Жена седи 18 часа в болницата с установен мъртъв плод в корема си

Била е връщана няколко пъти от наблюдаващия лекар с аргумента, че бебето трябва да расте още
26 сеп 2024 08:03, Елка Василева
64
Жена седи 18 часа в болницата с установен мъртъв плод в корема си
Снимка: архив, БГНЕС

Бебе почина, преди да се роди в частна болница „Ева“ в Сливен. Майката твърди, че преди фаталната развръзка е връщана няколко пъти от наблюдаващия лекар с аргумента, че бебето трябва да расте още.

Финалният инцидент се е случил на 15 септември, съобщи bTV. Родилката е на 31 години. Бременността за нея е четвърта поред, като бебето е било доносено.

За съжаление състоянието на майката се е влошило вчера след извършването на секцио. Тя в момента е в болница, но пред bTV говорят адвокатите на семейството.

„На 20 септември в кантората ми дойдоха две жени и един мъж, който бяха разтревожени. Младата жена плачеше непрекъснато. Тя ми разказва, че детето ѝ се е родило мъртво. Терминът ѝ бил в края на месец август. В продължение на две седмици тя е ходила редовно в болницата, но лекарят, който проследявал бременността й, я връщал с аргумента, че размерите на детето са малки“, обясни адвокат Тодор Тодоров.

Адвокатът допълни, че жената е връщана 3-4 пъти, като през това време ѝ е поставена инжекция за растеж на бебето.
 
На 12 септември обаче младата жена получила болки в корема и по спешност в 4 часа сутринта нейните близки я завели в болницата. В болницата проверили тоновете на бебето и установили, че има разкритие и жената започва да ражда. Едва на 16 септември обаче лекарите откриват, че бебето вече няма тонове и се налага да бъде извадено със секцио на 17 септември.

„Майката е много притеснена, както и нейните близки. Те смятат, че става дума за лекарска грешка. Аз също съм на мнение, че става дума за лекарска небрежност. Фаталният инцидент е след дълго и редовно наблюдавана бременност. Цялата бременност преминава в спокойна атмосфера и е можело наблюдаващият лекар да потърси съдействие от свой колега, ако е имал някакви притеснения“, посочи и адвокат Кичюков.

От думите му става ясно, че около 17-18 часа младата жена е седяла в болницата с установен мъртъв плод в корема си и никой не е направил нищо.

Адвокатите са категорични, че родилката е преживяла психическа травма, защото през цялото време тя е знаела за мъртвото дете в утробата си.

Собственикът на болница „Ева“ категорично е отказал коментар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от Видео прогноза
Слънчево и топло ще е днес, ще е до 31°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Няма значение етническият произход на жената! Ако се отнасят така с една... скоро ще се отнасят с всички така. Време е за присъди и прекратяване правото да практикуват подобни изв ерги!
27
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Оо отношение това дали е ромка силно се съмнявам, защото ромите не ходят по частни болници. А какво лошо има една българка ба 31 да ума 4-то дете?
26
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Закриване на цялата болница и затвор за въприсният лекар и отнемане правата му да употребява тая професия до живот!
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
До Бре 26 Тук пишещите са много ограничени и хора с предразсъдъци. Когато прочетат "град Сливен", първата им мисъл е брат*чеди.
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
До Анонимен 18 Ако лекарят много завижда на плочкаджията, че си докарват 5 хил. лв. заплата, да оставя лекарската професия и да става плочкаджия. И да те светна- плочкаджията не си докарва заплатата, а работи за нея.
23
0
 
26
 
! Отговори
Бре преди 18 часа
До Джо Пирата Не четете добре!Има адвокати,отива в частна болница,дали е черна,май не е!!Има много българи с по три и четили деца. А и какво като не е българка-за мре ли!?
22
1
 
8
 
! Отговори
Лили преди 18 часа
до авторката на статията- Който- ед. ч, които- мн.ч.
21
23
 
3
 
! Отговори
Миролюб Топалов преди 18 часа
Лекарите са от ниската прослойка на обществото. Те са единствено там, за да лекуват хората със здравословни проблеми. Не виждам нещо специално в дейността им. Затова и са ги оценили на такава заплата. Сега друго си е да си юрист, счетоводител, където отговорностите са доста по-сериозни и съответно заплащането е доста по-високо.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Когато става думи за роми четем адвокати!!!!А не адвокат!Тези нпо адвокати са вредни за държавата!
19
5
 
7
 
! Отговори
Даааа преди 18 часа
До Лекар Ти *** на запад и бъди такъв лекар,да видим дали ще ти се размине!Малко ви бият!
18
1
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 18 часа
29, не е вече така, ако си разбираш от работата тия 5 бона и за ден може да ги изкараш.
17
1
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 18 часа
Тоя е за тепанье, то и аз работя за пари, ама поне гледам да си свърша работата
16
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Не може *** плочкаджия да взима 5 бона седмично чиста пара а лекар за да си докара такива пари трябва да работи на 2 места и да дава нощни смени. Да спасява животи и да е длъжен на всички денонощно. Докато не започнете да си цените лекарите - ще мpeте като мухи.
15
25
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 18 часа
Като не и харесва да отиде при някоя баячка да я излекува. Все някой им е длъжен. Отиди на запад. Там ако не умираш може да чакаш и дни и седмици някой да ти обърне внимание. Тука всички искат веднага, на секундата, някой да им слугува. Я се осъзнайте. Никой не ви е длъжен. Станете вие лекари и лекувайте да ви видя.
14
4
 
2
 
! Отговори
д-р Гиньо Кологов преди 18 часа
А разкритието колко санта е било?
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Ами, някои лекари си заслужават да ги млатиш от бой. Над 70% мислят само да си напълнят портмонето от пациента с разни измислени такси, космически цени за прегледи, не знам какво си друго, а качество - нулево! Прегледате уж от 3 метра разстояние, изпише ти една листовка с 5-6 вида хапчета и чао.
12
2
 
13
 
! Отговори
Х преди 18 часа
за ми и аз се чудих дали не е ромка, но има намесени адвокати и явно не е. Ромите не ползват адвокати. Те отиват и се бият...
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Евроатлантизъм се лее отвсякъде
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Няма значение черен, бял. Куче да е, не може да го оставиш да се мъчи, ако можеш да помогнеш. Ако не, още по-зле, че се пишеш доктор. Като си отишъл лекар в болницата в Сливен, ясно е че няма да лекуваш английския двор.
9
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Жалко наистина но догодина друго , докато стане на 50 още 4.