ГДБОП започна проверка на черните списъци на учители на "Възраждане"

Случаят е възложен на Районната прокуратура във Варна
10 сеп 2024 09:29, Петър Бойчев
55
ГДБОП започна проверка на черните списъци на учители на "Възраждане"
Снимка БГНЕС

Районната прокуратура във Варна е образувала проверка по преписката за черните списъци, които местната структура на "Възраждане" направи на учители, обявили се против промените в Закона за предучилищното и училищното образование, станали известни като ЛГБТИ-промените. Проверката е възложена на ГДБОП, съобщава "Сега".

ГДБОП проверява дали има данни за извършено престъпление. Ако има такива, трябва да бъде образувано разследване.

Казусът със списъците, които хората на Костадин Костадинов направиха с призиви да се търси сметка от учителите, обявили се против закона, възникна в последните дни на август. Хората на Костадин Костадинов определяха подписалите се учители като "джендъри", които "паразитират" в училищата.

Законовите промени по руски модел, инициирани от "Възраждане" и прокарани с помощта на ГЕРБ, срещнаха недоволството на гражданското общество и Съвета на Европа, а Европейската комисия поиска обяснения от България. След като стана публично известно, че феновете на "Възраждане" публикуват списъци на учителите, възпротивили се на промените, Окръжната прокуратура във Варна се самосезира и образува преписка. След броени дни обаче горещият картоф беше  прехвърлен към по-долната - районна, прокуратура, тъй като окръжните магистрати прецениха, че няма данни за престъпления от тяхната компетентност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Общество
Средновековни стенописи са открити при разкопки в Мелник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как пък не направиха такива сериозни проверки по списъците с "познатите" на МВР?
10
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГДБОП да проверява Копейкин, а не списъците с учители. Какви престъпления са извършили учителите от списъка, че ще ги проверяват?!
9
24
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Прокуратурата нищо няма да свърши. Просто с това си действие Копейката изгуби едни хиляди гласове на учители и около тях други още.
8
3
 
4
 
! Отговори
Нрави, бит, преди 1 седмица
обичаи хилядолетни , знаете ли господа защитници на опитите да бъдата унишожени. Вземете пример от Ромите, как солидарно защитават своя бит, нрави и обичаи и си живеят воя хилядовековен живот, въпрекипромените обществото. Защо ще се преследват тези, които защитават хилядовековните традиции.
7
10
 
15
 
! Отговори
Шопа преди 1 седмица
Цитирам:"Законовите промени по руски модел" .... друго не ми трябва да знам . Не е проблем *** в училище , проблем са руснаците ..... Кой разбрал-разбрал .
6
5
 
25
 
! Отговори
Пепи Фейка преди 1 седмица
Алоооу,ми$$ир! Кви черни списъци бе кукАвице? Нали неоджендърлибера3тията сами се изтипосаха гордо у фейса в подкрепа на ЛГБТИФШСТИ + пропагандата на анналллния сек3 с деца в училищата?!? Кво се правите на улави, джурнаГлисти грантаджии?!? Аре у лево,и33вратеняци!!!
5
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Костя кога най-накрая ще си признаеш,че си ром.
4
7
 
31
 
! Отговори
За протокола, преди 1 седмица
списъците не са на "Възраждане", а са взети от публичната петиция подписана срещу този закон. Успокойте се вече, никой няма да беси rейове и ле3бийки.
3
12
 
21
 
! Отговори
ГДБОП преди 1 седмица
Вместо да тормози учителите,да подхване оная къща в Стамболийски с 1200 регистрирани " избиратели".
2
28
 
11
 
! Отговори
жалка копейка преди 1 седмица
костадинов що не седне да направи списък на всички копейки.
1
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Леле, подгониха гей дружинката.

Спонсорирани публикации