Експерт: Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването

Според Владимир Миленски Радев използва ВВС за политически цели
14 сеп 2024 10:20, Нели Христова
121
Експерт: Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването
Снимка: БГНЕС

Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването. Колкото по-тежки са последствията, а авиокатастрофата е едно от най-тежките възможни, толкова по-нагоре в командната верига е провалът на системата. Това е някаква проява на некомпетентност. Това заяви военният експерт Владимир Миленски в ефира на БНТ.

Той е категоричен, че коренът на проблема не е пилотска грешка: "Ако я има, тя е следствие от проблема. Отказ на техника също не е причина за произшествието, а е следствие на проблема."

"Авиошоутата през последните десетина години се експлоатират за политически цели от президента Румен Радев. Той манипулира ВВС за свои политически цели. Това е морална злоупотреба с власт в името на личния пиар", подчерта експертът.

Той уточни, че в бойните авиации не се допуска пилотите да се занимават с демонстрации на рискови летателни фигури от висшия пилотаж с хиляди летателни часове. Това се прави от изключително малка група изключително тренирани пилоти.

Той се надява разследващите и политиците да спрат да използват ВВС за политически цели. Никога не е късно за оставка, а това е и първото нещо, което трябва да се случи в такъв случай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от Общество
Православната църква отбелязва Кръстовден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 5 дни
Някой да обясни на този "експерт", че сме парламентарна република! Вина за състоянието в което се намира ВВС като финансиране, налична техника, състоянието в което е тя и броя летателни часове на персонала е резултат от действията на Министерството на Отбраната, Министерството на финансите, всички министри и зам. министри които са се изредили там и на парламента защото той гласува бюджетите! Там е заровено кучето! Аман от Бойкови експерти!
7
2
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 дни
До Софиянка...Пеевски е троянско пpace, и както превзе ДПС така, ще превэеме и президентството на Мистьр Кeш
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Евроатлантическата чyма продължава да разяжда държавата.
5
2
 
21
 
! Отговори
Българ преди 5 дни
Само лаладжии 35 години!
4
4
 
11
 
! Отговори
Софиянка преди 5 дни
Оставете Радев. Сдобием ли се с Пеевски в управлението на държавата и всевишния ще ни остави.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Пълни некадърници с дъбови листа ,които не заслужават!Само се ослушват за облаги и командировки на Запад.Някога имаше истинси мъже офицери и генерали.Сега се броят на пръсти.Бог да прости тези млади мъже!Голяма загуба!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Изпратете виновнитеФатмаци и генерали на Източния фронт! Генерал Боко, генерал Радев, генерал Янев, Фелдмаршал Тагаренко, Райхсмаршал Шкембе Войводата и Фелдфебел Джамбазки да заминават да превземат Русия! Слава Макарена!
1
0
 
10
 
! Отговори
Тратанци преди 5 дни
Пропагандата изостава, да ви светна, че след ковида Експерт е *** дума....

Спонсорирани публикации