Експерт: Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването

Според Владимир Миленски Радев използва ВВС за политически цели
14 сеп 2024 10:20, Нели Христова
121
Експерт: Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването
Снимка: БГНЕС

Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването. Колкото по-тежки са последствията, а авиокатастрофата е едно от най-тежките възможни, толкова по-нагоре в командната верига е провалът на системата. Това е някаква проява на некомпетентност. Това заяви военният експерт Владимир Миленски в ефира на БНТ.

Той е категоричен, че коренът на проблема не е пилотска грешка: "Ако я има, тя е следствие от проблема. Отказ на техника също не е причина за произшествието, а е следствие на проблема."

"Авиошоутата през последните десетина години се експлоатират за политически цели от президента Румен Радев. Той манипулира ВВС за свои политически цели. Това е морална злоупотреба с власт в името на личния пиар", подчерта експертът.

Той уточни, че в бойните авиации не се допуска пилотите да се занимават с демонстрации на рискови летателни фигури от висшия пилотаж с хиляди летателни часове. Това се прави от изключително малка група изключително тренирани пилоти.

Той се надява разследващите и политиците да спрат да използват ВВС за политически цели. Никога не е късно за оставка, а това е и първото нещо, което трябва да се случи в такъв случай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от Общество
Православната църква отбелязва Кръстовден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Божкее преди 5 дни
Това 28860 е Горна Малина....
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Божкеее.... 28860 ---//---- Това кое беше? Аз бях в 28020, Драва?
86
1
 
13
 
! Отговори
Този некадърник преди 5 дни
не може да бъде никакъв експерт. Гледах го как непрекъснато се трепеше да прави внушения. Колкото до кадрите на ВВС - те нямат голям избор. Неглижирането на нуждите на ВВС е голямо. Кадрите са изправени пред избор от две злини. Да останат да работят при увеличен риск от недостатъчна подготовка и осигуряване или да напуснат.
85
0
 
1
 
! Отговори
мдаааааа преди 5 дни
оня иска да тежкарее. сега мълчи. защо? А?
84
0
 
2
 
! Отговори
Патрик преди 5 дни
Надявам се че някой журналист може да види написаното от мен тъй като граничи с абсурда и е за рекорд на Гине.Героят на който съм забравил името летец първи клас с над 3000 летателни часа. Събитието Равнец.Като Ас тества ремонтиран от ТЕЧ самолет.Още с излитането самолета замлъква.Пада като камък.Невъзможно да катапултира но пробва.Късмет че се е намирал над експлозията и О чудо парашута от експлозията се отваря.Да но пада върху гоящия самолет.Случайно работещи колеги гоизваждат.После Военна бол
83
1
 
6
 
! Отговори
Божкеее преди 5 дни
Какъв експерт е този. ТОЙ Е СВЪРЗОЧНИК. ОСВЕН ТОВА БИЕШЕ ВОЙНИЦИТЕ В 28860 ПРЕЗ 1988-1989-.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Радослав вместо постоянно вече 4 години да пишеш едни и същи небивалици по сайтовете върви да строиш Хемус Твоите безсмислици ги знаем развяваш ги едни и същи постоянно Борисов е виновен Борисов мразиш Борисов да се отстрани и о чудо България ще цъфне Радослав и такива като теб празните ви лъжи не могат да продължат до безкрай
81
0
 
6
 
! Отговори
Природни закони преди 5 дни
Загубата е голяма и непрежалима . Но си има закони в авияцията и природата срещу, които само желание не стига.На ниско не се правят пироети и рискови маневри и в Шабла на ниска мишена подходи летеца. Този манталитет "да им покажем на чужденците кво можем" не е много правилен.На ниско и катапулта не върши работа , а и няма време за реакция. Наднорменото тегло също пречи на реакциите... Съболезнования на близките
80
0
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 дни
Не ви ли омръзна да виждате кукли на Пеевски ? Тоя завладя цяла България ?Владимир Миленски е на заплата при Пеевски .ЕС вече започна да заобикаля България .За Критиците - виждате ли че вече България има Частни Гранични Пунктове .
79
3
 
4
 
! Отговори
Тогава не се преди 5 дни
Пъчете и фукайте пред руснаците,че не е нужно да водим война срещу тях ние сами ще се избием от НЕАНДЕРТАЛСКОТО НИ УПРАВЛЕНИЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО!!!
78
2
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 5 дни
До 74: Радев е никой, че да заповядва! Главнокомандващ е само по време на война! През останалото време военните са подчинени на Министерството на отбраната и затова МВР когато трябва съдействие на военните се обръща към министъра на отбраната, а не към Радев! Прочетете я тази конституция бе комунисти умрели! Научете разликата между парламентарна и президентска република! Аман от *** Бойкови ромулопитеци!
77
1
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 5 дни
До 62: Бойка калдаръм кадъна лично обеща магистрала Русе - В. Търново да е готова до 2018, после стана 2019, после Свинетка обещаваше да е готова до 2020, след това кадъната пак обеща да е готова до 2022, а през 2024 още не е започната да се строи! Затова си взимай лъжливата дърта комунистическа кадъна и дружно занимавайте всичките при Чаушеску! За 13 години еднолична власт на кадъната Борисова нито медицински хеликоптери се взеха, нито техника за пожарната, нито магистрала се построи, нито нищо
76
3
 
12
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 дни
Това Авиошоу беше организирано от САЩ , не от Радев . Мислете малко преди да пишете неверни внушения .
75
7
 
2
 
! Отговори
РУМЕН преди 5 дни
ПЕНСИОНЕРА ОТ ВВС ПЪРВО СЕ ПОВОЗИ, ПОСЛЕ НАКАРА МЛАДИТЕ СИ КОЛЕГИ ДА ПРАВЯТ ЛУПИНГИ ЗА ДА СИ НАПРАВИ РЕКЛАМА?
74
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ГЛАВЧЕВ ОРГАНИЗИРА АВИОШОУ ЗА ДА УМИРАТ ХОРА?
73
3
 
9
 
! Отговори
mm преди 5 дни
Онова баснословно увеличение на на заплатите в БА от догодина, остава ли?
72
11
 
10
 
! Отговори
Точно така преди 5 дни
"Авиошоутата през последните десетина години се експлоатират за политически цели от президента Румен Радев. Той манипулира ВВС за свои политически цели. Това е морална злоупотреба с власт в името на личния пиар", подчерта експертът.
71
1
 
7
 
! Отговори
Ала Бала преди 5 дни
Почти 100 процента от подобни катастрофи са грешка в пилотирането, с изключение на случаите на попадане на птица в двигателя като при Квочур на Льо Бурже и най-рядко отказ в някоя система на самолета. Майорът е на 50 години - доста висока възраст за активен боен пилот, а старши лейтенантът едва ли е дори пилот първи клас със сегашните летателни часове на авиацията.
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Вече 3 загинали българи под това ръководство без отговорност без нищо и така вече 4 години е в цялата държава
69
3
 
9
 
! Отговори
долу нато преди 5 дни
грешката на командването е че празнува празник, з акойто няма референдум и няма национално съгласие за това, второ честв асе на 13 ти и трето от хора без достаъчен нальот... НАСА след таква случка са забранили вскякакви полети на 13-ти, но българина вингои мисли, че светът започва от него в стил, ТИ ЛИ ШЪ МИ КАИШ!!!!

Спонсорирани публикации