Протест и контрапротест в спор за пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация

По-рано днес президентът не наложи вето на приетите в НС промени
15 авг 2024 19:25, Красимир Ангелов
349
Протест и контрапротест в спор за пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация

Два демонстрации се провеждат успоредно в „триъгълника на властта“ в центъра на София.

Пред президентството протестът е против законовите промени, забраняващи пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация и e с искане президентът Румен Радев да наложи вето на измененията. По-рано днес държавният глава не наложи вето на спорната поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, която забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения".

Утре текстът ще бъде обнародван и ще влезе в сила, сочи съдържанието на "Държавен вестник" за 16 август.

Протестът е под надслов "Вето на закона на омразата"
, и протича при изключително засилено полицейско присъствие.

Другата демонстрация, организирана от „Възраждане“, е пред сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1 и е в подкрепа на промените под надслов „НЕ на джендър пропагандата! Да на нормалността!".

"Смазахме  джендър идеологията в България, това е голяма победа на „Възраждане“. В интерес на истината бях подценил тази зараза. Американското посолство финансира хомосексуална пропаганда на децата ни в училищата. Обучавали са лекари и учители как да работят с ЛГБТ хора и с детската ЛГБТ общност. Искам да попитам - къде в закона е регламентирано наименование детска ЛГБТ общност?  Те вече говорят за гей деца… Няма никаква общност, извън семейната и само техните родители  до 18 годишна възраст на децата могат да решават.

Радвам се, че на всички НПО-та, финансирани от Америка за България, им отнехме работната среда. Те в момента се опитват да го изкарат, че е закон на омразата и забрана на ЛГБТ хората - никой нищо не ви забранява, освен че не искаме с нечистите си ръце да сеете гнусната си пропаганда върху децата ни, които посещават училища и детски градини", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов във видеообръщение в социалните мрежи.
 
Държавният глава Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с което е изразил отношението си към тях, съобщи по-рано днес прессекретариатът на президента.

Забрана за пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин – пряко или косвено, в системата на образованието на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната, прие парламентът миналата седмицата. Това се случи с гласувани на две четения в едно заседание промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от парламентарната група на „Възраждане“.

"Нетрадиционна сексуална ориентация" са различни от общоприетите и заложените в българската правна традиция схващания за емоционално, романтично, сексуално, чувствено привличане на лица от противоположни полове", записа Народното събрание.

Текстът подкрепиха 135 депутати, против бяха 57, а осем се въздържаха.

В понеделник 7038 подписа от граждани и 76 неправителствени организации бяха внесени в администрацията на президента, с искане държавният глава Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Инициативата е на Фондация „Будителките“ и Младежка ЛГБТ организация „Действие“.

Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Майкъл О'Флеърти заяви в понеделник, че е "дълбоко обезпокоен" от приетия миналата седмица от българския парламент закон срещу "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата и призова президента Румен Радев да не го подписва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
5
 
! Отговори
до 164 преди 1 месец
"Незнам дали се става жен дар от пропаганда, но знам, че с къвто се събереш такъв ставаш.".....................Не знам дали виждаш собственото си противоречие.
135
4
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Като гледам коментарите, явно повечето коментиращи познават стотици жен да ри ,описват ги, знаят за кого гласуват, знаят от какво са болни, абе явно са си много близки. Незнам дали се става жен дар от пропаганда, но знам, че с къвто се събереш такъв ставаш.
134
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Възраждане. Трудно е да се съберат толкова ограничени и необразовани хора на едно място, но ето на Костя надмина себе си отново. Путин му писал че е маладец и Костя се размаза от кеф.
133
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пазете си децата, че като нищо ще поискат да си сменят пола по примера на дъщерята на Брат Пит. Ей тогава ще стане страшно!
132
0
 
21
 
! Отговори
Не разбирам преди 1 месец
Защо е нужно да има пропаганда и да се влияе върху съзнанието на хората. Кой има полза от това. Който се чувства различен нека си живее различно, но не е допустимо извратеняците да имат право да извръщават. На който не му харесва да се изселва. Ние няма да дадем децата си на тази пошла кауза на никва цена.
131
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Имам лоши новини- ако децата ви слушат Криско и чалга, дишат райски раз и не знаете къде са в момента, имате по-големи проблеми от ЛГБТ"--------------Това не значи, че трябва да се концентрираме върху по-големи проблеми, напълно игнорирайки пълзящата ЛГБТ пропаганда в училищата. Напротив, последното поне можем да го спрем преди да се е превърнал в още по-голям проблем. Нарича се ранна превенция.
130
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евала Възраждане!!!
129
2
 
26
 
! Отговори
999 преди 1 месец
На двете жени от клипа няма ли кой да им обясни,че закона се отнася за непълнолетните в предучилищното и училищното образование?Непълнолетните лица в България не носят съдебна отговорност поради незрялост.Поради същата незрялост в училищата е забранена и политическата пропаганда.Децата са лесни жертви за манипулация и този закон ограничава тази възможност,и не,няма омраза.
128
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За мен не е нормално Съвета на Европа, еврокомисари и така нататък да са наясно, че мнозинството от населението е против ЛГБТ идеологията в училищата, и въпреки това да настояват тя да бъде налагана против волята на населението.
127
1
 
10
 
! Отговори
до 160 преди 1 месец
това е работа на родителите след училище да се грижат къде са децата има .Възраждане осигури липсата на ЛГБТ+ пропаганда в училищата .Селд това родителите трябва да се намесят.
126
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По изказванията на възрожденците на протеста заключих, че очевидно не са ходили в училище и университет. Особено ако си мислят, че там има гей пропаганда въобще. Много ограничени същества, срам ме е че са българи и им се дава право на глас
125
1
 
6
 
! Отговори
О т сциантологията преди 1 месец
Ние всички сциантолзи от Величие обичаме вашите деца . Особено ако имат кеш за ИП и Цар ивелин
124
12
 
8
 
! Отговори
до 158 преди 1 месец
Имам лоши новини- ако децата ви слушат Криско и чалга, дишат райски раз и не знаете къде са в момента, имате по-големи проблеми от ЛГБТ
123
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Успех на Възраждане! Най- нормалната партия в България. Костадинов си заслужава парите!
122
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво Възраждане!!
121
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах и аз протеста, от едната страна млади, интелигентни хора, изказват се образовано, от другата страна Копейкин с тесните дънки и бесни пенсии, които развяват фашистки знамена и говорят меко и мислят, че да си гей е отделен пол. Ясно е кой е по-пропагандиран.
120
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ДАНС се разрови и проучи в дълбочина участниците в ЛГБТ протеста съм сигурен, че ще осветли чуждестранна мрежа за финансиране и намеса във вътрешните работи на страната.
119
3
 
8
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 месец
Като не им харесва другият път всички ЛГБТ ще ги разстреляме директно на площада. Това е м.рша, която ерозира обществото ни!
118
4
 
7
 
! Отговори
Шишкото преди 1 месец
Това със атаката на училищата ми напомня за смяната на имената едно време.Насилие и терор е това.
117
1
 
20
 
! Отговори
Няма нужда преди 1 месец
Не всяка грозна жена трябва да се прави на лезбийка(хомосексуална), за да я огрее. Има мъже, които си падат и по грозни жени. И на вас ще ви излезе късмета.:)