Кредитът от 150 млн. лева на Вълка е необезпечен и несъбираем

Това каза Росен Карадимов
14 авг 2024 19:37, Стела Стоянова
114
Кредитът от 150 млн. лева на Вълка е необезпечен и несъбираем
Снимка БГНЕС, архив

Кредитът от близо 150 млн. лева, даден от Българската банка за развитие (ББР) през 2019 година на "Роудуей Кънстракшън", е необезпечен и несъбираем.

Това каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

"През 2019 година Банката за развитие отпуснала един много голям, практически необезпечен кредит за близо 150 милиона лева на "Роудуей Кънстракшън". Когато новият Надзорен съвет на Българската банка за развитие (ББР) започна работа през 2022 година, първото нещо, което направихме, беше да поискаме пълна информация за този кредит и да направим анализ за действията на предишното ръководство на банката, назначавано от Кирил Петков като служебен министър на икономиката", каза Карадимов.

Той е председател на Надзорния съвет на ББР от ноември 2022 г.

"Няколко пъти ясно заявих, че за една година не са предприети никакви действия по този кредит, въпреки публични изявления в аванс. Затова Надзорният съвет поиска подробен отчет, по дни и по часове, за действия по този кредит", подчерта министърът.

БГНЕС припомня, че преди дни Антикорупционната комисия съобщи, че разследва безстопанственост и присвояване в ББР за отпуснат кредит за над 148 млн. лв. Проверява се как част от кредита, даден от банката на фирма, свързана с Гайтански, е отишла за погасяване на банково задължение на „ТЕЦ-Варна”, съобщиха от комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: кредитРумен Гайтански
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джон Готи и Вито Дженовезе босовете на италианскиата мафия и много други като тях умират в затвора а нашите не могат да ги вкарат там хаха няма такава държава
41
4
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
То НЯМА ЗНАЧЕНИЕ дали Бойко и Делянчо са знаели за заема, защото те НЕ СА ОВЛАСТЕНИ ДА СЕЗИРАТ ПРОКУРАТУРАТА, А САМО НАДЗОРНИЯТ СЪВЕТ НА ББР, КОЙТО НЕ ГО ПРАВИ ПОНЕ 2 И ПОЛОВИНА ГОДИНИ. ЗАЩО ТАКА, А?
40
8
 
1
 
! Отговори
Дива свиня преди 1 месец
Е кво е виновен Румбата в случая не разбирам? Че ходят и да му ровят в гаража и домовете без негово присъствие. Направо мога да осъдя ровачите че са ме ограбили в такъв случай.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а студения резерв на Доган от 50 млн., кой го даде, можеше ли нещо да стане в България без одобрението на премиера борисов, според когото тогава имало ред а сега е хаос
38
3
 
11
 
! Отговори
Румен Вълка преди 1 месец
Ще ме хванете за макаритв, сега си харча милионите в Дубай
37
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Пеевски. Истински разкрития, а не менте борбата на Просто Киро и Пинокио. Проглушиха ни ушите с опорките си, че тяхната корупция трябвало да замени чуждата корупция.
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАК ТАКА НЯМА ДА ИМА ОСЪДЕНИ ЗА ТАЗИ ОТКРОВЕНА КРАЖБА ?!? НЯМА ЛИ ПРОКУРАТУРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА?!? Как за неплатена 1 вноска към мобилен оператор колекторските фирми те гонят и СЪДЯТ до дупка и си вземат парите?! А тук ?!
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кумчо Вълчо и Червената Мавродийка избягаали на остров Бали.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата Италия си има мафия а мафията, в България си има държава това дори Ескобар не е могъл да го постигне ами *** народ сме затова
33
4
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 1 месец
ТОВА НА КИРЧО И ДОГИ, ПО ПРИЯТЕЛСКА ЛИНИЯ. Помагат си друзата!
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Удар на Пеевски е тази афера. Поне извади на светло част от чудовищната корупция, за която само слушаме. Ето така се крадът едни 150 милиона на българския данъкоплатец от бай Доган. И сега, естествено, никой няма да е виновен и да лежи в затвора. Кучетата си лаят
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И това всичко става по времето на Бойко 2019г. и назначения от него управител Мавродиев, главно действащо лице и при фалита на КТБ! Бойко и гербавите са в основата на мафията в България и заедно ДПС не дават на държавата да се развива. Нали никой не вярва че Бойко и Делянчо не са знаели за тази кражба на нашите пари, защото тези 180 млн са от джоба на всеки българин, както и 4 500 000 000 лв откраднати от КТБ и Булгартабак който Бойко подари на Делянчо, всичко това са наши пари . И за това 11 г
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Капо ди тути капи Вито Дженовезе ряпа да, яде пред нашите мафиоти
29
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро пак смята да се измъкне по терлички от тая каша с НЕГОВИЯ надзорен съвет в ББР, който НЕ е изисквал Поне 2 ГОДИНИ никакво връщане на заема, смята че с АЛА БАЛА ПАК ЩЕ НИ ЗАМАЖЕ ОЧИТЕ. КАКЪВ НАГЛЕЦ! МОЖЕ И ДА НЕ ГО ОСЪДЯТ, НО НАРОДЪТ НЕ Е ***, КАКТО ТОЙ СИ МИСЛИ!
28
0
 
14
 
! Отговори
150 милиома преди 1 месец
Потънала в нечие чекмедже. Наши пари.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по времето на Орешарски, когато пеевски и борисов щяха взаимно да се убиват, медиите излязоха с информация, че пеевски има 150 млн. необезпечен кредит в КТБ, после борисов се върна и замлъкнаха
26
1
 
10
 
! Отговори
Кире преди 1 месец
Подаръци ще има за всички от сърце. На Боцито процента да си върви, а след него потоп.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това, не беше ли банката на Герб после я взеха Киро и Ленчето
24
1
 
18
 
! Отговори
Пачките на Боко преди 1 месец
Заемът е отпуснат от кабинета Борисов_3 и шеф на ББР Мавродиев. Вълка и Боко са авери още от времето като и двамата бяха в СИК.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди две седмици някой каза, че Гайтански е чест гост в сараите на Доган. Явно са обсъждали, как са замажат милионните кредити, пардон, кражби от ББР и не само.