Каракачанов: Разбилият се самолет е бил на 50 м височина, много под допустимото

Армията и военните не могат да бъдат изтривалка за некадърните ни политици, допълни той
14 сеп 2024 17:25, Анисия Иванова
97
Каракачанов: Разбилият се самолет е бил на 50 м височина, много под допустимото
Снимка: БГНЕС

Доколкото ми е известно самолетът, разбил се в "Граф Игнатиево", е бил на 50 метра височина, много под допустимата долна граница от 300 метра, а според мен това ще излезе причината за инцидента. Много хора са снимали полета, тъй като е бил генерална репетиция преди авиошоуто. Дори при една неволна малка грешка на полет с близо 500 км/ч и изпълняване на лупинг, всичко става за части от секундата. Това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова тв бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата

"Самолетите трябва да се поддържат, модернизация на ВВС е извършвана за последно преди 5-6 години - докато аз бях министри. Летателната им годност трябва да се възстановява на всеки 2 години, да се премонтират двигатели и електроника. Ако последните 3 години никой не се е грижил за тях, са останали само 4 учебно-бойни самолети L-39 ZA, които летят от общо 12. Във времето, когато аз ремонтирах половината от машините, това струваше около 14 млн. лева. Армията и военните не могат да бъдат изтривалка за некадърните ни политици", коментира той.

По думите му чрез натиск и лобиране в парламента, той е успявал да осигурява средства за ремонт на военната авиация.

"Всичките ни самолети летяха по време на моето управление. Въпросът е да вършиш работа като министър, не само да ходиш на командировски в чужбина. Не са виновни войниците, десетилетия наред политиците смятаха, че армията е за паради или направо ненужна. Единият загинал - майор Димитров, има над 1800 часа във въздуха, а другият - старши лейтенант Дункин, също е опитен, макар по-млад. И двамата бяха много добри пилоти, но много често самочувствието, че си много добър, води до фатални последици", смята Каракачанов.

Относно посещанието на северномакедонския президент Гордана Силяновска той отбеляза, че страната ѝ продължава да не смята, че влизането им ЕС зависи от България.

"Не желаят да ни впишат в Конституцията си, но и водят провокативна и агресивна политика спрямо нас. В България вече има нова политическа имиграция от РС Македония", посочи лидерът на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Общество
Долна Митрополия скърби за загиналите си пилоти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 дни
Каракачанов не е специалист по темата и е престъпно да дава мнения. Министърът на отбраната е политическо лице,той не е експерт и всичките му изказвания са само проветряване на устата. Не виждам защо изобщо го канят, но лицето Любо Огнянов е отдавна компрометирана фигура.
44
3
 
7
 
! Отговори
uha преди 4 дни
Шкимбя войвода вече и айропланджи. Нъл беши министер на войната , сеги от сичко отбира. С торбичка Billa.
43
3
 
4
 
! Отговори
Пулю преди 4 дни
Ние пък на видеата виждаме друго,а то е,че машината не издържа на напрежението на виража,стана неуправляема и се разпадна.Нали се вижда колко време пада.Затова и искаха да изземат всички записи,но не се получи.
42
6
 
3
 
! Отговори
шкембар войвода преди 4 дни
а да ги видим твоите ф16 ако някога дойдат дето теглихте милиарди дали ще са читави щото наскоро 1 такъв даде фира в укр
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Радев вместо да си прави циркаджилъците на 30-40 метра височина да беше си ги направил на 18 километра височина тия изпълнения с Миг-29 за да не можем да го видим. Толкова е таванът на Миг-29 като височина.
40
1
 
12
 
! Отговори
Тоя преди 4 дни
Освен от продажба на паспорти разбира и от шофиране на военни самолети. Респект.
39
4
 
10
 
! Отговори
Банкеръ преди 4 дни
Абе аланкоолу на видеото ясно се вижда,че самальота се издига на височина поне 500 м и тръгва за пикиране към земята със свредел.Такъв лупинг с бургия към земята не е изпълняван и от Руснаци и на тях им се живее.Добре,че няма пострадали зрители.Закривай тия заплатаджии.
38
3
 
7
 
! Отговори
Айляк преди 4 дни
Дюмбел войвода ни купи самальотчета за милиарди, скоро ще са у България - Ф 1116, на чертеж, цветни, на статив и още нещо, хъ-хъ...Комисионата на Шкембе комита не се брои. А сега и реч ми държи...
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 33 Това ти казвам, че такива опасни маневри не се правят на толкова ниска височина. Радев да си начеше егото го направи. Разбира се него го водеха най-добрият военен пилот на изтребител в България преди да стане президент, но това не значи че трябва да се фука по този начин.
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Служих в Графа, и като видях портала даже не е боядисван от както го помня преди 30 години. Няма пари и всичко се държи на лепенки. Как не ги е срам поне да направят порталите и този на Гарадока е пред разпадане.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Той ремонтирал машините лично. Каква скромност какво умопомрачително изразяване и уважение към труда на техниците.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Каракачанов, искайте оставка на Гламчев от Сметната палата, не да си разправяме тинтири-минтири!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 27, видеото му го имаше в един авиационен канал в тубата, отдолу имаше коментари на американски и британски летци че това е лудост и изключително опасно за публиката и ако те направят подобно нещо, вероятно на минутата ще бъдат уволнени, видеото беше премахнато от канала, но го има по други канали, безотговорни са тия работи. И при тая катастрофа се вижда как 1-во прави свредел а след това се спуска и тръгва да мине на бръснещ полет, но тръгва късно и с много висока скорост
32
2
 
4
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 дни
ДОЛЕН ПРЕСТЪПНИК И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ.ТОЯ ПОДАРИ НА САЩ НЯКОЛКО МИЛИАРДА СРЕЩУ ЧЕРТЕЖИ НА НЯКАКВИ САМОЛЕТИ.СМЪРТ ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 22подобно нещо прави преди 10-ина години Радев с миг-29///Е, загиналите пилоти са го правели, Радев и имал късмет.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Гледайки видеото виждам, че според мен и само според мен не набраха достатъчно височина- много над 50метра са,но за тази изключително опасна маневра трябваше да се качат още нагоре, отделно при такова бързо и остро изкачване може да са загубили съзнание за няколко секунди.За мен повреда в самолета е изключен вариант.Напишете в юттюб "ексклузивни кадри от авиокатастрофата", вижте клипа и си преценете сами.Лека им пръст.Много тъжно!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За Това че лятат на 50 метра съм свидетел лятят над Марица изток над багерите които са 39 метра, високи при грешка абсурд да реагира дори електрониката в самолета то има само някакви си мили секунди за, реакция
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Каракачамбо - мокри га6ти, разбира от всичко!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
4 самолета летят, пари няма, тренировки няма. Както всеки път когато се случи такава трагедия.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Каракачанската мастийкa дето не е служил войник се изказва по военни теми???? Муахахаххааха...

Спонсорирани публикации