Протест и контрапротест в спор за пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация

По-рано днес президентът не наложи вето на приетите в НС промени
15 авг 2024 19:25, Красимир Ангелов
349
Протест и контрапротест в спор за пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация

Два демонстрации се провеждат успоредно в „триъгълника на властта“ в центъра на София.

Пред президентството протестът е против законовите промени, забраняващи пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация и e с искане президентът Румен Радев да наложи вето на измененията. По-рано днес държавният глава не наложи вето на спорната поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, която забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения".

Утре текстът ще бъде обнародван и ще влезе в сила, сочи съдържанието на "Държавен вестник" за 16 август.

Протестът е под надслов "Вето на закона на омразата"
, и протича при изключително засилено полицейско присъствие.

Другата демонстрация, организирана от „Възраждане“, е пред сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1 и е в подкрепа на промените под надслов „НЕ на джендър пропагандата! Да на нормалността!".

"Смазахме  джендър идеологията в България, това е голяма победа на „Възраждане“. В интерес на истината бях подценил тази зараза. Американското посолство финансира хомосексуална пропаганда на децата ни в училищата. Обучавали са лекари и учители как да работят с ЛГБТ хора и с детската ЛГБТ общност. Искам да попитам - къде в закона е регламентирано наименование детска ЛГБТ общност?  Те вече говорят за гей деца… Няма никаква общност, извън семейната и само техните родители  до 18 годишна възраст на децата могат да решават.

Радвам се, че на всички НПО-та, финансирани от Америка за България, им отнехме работната среда. Те в момента се опитват да го изкарат, че е закон на омразата и забрана на ЛГБТ хората - никой нищо не ви забранява, освен че не искаме с нечистите си ръце да сеете гнусната си пропаганда върху децата ни, които посещават училища и детски градини", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов във видеообръщение в социалните мрежи.
 
Държавният глава Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с което е изразил отношението си към тях, съобщи по-рано днес прессекретариатът на президента.

Забрана за пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин – пряко или косвено, в системата на образованието на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната, прие парламентът миналата седмицата. Това се случи с гласувани на две четения в едно заседание промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от парламентарната група на „Възраждане“.

"Нетрадиционна сексуална ориентация" са различни от общоприетите и заложените в българската правна традиция схващания за емоционално, романтично, сексуално, чувствено привличане на лица от противоположни полове", записа Народното събрание.

Текстът подкрепиха 135 депутати, против бяха 57, а осем се въздържаха.

В понеделник 7038 подписа от граждани и 76 неправителствени организации бяха внесени в администрацията на президента, с искане държавният глава Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Инициативата е на Фондация „Будителките“ и Младежка ЛГБТ организация „Действие“.

Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Майкъл О'Флеърти заяви в понеделник, че е "дълбоко обезпокоен" от приетия миналата седмица от българския парламент закон срещу "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата и призова президента Румен Радев да не го подписва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Либерастията трябва да бъде смазана на всяка цена, в противен случай, тя ще ни унищожи буквално. Стига вече отстъпки, стига вече мекушавост, трябва да се действа твърдо.
175
0
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
7038 подписа, умножени по 20 (лева) - за някои това са жълти стотинки, но дори и при това условие не са успели да съберат много подписи. Дано си направят изводите.
174
1
 
11
 
! Отговори
THE BEST преди 1 месец
Браво на Президента! Наистина добър закон... Обаче , според мен всичката какафония е излишна .. Цялото това нещо - да се приема закон и да се правят протести и вето и т.н. И причината е една - ИНТЕРНЕТ... Сега да не кажете, че децата нямат телефон или компютър.... Но все пак нека има закон , щом така сте спокойни...
173
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пендерастите от всякакъв пол нещо не оценяват това, което се прави за тях. Искаха спокойствие, обществото да ги приеме, да няма дискриминация... Е, постигнаха го. И сега малко им се видя ами тръгнали да убеждават децата, че е много хубаво някой отбсъщия пол да бърка по дупките! И това е нормално! Аз в природата за слонпедал или лъв такъв не съм чувал! НЯМА ТАКОВА НЕЩО В ПРИРОДАТА! ВИЕ СТЕ БОЛНИ ХОРА, ЛЕКУВАЙТЕ СЕ! Дали и педофилите са с нестандартна сексуална оринтация?
172
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На който не му харесва да си ходи на Запад - там неморалността и перверзиите са високо платени. България ще е по-добре без карикатурни откачалници в рокли с бради, които искат да побъркат обществото и правят гей паради на Задушница, докато ние почитаме мъртвите си. Те са морално и често физически скопени. Биологично няма как да имат деца, така че нямат думата по въпроса за възпитанието им, нито за семейството. За тях няма нищо свято - само пари. Марш да заработват столицата на разврата..
171
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи тук не става въпрос за омраза към хомосексуалистите, а става въпрос дали е редно и разумно в училище децата да бъдат облъчвани с хомосексуална ''пропаганда''!! Правете разлика.
170
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Исус Христос и съпругата му Диана" - човече, какви ги пишеш? Ти да не си чел някаква художествена интерпретация на Библията? Няма такова нещо, не ги пиши такива работи. Хората четат тука, някой младеж ще се подведе от думите ти, ще ги вземе за истина!
169
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Исус Христос и съпругата му Диана (Мария Магдалена) са имали три деца - дъщеря Синтия и двама сина Павел и Петър.... Правели са Род на Балканите и затова имаме Български Народ! Синтия - дъшерята на Исус и Мария е родена в Ямбол - прочетен от дясно на ляво - Олимб!
168
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво Коце!
167
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички протестиращи лeзбoци - мъжки или женски, няма значение, да им се уреди безплатно влак и кораб и да заминават на остров Лeзбос.....
166
0
 
38
 
! Отговори
Няма да позволим преди 1 месец
ЛГБТ пропаганда. Твърдо съм за забрана на Хоооомо двойки да гледат деца под 18 години
165
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да на хомофобията,обратните да се затварят в лечебни заведения и лекувани!
164
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мръсната гей-напаст иска на моите и на чуждите деца в училище да им обясняват колко е хубаво да са обратни. Не стига,че по цял ден отвсякъде ги облъчват колко е хубаво да не работят,да теглят бързи кредити,да играят хазарт,да дишат балони,ами остана накрая и в училище да им обясняват,че е хубаво да пробват да са обратни. Тази държава кога ще започне да си върши работата най-после и да предпази децата от нещо въобще.
163
45
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормални българи? Кое смятате за нормално в България? Да хейтите всичко от запад, различните, да си биете жените, да си биете децата, да хвърляте цигари по пътя? Защото за нормалния човек, който не е расъл в репресии това не е нормално.
162
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Забележете думите на Костадинов- "СМАЗАХМЕ..." - има нещо много вярно в поста Ви! Много вярно! Начинът , по който човек подбира думите си, говори много за човека!
161
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки срещу нормални хора. Иначе казано бедняци бачкери русофили и нормални хора. Ясно кой на коя страна. Патриархалният татко пиянде без 2лв. в джоба мрази всичко и всеки, въпреки че синът му е обратен хахайахахахахаххаха
160
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да на омразата срещу ЛГБТ пропагандата
159
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има доказателства, че Костадинов е бил с двама мъже в казармата. Ще четете скоро в Уикенд.
158
8
 
2
 
! Отговори
до 169 преди 1 месец
Мноо християнски говориш и ти на Успение. Възрожденци с възрожденци такива. Срам за нацията сте до един.
157
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре де, баш днес на Успение Богородично ли ве? Да ви го тура у ЛГБТ-неопределените дирници, дето към нищо уважние нямате!