Кредитът от 150 млн. лева на Вълка е необезпечен и несъбираем

Това каза Росен Карадимов
14 авг 2024 19:37, Стела Стоянова
114
Кредитът от 150 млн. лева на Вълка е необезпечен и несъбираем
Снимка БГНЕС, архив

Кредитът от близо 150 млн. лева, даден от Българската банка за развитие (ББР) през 2019 година на "Роудуей Кънстракшън", е необезпечен и несъбираем.

Това каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

"През 2019 година Банката за развитие отпуснала един много голям, практически необезпечен кредит за близо 150 милиона лева на "Роудуей Кънстракшън". Когато новият Надзорен съвет на Българската банка за развитие (ББР) започна работа през 2022 година, първото нещо, което направихме, беше да поискаме пълна информация за този кредит и да направим анализ за действията на предишното ръководство на банката, назначавано от Кирил Петков като служебен министър на икономиката", каза Карадимов.

Той е председател на Надзорния съвет на ББР от ноември 2022 г.

"Няколко пъти ясно заявих, че за една година не са предприети никакви действия по този кредит, въпреки публични изявления в аванс. Затова Надзорният съвет поиска подробен отчет, по дни и по часове, за действия по този кредит", подчерта министърът.

БГНЕС припомня, че преди дни Антикорупционната комисия съобщи, че разследва безстопанственост и присвояване в ББР за отпуснат кредит за над 148 млн. лв. Проверява се как част от кредита, даден от банката на фирма, свързана с Гайтански, е отишла за погасяване на банково задължение на „ТЕЦ-Варна”, съобщиха от комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: кредитРумен Гайтански
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
8
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 месец
Всички откраднати милиарди от българските граждани са несъбираеми ! Както и никой от крадците не е в затрвора и няма да бъде! А ще си харчи в чужбина откраднатите милиарди и ще се присмива на бай Пешо , с кърпените чорапи !!! Простият бълг. народ , с неговото овчедушие докара тази шайка на власт и ще си тегли от глупостта .
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато гледаш в мен изгарям, пепелта блести от жарава. И знам, че твойто сърце отварям, като феникс пак любовта ще раздавам.
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я му конфискувайте имотите!!---Верваш ли, че хората дето успешно пият българска кръв от 30 години ще са допуснали грешката държавата лесно да им конфискува парите?
59
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
МВР скоро постигна голям успех. След проведена операция беше заловен голям пристъпник, дядо варящ ракия. Как смее този старец? Казанът и ракията са конфискувани! Какво значи да се занимават с почтени граждани Вълци, Лисици, Мавродиевци и др. подобни, които са окрали стотици милиони? Това не са кражби, а подаръци. Смело напред българска полициьо и прокуратуро, има толкова казани и баби продаващи незаконно китки магданоз, копър, чубрица и подобни.Действайте.....!!!
58
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така несъбираеми?Я му конфискувайте имотите!!
57
0
 
22
 
! Отговори
Stamen преди 1 месец
Хората, ръководили ББР през 2019 г. нямат ли си имена?
56
6
 
16
 
! Отговори
До52 преди 1 месец
А, Кирчо ти е виновен. Не е виновен, който е дал 150 млн. лв, а Кирчо, така ли? Тия пари са дадени със знанието на Борисов.
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е кабинетът на Киро, а на Бойко. Те са баджанаци или както там се казва като таковаш една и съща жена (И.Б.). До преди да му съборят хижата с Бойко бяха доста близки.
54
2
 
17
 
! Отговори
До36 преди 1 месец
Прокуратурата в Бг се занимава с кражбата на 15 лв. Вкарва в затвора беззащитни жени като Иванчева и съсипва живота и здравето им. Който е присвоил 150 млн.лв, прокуратурата го покровителства. Нищо няма да направят на Вълка и Мавродиев.
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай Цецу КТБ-то крадна 5 милиарда.... Вълка що да не крадене 150 милиона :)))
52
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирил бил казал, ми той много лъжи каза но нито видяхме 8 милиарда дето уж били крадени, нито е направил нещо за ББР само плямпа, резултат 0 то и затова на изборите тепърва ще си го получи заслуженото!
51
10
 
7
 
! Отговори
БРАВО ПЕЕВСКИ.... преди 1 месец
АЙДЕ ДА ВИДИМЕ СЕГА КИРЧО КВИ ГИ Е ВЪРШИЛ , КАТО СМЕНИ ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НА ББР....ХАХАХАААА........ИСТИНАТА ---- БУХАЛКА ЛИ Е ...ХАХАХА
50
0
 
20
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
Ей, вие сте държавата сега, какво значи "няма какво да се направи"? Ми стискаш вълка за каишката с другите му фирми да пошне дс губи милиони от глоби и проверки, запопваш дела срещу него (няма как да е чист), набутваш го в панделата и че върне кредита заедно с лихвите! Подвеждаш ръководството под отговорност и ги набутваш в една килия с Вълка!
49
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
25 Кирил Петков смени цялото ръководство на ББР и си мълча за всички далавери в нея. ПП,ДБ дори сътвориха нови, които тепърва ще излязат наяве.
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
32 Ударът на Пеевскифе добър и необходим, независимо кой и кога го прави.
47
4
 
16
 
! Отговори
Гербав хаос преди 1 месец
От далаверите на Боко само гербав хаос блика. Заеми за милиони без документи, тец-ве на Доган с милиони задължения. Само в чекмеджето му няма хаос
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още през 2021г прокуратурата е уведомена и са пратени всички документи, но защо тя не предприема нищо мисля че на всички е ясно,защото е на къса каишка при Бойко и Делянчо
45
1
 
17
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
От банката твърдят, че били измамени, документите били наред, но...Кой току-така може да излъже една банка, камо ли за милиони? И на кого ги разправят тия? Нелегалният дом за стари хора в Банкя пък бил на някакъв висш чиновник или май по-скоро е дупетатин, приближен най-вероятно на Буцито. Иначе кой би се осмелил под носа му да си разиграва коня в центъра на Банкя, като печели от старец месечно по 3-4 бона? Супер анархия в територията ни. Държава няма.
44
1
 
8
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
От банката твърдят, че били измамени, документите би наред, но...Кой току-така може да излъже една банка, камо ли за милиони? И на кого ги разправят тия? Нелегалният дом за стари хора в Банкя пък бил на някакъв висш чиновник или май по-скоро е дупетатин, приближен най-вероятно на Буцито. Иначе кой би се осмелил под носа му да си разиграва коня в центъра на Банкя, като *** от старец месечно по 3-4 бона? Супер анархия в територията ни. Държава няма.
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия си правят подаръци за рожден ните дни утре мутрата може да подари за рождения ден на Вълка на кой курорт с крепостните селяни да, роботят за него