Протест и контрапротест в спор за пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация

По-рано днес президентът не наложи вето на приетите в НС промени
15 авг 2024 19:25, Красимир Ангелов
349
Протест и контрапротест в спор за пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация

Два демонстрации се провеждат успоредно в „триъгълника на властта“ в центъра на София.

Пред президентството протестът е против законовите промени, забраняващи пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация и e с искане президентът Румен Радев да наложи вето на измененията. По-рано днес държавният глава не наложи вето на спорната поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, която забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения".

Утре текстът ще бъде обнародван и ще влезе в сила, сочи съдържанието на "Държавен вестник" за 16 август.

Протестът е под надслов "Вето на закона на омразата"
, и протича при изключително засилено полицейско присъствие.

Другата демонстрация, организирана от „Възраждане“, е пред сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1 и е в подкрепа на промените под надслов „НЕ на джендър пропагандата! Да на нормалността!".

"Смазахме  джендър идеологията в България, това е голяма победа на „Възраждане“. В интерес на истината бях подценил тази зараза. Американското посолство финансира хомосексуална пропаганда на децата ни в училищата. Обучавали са лекари и учители как да работят с ЛГБТ хора и с детската ЛГБТ общност. Искам да попитам - къде в закона е регламентирано наименование детска ЛГБТ общност?  Те вече говорят за гей деца… Няма никаква общност, извън семейната и само техните родители  до 18 годишна възраст на децата могат да решават.

Радвам се, че на всички НПО-та, финансирани от Америка за България, им отнехме работната среда. Те в момента се опитват да го изкарат, че е закон на омразата и забрана на ЛГБТ хората - никой нищо не ви забранява, освен че не искаме с нечистите си ръце да сеете гнусната си пропаганда върху децата ни, които посещават училища и детски градини", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов във видеообръщение в социалните мрежи.
 
Държавният глава Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с което е изразил отношението си към тях, съобщи по-рано днес прессекретариатът на президента.

Забрана за пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин – пряко или косвено, в системата на образованието на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната, прие парламентът миналата седмицата. Това се случи с гласувани на две четения в едно заседание промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от парламентарната група на „Възраждане“.

"Нетрадиционна сексуална ориентация" са различни от общоприетите и заложените в българската правна традиция схващания за емоционално, романтично, сексуално, чувствено привличане на лица от противоположни полове", записа Народното събрание.

Текстът подкрепиха 135 депутати, против бяха 57, а осем се въздържаха.

В понеделник 7038 подписа от граждани и 76 неправителствени организации бяха внесени в администрацията на президента, с искане държавният глава Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Инициативата е на Фондация „Будителките“ и Младежка ЛГБТ организация „Действие“.

Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Майкъл О'Флеърти заяви в понеделник, че е "дълбоко обезпокоен" от приетия миналата седмица от българския парламент закон срещу "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата и призова президента Румен Радев да не го подписва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Протести на явни и прикрити п.д.рунгели. И едните и другите не са със света. Да ги оставят да се избият взаимно.
195
4
 
23
 
! Отговори
Комитов преди 1 месец
Виждаме как запада погазва най- малката и най важната градивна единица на човешкото общество - семейството ,,,и поради тази причина почва да гние отвътре ,,,,,ясно ече трябва да намалим населението но с Ковида не беше лош опита ..,,вън наглите 7000 човека от училищатание нормалните сме 6000000
194
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АНОНИМЕН 007 Господ няма, приеми го. Живееш кратко, смъртен си. Но си се оставил други да ти диктуват кое е добро и кое е лошо.
193
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До МАЙКА Нали искахте да върнат дъгата на децата. Сега пък защо детето имало ветрилце с цветовете на дъгата. Изтрещяли хора. Деца с цветни вертила, ти да видиш.
192
3
 
