Калин Стоянов не е получил покана да бъде министър

Това каза той пред журналисти
Обновена: 14 авг 2024 18:50 | 14 авг 2024 18:37, Стела Стоянова
65
Калин Стоянов не е получил покана да бъде министър
Снимка БГНЕС, архив

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов не е получил покана да бъде министър в следващия служебен кабинет. Това каза той пред журналисти в Копривщица. Стоянов е в града, за да открие възстановения Участък „Полиция“. По-рано днес номинираната за премиер Горица Кожарева бе на среща в Министерството на вътрешните работи, където бе посрещната от министър Калин Стоянов.

Около обяд по нейна инициатива беше проведена среща с професионалното ръководство на министерството, уточни Калин Стоянов и добави, че на тази среща той и останалите членове на политическия кабинет не са присъствали. Доколкото разбрах, Кожарева е изслушала абсолютно всеки областен директор поотделно за това какво е постигнато, какви са резултатите, какви са проблемите и евентуално начините за тяхното решение, каза той.

Непосредствено след срещата с професионалното ръководство, бъдещият служебен министър-председател поиска среща и с политическото ръководство, там бях аз и тримата заместник-министри, посочи още Калин Стоянов. По думите му срещата е професионална. Изискаха се някои допълнителни анализи и справки, които ще бъдат предоставени в следващите дни, поясни министърът.

Не съм получил покана, водени са разговори предимно с професионалното ръководство, каза той пред БТА в отговор на въпрос дали е получил покана да участва и в следващия служебен кабинет.

Извършват се множество претърсвания на различни адреси както в София, така и в страната, допълни служебният министър на вътрешните работи на въпрос за акция в имоти, за които се твърди, че са свързани с Румен Гайтански.

Това, което знам, не е много. В днешния ден колегите, предимно от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност", както и жандармерията, и Областна дирекция на МВР в Кърджали, оказват съдействие на колегите от Комисията за противодействие на корупцията, посочи Стоянов.

Извършват се множество претърсвания на различни адреси както в София, така и в страната. Реално подпомагаме дейността на комисията с извършването на тези процесуално-следствени действия, добави министърът.

Попитан за какво е тази акция, Стоянов отговори, че това, което той знае, е във връзка с кредит, отпуснат преди години. Става въпрос за около 150 млн. лева, уточни той, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: МВРКалин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
4
 
! Отговори
И ВСЕ ПАК преди 1 месец
Лена общата ще лежи в затвора
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой да е изненадан? Този хайван го плюят и дъвчат от месеци, много неудобен им е, а и май не е сговорчив. Пък и не поддава на влияние
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да получи покана за какво? За съсипването на МВР? За обръщането му в частно дружество по интереси и по тормоз на населението? Звучи твърде глупаво за да е истина, но Калин явно на това се надяваше.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако съм на мястото на Калин Стоянов ще се откажа да си цапам ръцете с на Денков копието премиер. Но добре, че не съм.
39
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
4 ГОДИНИ НЯМА ДЪРЖАВА ШАЙКАТА ШАРЛАТАНИ УПРАВЛЯВА ЕДНОЛИЧНО
38
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде на село!!!
37
7
 
3
 
! Отговори
Дива свиня преди 1 месец
Щото ще получи покана за редовен кабинет.
36
6
 
14
 
! Отговори
Рут преди 1 месец
Не е получил покана за министър? Страхотна новина!Вие нормални ли сте!Този бандит няма и да получи такава!Просто е и некадърен да управлява и ръководи МВР . Олицетворение на посредствеността,даже и глупостта!
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КИРО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА ЗАДКУЛИСНО И ДАЖЕ НЕ СЕ КРИЕ ЗАТОВА ИЗХВЪРЛИХА ГЛАВЧЕВ ШАРЛАТАНИЯ В ДЕЙСТВИЕ ДЪРЖАВА НЯМА ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ САМО ШАЙКА ШАРЛАТАНИ
34
2
 
2
 
! Отговори
Господин за един ден преди 1 месец
Палачи дете, бааащати е невинен!
33
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинке, отлитай, няма да липсващ на никого. А в нормална държава, всичките милиционери, отишли на политически 'протест' също отлитат. За съжаление в мутроландия на ОПГ-то буци-шиши, това няма как да стане.
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минаха 5 минути. А сега не е ли получил вече покана?
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинчо - единствена опора на биещото сърце на Партията. Всеки милиционер - с икона на Калин у дома.
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кой му дреме, за смешният плач на една куха калинка, но всички милиционери участващи в това политико/ мафиотско мероприятияе , трябва да бъдат уволнени !
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутрите от Делтагард дойдоха ли да подсилят протеста?МВР много добре работи с тях. И те много добре работят с МВР, когато трябва да бъдат бити противници на Гешев, Буци и Дебелото.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС-ГЕРБ владеят МВР, затова печелят изборите! Никой от МВР не противодейства на купуването на гласове и корпоративтия принудителен вот! Изчезнаха 300 000 гласа за ПП-ДБ на предните избори. Моят глас не беше отчетен, не ми излезе разписка от машината и вота ми за ПП-ДЦ не беше отчетен!!!! ГЕРБ-ДПС са измамници!!! Печелят изборите само с измама и фалшификации!!! Именно ГЕРБ-ДПС правят Ала-Бала с машините и ЦИК са техни хора, и социологическите агенции. ГЕРБ-ДПС подслушват ПП-ДБ нерегламенгирано! Това е незаконно и незабавно трябва да бъдат арестувани, дисциплинарно уволнени и съдени. Ама и Сара
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милиционерите участвали в протеста трябва да бъдат дисциплинарно уволнени и арестувани. Също и организатора, който се кри в Зайчарника в Банкя.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаме си успял министър! Не успя да да спре купуването на избори, не успя да купи пожарни и да загаси пожарите, но купи на МВР 350 BMW-та. И да, всяко назначение в България, което не е на Пеевски и Борисов се смята за политическо. Назначенията на Пеевски и Борисов не са политически, защото смятат че държавата им е тяхна бащиния.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калин Стоянов само лала по медиите като артист от Большой театър...Некадърник!!!
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не си спомням по npoZ милиционер да е бил министър.Да не говорим, че има десетки разследвания за него за участие на трафик, контрабанда и рекет.Само Бойко Тиквата и Делян Сви нята си го харесват. Защо ли ?