Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест

Законът ще бъде обнародван още утре в "Държавен вестник"
Обновена: 15 авг 2024 16:39 | 15 авг 2024 16:15, Петър Бойчев
452
Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест
Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев не наложи вето на спорната поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, която забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения".

Утре текстът ще бъде обнародван и ще влезе в сила, сочи съдържанието на "Държавен вестник" за 16 август.

Проектът беше внесен в Народното събрание от "Възраждане", но получи подкрепа от всички партии без ПП-ДБ, част от ДПС-Доган и малка част от ГЕРБ. При това двете четения на проекта се случиха само в един ден.

Въпреки че Радев бе призован да спре промените в Закона от комисаря на Съвета на Европа по правата на човека - Майкъл О'Флеърти, от Беатрис Фреско-Ролфо, член на комисията по равенство в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), както и от неправителствени организации и активисти, събрали хиляди гласа в подписка, той не го стори.

Още по темата
В резултат на законодателните промени тази вечер ще има протест пред Президентството. Мотото на проявата, която ще започне в 18:30 часа, е "Вето на закона на омразата".

Организаторите подчертават, че освен първоначално приетите промени, има вече и входиран нов законопроект, който налага до 10 000 лв. глоба и две години лишаване от правоспособност на учителите, които "пропагандират” различна сексуална ориентация и полова идентичност в училищата. "Мракобесието продължава – но ние също!"”, пишат те в официалната страница на събитието във "Фейсбук".

В същото време лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че ще излезе на контрапротест по същото време и на същото място, приканвайки съмишлениците си да го последват, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
20
 
3
 
! Отговори
Радев преди 1 месец
Аз съм привърженик на традиционните български ценности - къща за 10 млн. подарък от Мултигруп, козируване на Путин и Русия, лицемерие и снишаване.
288
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия от вас, които са хомофоби и толкова си пазят децата, какво ще направите с тях ако един ден ви кажат, че са гей? Няма да ги обичате вече, ще теглите един български бой или ще ги изгоните? Това говори само че сте кофти родителски материал
287
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От кога това, че нещо е забранено в България е спирало хората да го правят? Само правите вятър и предизборна кампания на Копейкин с това врякане по темата. И ЛГБТ е най-малката заплаха за децата ви в момента.
286
2
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Браво Господин Президент! Надявах се да не наложите вето!
285
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се случва често да се гордея с постъпка на български политик! Огромни аплодисменти за ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ,че устоя на огромния чуждоземен джендърастки натиск и хистеричните изблици на небългарските грантажийски НПО!!! Толкова е хубаво нормалните хора в БЪЛГАРИЯ да усетим,че има политици,които работят за доброто на НАРОДА и ДЪРЖАВАТА ни,а не васален слугинаж! Днес е ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА,тя е защитник на децата,закона също защитава децата! Пущането на закона днес има огромна сакрална символика!
284
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Помните ли евродепутата от Фидес Сайер, който беше отявлен борец срещу ЛГБП и го арестуваха на гей оргия заено с 25 други голи мъже." ------------- ти не разбра ли, че не ни пука кой с кого си го слага, стига да не закача децата ни?!?!
283
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помните ли евродепутата от Фидес Сайер, който беше отявлен борец срещу ЛГБП и го арестуваха на гей оргия заено с 25 други голи мъже.
282
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "По времето на Бай Тошо , като беше забранено да си гей, да не би да не беше пълно с гейове." -------- че сега някой забранява ли им?
281
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За два мандата едно правилно решение на радев!
280
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баси глупостите тука. По времето на Бай Тошо , като беше забранено да си гей, да не би да не беше пълно с гейове.
279
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Никой не става гей щото е прочел нещо" ---------------- за четене не знам, но е пълно с лабилни "индивиди" поддали се на пропагаданта, минали на хормонална терапия (каастрация), даже след това с отстранени полови белези), които като им е дошъл акъла с времето и съдят дори и родителите си, че са им позволили да се инвадилизират по този начин!
278
2
 
16
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
До Анонимен 307 Статистиката в САЩ те опровергава. 30% от младите се определят като ЛГБТ, само защото е модерно.
277
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука много неграмотни хора пишат. Никой не става гей щото е прочел нещо, както и никой гей няма да стане хетеро, щото е прочел нещо . По целия свят гейовете са почти еднакъв процент от населението и това важи и за страните където е забранено от закона да си гей.Това е все едно да си левичар и зорлем някой да те направи десничар.
276
2
 
23
 
! Отговори
хахаха преди 1 месец
Искам да ревете с цяло гърло,че ви секнаха законово паричките от НПО-та.
275
1
 
2
 
! Отговори
До 296 преди 1 месец
Те не убиват жените защото са жени но ако разберат че си обратен си мъртъв,затова бягай натам да им търсиш правата,организирайте прайд,ще ви подкрепим!
274
0
 
1
 
! Отговори
лекар преди 1 месец
До Анонимен 294. Много сте объркан, търсете помощ!!!!
273
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не са дозрели още българята за еволюция. След 20 години ще е друго като не останат БКП комсомолчета. Те гласуват за Копейката само и те се пънат на прогреса.
272
6
 
2
 
! Отговори
До 296 преди 1 месец
Те убиват е жените си с камъни, да вземем и ние да ги убиваме? Ти добре ли си? Нали знаеш, че в арабските държави са на кастова система? Ако не си роден в правилното семейство, завинаги оставаш беден роб.
271
3
 
33
 
! Отговори
Ей Пе да ли преди 1 месец
Какъв ви е проблема Гейове такива? Какво ви пречи, че училищната среда не приема подобно нещо? Нали нямате и няма и да имате деца? Защо изобщо живеете?
270
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Президента! Законът е за защите на децата от явната инвазия на ЛБГТ ,защото ако пиша истинкото им име, се обиждат! Те наистина рекламират "мракобесие", като не искат да се държат като нормални хора , а налагат своите " възгледи"!