4
 
! Отговори
JJIvanov Douser преди 1 месец
Внимание експерти да огледат тежко ТРАЙНО НЕЛЕЧИМО увредени милиони БЪлгари и БЪлгарки от наглло престъпни дигитално хологрмани оръжия лепени на предни стъкла на автомобили НЕЗАКОННО. . Вижте на видео клипове девойки говорещи пред камери. Виждат се тежки увреждания на главите . Увредени са главен мозък и строго специфични зони на централна нервна система. ПОдобни по тежки увреждания имат цивилни от МВР по време на МАЗНИ пресконференции на КАлин Стоянов..ЗАКОНЪТ /ЗДП 1969 ЗАБРАНЯВА ЛЕПЕНЕТО
191
3
 
3
 
! Отговори
AI victims BG преди 1 месец
ВНИМАНИЕ експерти да огледат тежки увреждания на точно специфични дялове на главен мозък на протестиращите. Вероятно терористи са ги увредили с ИЗкуствен интелект терор.. Подобни са снимани отлично по време на дирижирани протести в СЛовакия..
190
2
 
34
 
! Отговори
Гневен Българин преди 1 месец
Единственото хубаво нещо от години насам, което политиците са направили!Вижте как към зададен въпрос към "тези", какво им се ограничава, те нямат отговор и повтарят само "демокрацията, правата, демокрацията, правата"...Излиза, че ако някой твърди, че е щраус, го вкарват в лудница, когато обаче мъж твърди, че е жена или обратното, му дават права...Болен народ...
189
2
 
7
 
! Отговори
Затвор за депутатите преди 1 месец
Experts must to make tests about .Внимание експерти да направят анализи къде е скрил над 500 000 000 ограбени от КТБАНКА ДИЛЯН ПЕЕВСКИ И Компания от ДПС.. Вижте записи на показания по време на ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ ..
188
3
 
34
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Ясно се вижда, че проевропейците са девианти, търсещи лична изгода чрез насаждане на разделение и противопоставяне в обществото. Браво на Радев!
187
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забранена е пропагандата на обратните и това е правилно! Те искат да влязат в час и на детето ми да обясняват как го прави мъж с мъж и жена с жена. Или то с то. Ще взема една тояга и ще ви изправя ориентацията. И имат наглостта да протестират, че имали право да го правят.
186
1
 
38
 
! Отговори
явно преди 1 месец
ППДБ явно са обратттни.
185
1
 
61
 
! Отговори
Антидегенерат преди 1 месец
Системата ги убивала. Как точно? От какви права сте лишени драги миПедеруги? Изброете ги ако можете. Кой и с какво ви нарушава правата? Кой ви спира да си бъркате по дуппкитте? И защо е необходим протест за нещо толкова елементарно - да се спре с пропагандата на пошлите ви мераци и психичноболните ви амбиции. Нима би било нормално и децата да се заразят с тая ваша проказа?
184
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е ЕДИНСТВЕНОТО добро нещо дошло от политиците ни през последните 35 години. Браво на Възраждане. Каквито и да са това е огромна стъпка напред за опазване на децата ни. Искаме смърт за еврогеюфщината (като движение) и нормално развитие на децата и обществото. Едно 5 годишно дете трябва да играе и се развива нормално, а не да му се внушават сатанистки извергщини.
183
10
 
5
 
! Отговори
Каскетя преди 1 месец
А ве защо някои от таз убитаци, дето системата ги убивала носят плакати "славу Путину" ?
182
5
 
38
 
! Отговори
Да изпомпим преди 1 месец
Запрятайте ръкави да изпомпим и пресушим мазното мръсно блато на либерастията и джендеращината и да изхвърлим тези мътни води обратно там от където ни ги дадоха, а именно западна Европа и ФАЩ.
181
3
 
24
 
! Отговори
Бой преди 1 месец
С вили, с колове! Кой с каквото намери бой по либерастията.
180
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За пореден път, твърдението ми че копейките са фейсбук извратеняци се доказва. Мразят джендърите, мразят и запада, ама по цял ден са у фейса и дават акъл, а на протеста шепа дърводелци => какви са? Пeдaли, сър!
179
26
 
3
 
! Отговори
Содомит преди 1 месец
Победата ще бъде наша.Хетеросексуалните ще бъдат разбити.Да си хомо ще е задължително.
178
2
 
34
 
! Отговори
Долу преди 1 месец
Долу мръсните ръце от децата !
177
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами браво на възраждане,не вярвах че това може да мине,но казаха и го направиха.