Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест

Законът ще бъде обнародван още утре в "Държавен вестник"
Обновена: 15 авг 2024 16:39 | 15 авг 2024 16:15, Петър Бойчев
452
Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест
Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев не наложи вето на спорната поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, която забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения".

Утре текстът ще бъде обнародван и ще влезе в сила, сочи съдържанието на "Държавен вестник" за 16 август.

Проектът беше внесен в Народното събрание от "Възраждане", но получи подкрепа от всички партии без ПП-ДБ, част от ДПС-Доган и малка част от ГЕРБ. При това двете четения на проекта се случиха само в един ден.

Въпреки че Радев бе призован да спре промените в Закона от комисаря на Съвета на Европа по правата на човека - Майкъл О'Флеърти, от Беатрис Фреско-Ролфо, член на комисията по равенство в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), както и от неправителствени организации и активисти, събрали хиляди гласа в подписка, той не го стори.

Още по темата
В резултат на законодателните промени тази вечер ще има протест пред Президентството. Мотото на проявата, която ще започне в 18:30 часа, е "Вето на закона на омразата".

Организаторите подчертават, че освен първоначално приетите промени, има вече и входиран нов законопроект, който налага до 10 000 лв. глоба и две години лишаване от правоспособност на учителите, които "пропагандират” различна сексуална ориентация и полова идентичност в училищата. "Мракобесието продължава – но ние също!"”, пишат те в официалната страница на събитието във "Фейсбук".

В същото време лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че ще излезе на контрапротест по същото време и на същото място, приканвайки съмишлениците си да го последват, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
0
 
4
 
! Отговори
До 324 преди 1 месец
Пий си xапчетата приятел. Разбирам, не ти е лесно. Отвътре те напъва....+
308
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Исус Христос и съпругата му Диана (Мария Магдалена) са имали три деца - дъщеря Синтия и двама сина Павел и Петър.... Правели са Род на Балканите и затова имаме Български Народ! Синтия - дъшерята на Исус и Мария е родена в Ямбол - прочетен от дясно на ляво - Олимб!
307
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поздравления за българския президент!
306
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо пък забраната на пропагандата сред деца да е "омраза"??? Тия вече се чудят как да привличат внимание към жалкото си ибезсмислено съществуване. А иначе - Относно закона Радев си гарантира победа на следващите избори. И двете пропаганди си пишат глупостите, но 98% от нас вътрешно си знаем, че искаме децата ни да са поне малко защитени от тези пукита. Олимпиадите и евровизиите вече ги "изгубихме", но се пявява шанс да спасим поне нещо от оставащите мероприятия които уважавахме и обичахме.
305
4
 
36
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Не мога да разбера как същества които нямат деца могат да решават как се възпитават деца. Това няма логика. Браво на Президента Радев
304
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомням си по времето на Соца от София изпращаха учителки по малките градове за обучение по гимназиите - учителки по химия, физика, чужди езици. Понеже учителките бяха някъде със 5 ... 6... годинки по големи от нас в 11 клас и..... те ни хващаха да ги ромбаме!.... Така беше по времето на Соца... Ромбането беше безплатно! Но не сме чували за Педaлщинa!
303
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Радев
302
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомням си като малки на 4 годинки, ние момченцата винаги ходехме да бараме момиченцата, понеже и те имаха желание да ги бараме. Спомням си майка ми ме остави при бабата на Сийчето. Със сийчето се скрихме под кревата и започнахме да се бараме и целуваме. Бабата на Сийчето с една метла започна да ни гони под кревата и ние избягахме на двора да се бараме на тревата. Не си спомням малки момченца да сме се барали или млади момиченца да са се барали!
301
1
 
10
 
! Отговори
Палки в гъзовете преди 1 месец
Пратете кукуте да им забият по една палка в задниите и да танцуват
300
28
 
