Протест и контрапротест в спор за пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация

По-рано днес президентът не наложи вето на приетите в НС промени
15 авг 2024 19:25, Красимир Ангелов
349
Протест и контрапротест в спор за пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация

Два демонстрации се провеждат успоредно в „триъгълника на властта“ в центъра на София.

Пред президентството протестът е против законовите промени, забраняващи пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация и e с искане президентът Румен Радев да наложи вето на измененията. По-рано днес държавният глава не наложи вето на спорната поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, която забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения".

Утре текстът ще бъде обнародван и ще влезе в сила, сочи съдържанието на "Държавен вестник" за 16 август.

Протестът е под надслов "Вето на закона на омразата"
, и протича при изключително засилено полицейско присъствие.

Другата демонстрация, организирана от „Възраждане“, е пред сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1 и е в подкрепа на промените под надслов „НЕ на джендър пропагандата! Да на нормалността!".

"Смазахме  джендър идеологията в България, това е голяма победа на „Възраждане“. В интерес на истината бях подценил тази зараза. Американското посолство финансира хомосексуална пропаганда на децата ни в училищата. Обучавали са лекари и учители как да работят с ЛГБТ хора и с детската ЛГБТ общност. Искам да попитам - къде в закона е регламентирано наименование детска ЛГБТ общност?  Те вече говорят за гей деца… Няма никаква общност, извън семейната и само техните родители  до 18 годишна възраст на децата могат да решават.

Радвам се, че на всички НПО-та, финансирани от Америка за България, им отнехме работната среда. Те в момента се опитват да го изкарат, че е закон на омразата и забрана на ЛГБТ хората - никой нищо не ви забранява, освен че не искаме с нечистите си ръце да сеете гнусната си пропаганда върху децата ни, които посещават училища и детски градини", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов във видеообръщение в социалните мрежи.
 
Държавният глава Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с което е изразил отношението си към тях, съобщи по-рано днес прессекретариатът на президента.

Забрана за пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин – пряко или косвено, в системата на образованието на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната, прие парламентът миналата седмицата. Това се случи с гласувани на две четения в едно заседание промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от парламентарната група на „Възраждане“.

"Нетрадиционна сексуална ориентация" са различни от общоприетите и заложените в българската правна традиция схващания за емоционално, романтично, сексуално, чувствено привличане на лица от противоположни полове", записа Народното събрание.

Текстът подкрепиха 135 депутати, против бяха 57, а осем се въздържаха.

В понеделник 7038 подписа от граждани и 76 неправителствени организации бяха внесени в администрацията на президента, с искане държавният глава Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Инициативата е на Фондация „Будителките“ и Младежка ЛГБТ организация „Действие“.

Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Майкъл О'Флеърти заяви в понеделник, че е "дълбоко обезпокоен" от приетия миналата седмица от българския парламент закон срещу "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата и призова президента Румен Радев да не го подписва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази пропаганда се прокарва от ППДБ , вижте как са гласували! ППДБ се спонсорират от НПОта на Клаус Шваб и Александър Сорос. Опичайте си акъла преди да са почнали да дават хормони на децата ви както е на запад. Плаща се на учителя , той казва , че Гошко всъщност е Гошка и прилагането на хормоните започва без знанието на родителите. Това им е плана за стерилизация. Ковида с ваксините беше загрявката, за да уж свикнете с новото нормално.
155
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забележете думите на Костадинов- "СМАЗАХМЕ джендър идеологията в България, това е голяма победа на Възраждане._________Те са тук, за да смазват, унижават, съсипват, саботират и сеят омраза и разделение в обществото. Не и да проявят разбиране или емпатия. И считат това за победа... Някакви асоциации с Путин? Някой?Нещо?!
154
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забраната за лгбт пропагандата не е спорна - всички нормални българи сме против нея! Правилно решение на Радев, иначе щеше да следва импийчмънт.
153
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
72% от хетеро мъжете подсъзнателно са си представяли, че са с мъж. Това е от 1000 запитани в Русия. Но е защото прекарват много време в казарма, ясно ли ви е защо Копейкин иска да върне службата? Помни колко му е харесало на него
152
0
 
2
 
! Отговори
До 156 преди 1 месец
Много се радвам че имат деца,гледам аз като наcрaнu ходят а то какво било!
151
0
 
7
 
! Отговори
Браво Радев преди 1 месец
Само така
150
0
 
20
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Като чета сбърканите коментари на Евроатланците започнах да ставам твърд фен на Путин и Русив
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откакто ме ваксинираха се озъртам и за мъжко
148
1
 
1
 
! Отговори
До 146 преди 1 месец
И като се събуди, какво стана пак си си тролей
147
1
 
0
 
! Отговори
Кралят на Бонго преди 1 месец
До ПациВсички си имат тайни мечти, ама твоите са супер гнусни!
146
10
 
3
 
! Отговори
до 149 преди 1 месец
Това, че нещо не е разрешено в България никога никой не е спирало. Сватбен фотограф съм и искам да ви кажа, че за 1 година снимах 4 гей сватби в България и 2 кръщенета. Имат деца и също така не са кофти родители.
145
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Президента !
144
1
 
1
 
! Отговори
ПпДб гей клуб преди 1 месец
Да питам тука с Асенката Василев много искаме да имаме деца но колкото и да опитваме не се получава!Какъв е проблемът,молим за съвет!
143
16
 
3
 
! Отговори
Паци преди 1 месец
Ако Путин подкрепяше жендарите, Костя копейкин и всички копейки и русофили с радост щяха да го поемат отзад и да учат децата си на правилната идеология хахаха копейкиииии прости
142
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жендърите са някаква аномалия, изключение от правилото. Защо се натрапват толкова агресивно? Все едно да има протести на глухите, или на куците. Ами няма, живеят си с недъзите достойно, въпреки че точно те са онеправданите, а не болните жендър мозъци!
141
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако детето ви гледа Пайнер ТВ или клипове на Азис , няма нещо на което да го научи ЛГБТ пропагандата.
140
0
 
23
 
! Отговори
до 123 преди 1 месец
"Незнам дали се става жен дар от пропаганда, но знам, че с къвто се събереш такъв ставаш."........................Още една причина да не се разрешава на гей двойки да осиновяват деца.
139
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щото пък Костя няма да се наведе ако Путин каже. Не ще се наведе, ами ще му е кеф даже и ще се гордее. Не му е за първи път, който знае знае.
138
2
 
21
 
! Отговори
Така ми се струва преди 1 месец
Много скоро ЛГТБ няма да има подкрепа в източна Европа. Не е лошо тези на снимката да преосмислят приоритетите си, защото ще се наложи да се молят на друг Бог.
137
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бях в руската паралелка в училище. Имахме много рускини. На по 15 ходиха с женени мъже на по 30 за пари и кафенца. Не ми хвали тази нация от шаврантийки. Русофилите са всъщност едни к**вари, няма друг вариант.