можем. Лошото е, че природата не е на наша страна. В Гърция положението също е критично заради метеорологичната обстановка", добави Миланов.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: МВРпожариBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СлужителЕТе в МВР са докарани на кила , от-до !Изпълнен е планът за килограмите .
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук имаме по-важен проблем от политическия. Знаят ли служителите на МВР да боравят и охраняват оръжието си? Щом 7 годишно дете може да го докопа, то можеше да стреля не в безотговорния си баща, а да излезе на улицата да се похвали пред другарчетата. Просто няма думи, които да обрисуват това безобразие. А този нискочелник взел да държи проповеди.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма смисъл да ни показвате алкохолиците от МВР по телевизията за да говорят глупости. Бойко да смени узото с ракия.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледаме какви ''КАДРИ'' са в МВР , майка плаче !!!!!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ФЪФ МВР са полититически назначения , от КОЛИБАР и нагоре !
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УПОТРЕБАТА НА МВР КАТО ЧАСТНА АРМИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ Е ЛОШО. ТОВА Е ДИКТАТУРА. БИВШИЯТ ДИКТАТОР ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН КАТО ЧАУШЕСКО.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Калин С. , от коя политич. партия е НАЗНАЧЕН ?????ВСИЧКИ ''ГОРЕ'' , са политически НАЗНАЧЕНИЯ от герб ... , личи си по ''професионализЪмЪ'' им , Калинка до Калинка !Но както казва ЕДИН : И това ще мине ...
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗАЩО ЕДНА ЧЕТВЪРТ ОТ ДЕПУТАТИТЕ НА ГЕРБ СА БИВШИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР? КОЙ ИМ Е ОБЕЩАВАЛ ЧЕ АКО СЛУШАТ ЩЕ ГИ НАПРАВИ ДЕПУТАТИ?
4
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
това което направи това лице,наричащо се министър на вътрешните работи,Е ВЪРХА НА ПРОСТАЩИНАТА,СЕЛЕНДУРЩИНА,ДИВАЩИНА И НЯМА МЯСТО ВЪОБЩЕ ВЪВ СТРУКТУРИТЕ НА МВР
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е работа на синдиката да прави такива изказвания, МВР не може да е държава в държавата. Целта на МВР не бива да е забогатяване на служителине та МВР.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МВР ТРЯБВА ДА СЕ РЕФОРМИРА ЗАЩОТО В МОМЕНТА Е ПОЛИТИЧЕСКО НА ГЕРБ
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошо лошо колко да е лошо :)))