2
 
! Отговори
До Следва преди 1 месец
Не, опасявам се, че насилието и омразата идват от тези, които подкрепят този античовешки закон. Защото с него в училищата и семействата ще се отприщи вълна от омраза, обиди и враждебност към различните - те просто няма да бъдат признати!, някои могат да посегнат на живота си, и като се има предвид допотопните закони срещу насилие в БГ, трагедията ще е неописуема.
299
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако можеш да оплoждаш значи си Мъж! Ако може да рaждаш значи си жена! Ако можеш едновременно да оплoждаш и да рaждаш, което се случва 1 на 1 милион значи си правен от майка и баща - сестра и брат. Ако не можеш нито да оплoждаш, нито да рaждаш, което се случва 1 на 1 милион, това означава, че също си правен от майка и баща - сестра и брат!
298
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Законът не е спорен. Никой истински българин не иска лгбт пропаганда под никаква форма. Правилно решение на Радев, иначе щеше да следва импийчмънт!
297
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мистър Кеш просто подкрепя това, за което му плащат кеш, заблудени "антиджендъри".
296
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствено може да се записва бебенцето след раждането, че е двуполoво ако между кракaта си има едноЧурчулeнце и едноПутeнце! Точка по въпроса за бране на магданоса... Такa е от хиляди години! Нашите баби са знаели много добре..... ако бебенцето е ималоЧуpчуленце, значи е Мoмченце! Ако бебенцето е ималоПутeнце, значи е момиченце! Ако бебенцето е имало иЧурчулeнце иПутeнце, значи еИЗPOД, за което са обикновенно виновни Майка му у баща му ако са Брат и Сестра!
295
1
 
19
 
! Отговори
Също учител: преди 1 месец
До до 267===Колега,не лъжи! Сигурно е,че много родители си спомнят листовките,които бяха пуснати в училищата с "ПЕНИСА КЪНЧО" и извратеняшките подробности около него!Имаше разпространени листовки с гейове и техните "прекрасни отношения"! Бяха пуснати анкети с въпроси за сексуалната ориентация на подрастващи! Когато родители реагираха,директорите се оправдаха,че не са прочели анкетите,донесени от НПО и са ги пуснали направо на децата! От МОН също се скатаха, защото се били доверили на НПО!
294
0
 
14
 
! Отговори
следва преди 1 месец
След като искате да наложите насила това ненормално действие, децата да ги обучавате в разврат и ненормалщини, то следващият ви ход ще е масово насилие над деца по училищата.
293
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
после се чудят защо президентът има висок рейтинг, ами защото се съобразява с общественото мнение, как е гласувал пеевски, който все бори корупцията, а сам е осъден за корупция, защото част от ДПС са гласували против закона, както и част от ГЕРБ
292
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българската земя е земя на Децата на Исус и съпругата му Диана (Мария Магдалена) - дъщеря Синтия и синове Павел и Петър..... След това дойдоха и започнаха насилствено да ни набиват на кол и да обрезват чуpчуленцата на малките момченца. След това дойдоха комунистите и цялостно ни обpъснаха мyстаците и бpадите и сега даже и на темето веке няма косъм с който да се свързваме със Слънцето... Кога ке спрете на Bалканите обpeзванетo на чуpчуленца?
291
2
 
10
 
! Отговори
А.... преди 1 месец
Какво според вас трябваше да направи? И ви казвам веднага, от къде е тоя протест, от същите НПО, които имат служители и се издържат от тая пропаганда. Сега ще трябва да уволнят наглите, че няма как да се навират в училищата под предлог. Ами и вас да ви уволнят и вие скачате. Та на никой ме му пука за тия ЛГБТ, просто всичко е за пари.
290
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А на мен ми е интересно че един файтон платени утре може да се разкрякат че са извънземни. И медиите веднага ще изкарат че с такова крякане файтона оспорил че милиардите хора не са хора, а извънземни. Половете са два. Пол гей няма, за тези с опорките си трябва екстрадация. В личната им карта пише пол - мъжки или женски. Като не признаваш паспорта, биологията и българското гражданство - вън!