Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест

Законът ще бъде обнародван още утре в "Държавен вестник"
Обновена: 15 авг 2024 16:39 | 15 авг 2024 16:15, Петър Бойчев
452
Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест
Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев не наложи вето на спорната поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, която забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения".

Утре текстът ще бъде обнародван и ще влезе в сила, сочи съдържанието на "Държавен вестник" за 16 август.

Проектът беше внесен в Народното събрание от "Възраждане", но получи подкрепа от всички партии без ПП-ДБ, част от ДПС-Доган и малка част от ГЕРБ. При това двете четения на проекта се случиха само в един ден.

Въпреки че Радев бе призован да спре промените в Закона от комисаря на Съвета на Европа по правата на човека - Майкъл О'Флеърти, от Беатрис Фреско-Ролфо, член на комисията по равенство в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), както и от неправителствени организации и активисти, събрали хиляди гласа в подписка, той не го стори.

Още по темата
В резултат на законодателните промени тази вечер ще има протест пред Президентството. Мотото на проявата, която ще започне в 18:30 часа, е "Вето на закона на омразата".

Организаторите подчертават, че освен първоначално приетите промени, има вече и входиран нов законопроект, който налага до 10 000 лв. глоба и две години лишаване от правоспособност на учителите, които "пропагандират” различна сексуална ориентация и полова идентичност в училищата. "Мракобесието продължава – но ние също!"”, пишат те в официалната страница на събитието във "Фейсбук".

В същото време лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че ще излезе на контрапротест по същото време и на същото място, приканвайки съмишлениците си да го последват, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В ислямските страни няма гейове,паради,там защо не идете да се борите срещу подтиснатите си братя които ги убиват с камъни направо!Там трябва да е вашата борба даже ще ви купим билети!
268
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НПО-тата усетиха, че грантовете им се изплъзват и веднага вдигнаха вой до небесата.
267
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лгбт станаха много нахални и кресливи,никой не ги закача да бъдат каквито искат но посегнат ли на децата,нормално е всеки родител да иска да ги защити!Лгбт нямат деца но искат чужди е няма да стане!
266
13
 
5
 
! Отговори
До 287 преди 1 месец
Природно сгрешен? Ами ако един мъж е под 1.95 значи също е природно сгрешен. Как им лепвате етикети само. Ако не дай си Боже детето ти е с рак така ли ще го наречеш? Природно сгрешено? Или има имунно заболяване от раждане? Пак ли е природно сгрешено? А ако детето ти не стане инженер, програмист или лекар пак ли ще е природно сгрешено?
265
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз искам да се забрани Възраждане и активистите и да бъдат подложени на терапия за гнева и обширен курс по общо образование и общественополезен труд 6 месеца.
264
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Евгени Минчев ще подкрепи Копейката. Откакто беше при Митрофанова смени ориентацията си.
263
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой ще ми каже ли кога точно Евгени Минчев стана морален стожер. Гледам, че и той се е изказал по темата
262
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората живеят много по-щастливо в общество без омраза и ограничения, ама ние нали сме робска нация и сме свикнали на тъпчене и наритване. Никой нормален не иска СССР и Бай Тошо пак.
261
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пфф "Децата, които са с хомосексуални наклонности се познават още от детската градина." ------------------ тия природно сгрешените ги остави! В случая се опитваме да опазим нормалните! Ако примерно на всяко дете, което се мисли за супермен, спайдърмен и т.н., седи някой да му пълни главата, че то наистина е въпросния супергерой, дали няма рязко да зачестят случаите на метнали се деца от 10я етаж? Ако някое момче от любопитство посегне и хване кукла трябва ли да го почваме на хормони, което ис
260
14
 
7
 
! Отговори
До 279 преди 1 месец
То има мъже, които си падат по жени, но жените не искат да се обвързват с тях, защото са ниски, бедни или имат други проблеми, те природни издънки ли са? Също така, ти можеш да създадеш деца, но дрогиран шофьор да ги убие на пешеходната пътека. Сега вече и ти си природна издънка и няма да имаш поколение. Нещо много ти издиша тезата. А ако имаш деца и не се реализират в работата си или нямат успешен собствен бизнес, ти сега природна издънка ли си?
259
8
 
7
 
! Отговори
до 279 преди 1 месец
Ти си явен пример за грешка. Неудовлетворена злобна копейка. Грешка е да гласуваш за псевдо патриот.
258
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев ще участва ли в протеста за ЛГБТ или вече усети, че неговите хора загубиха и не вижда смисъл?
257
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво Радев ! Стига ни налагаха хомота и цялата геин щина на Европата . Имаме си кукери , гайди и български дух . Имаме си Ботев и Левски с който да се гордеем . Стига ни налагат нетрадиционното .Семейството и семейните ценности крепят духовността , бащата , майката и децата . " То " нека си седи без да ни се налага на тепсия като пример за подражание и идеал на пиедестал .
256
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ПпДб активист Tи не си ППДб активист, а си ГЕРБ активист, а "изконното" ви право на ЛГБТ и да обичате вожда си Борисов никой не ви го е отнемал.
255
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 269 "Ти как преценяваш кое е издънка е кое не?" ------------ нещо, което не може да остави поколение е глух клон в еволюцията или на кратко казано - издънка! Разбра ли? Да не говорим, че и природата се самопрочиства като им дала и лабилна психика и не малка част от тия грешки сами се "поправят"!
254
5
 
4
 
! Отговори
До 269 преди 1 месец
Да допълня, че за човек като Румен Гайтански ти също си природна издънка, защото не си с бизнес мислене и нямаш пари. Ти сега природна издънка ли си, след като не си в този 0.01% от най-богатите хора.
253
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Адмирирам,нашите деца много добре знаят че има различни,даже думичката много добре я знаят за мъжете които искат други мъже,така че обучението им по тая тема е напълно завършена,няма нужда друг да обяснява!
252
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 267 "В училище ЛГБТ пропаганда няма" --------------- че нали този закон е точно заради това - да подължи да няма, а не да е като в англия или калифорния, дето от детската градина им правят стаи "за разпускане", където да могат да се пипат на спокойствие или с помощта на услужлив възпитател. Пък като решат, че видиш ли по ги кефи да са от другия отбор директно училищния лекар ги почва на хормонална терапия.
251
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То децата ви едва се явяват в час, 80% са си на телефоните и бързат междучасието да идат да дишат райски газ и по един масур. Не се притеснявайте за пропаганда, освен че няма такава, ами и да е има, наркотиците и разхайтените ви чаавенца имат мноооого по-сериозни отклонения. Личи си на кое дете родителите му стават за нещо и на кое не. Тука сте от вторите. Който гласува дясно трябва да се скопи.
250
5
 
3
 
! Отговори
До 269 преди 1 месец
Ти как преценяваш кое е издънка е кое не? Сравняваш го със себе си ли? Защото за един мъж висок 1.95, мъжете под този ръст са природни издънки. За човек с перфектна симетрия на лицето и атлетично тяло, всичките, които не притежават тези златни мерки са природни издънки. За човек с математическо и инженерно мислене, за останалите 90% от хората също може да каже, че са природни издънки.